FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 2002 New York Jets
Quiz about 2002 New York Jets

2002 New York Jets Trivia Quiz


All about the 2002 New York Jets.

A multiple-choice quiz by islandblader05. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. New York Jets

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
126,903
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
1167
- -
Question 1 of 15
1. When Chad Pennington made his first start, the Jets won?


Question 2 of 15
2. Amongst the 9 REGULAR SEASON victories the Jets had, what was their biggest margin of victory? Hint


Question 3 of 15
3. On December 8 against the Denver Broncos, who made the key interception to seal the game? Hint


Question 4 of 15
4. The Jets have been playing a lot in Oakland for the past few years. They have to go there again in 2003. On what date will the Jets visit the Raiders? Hint


Question 5 of 15
5. In Round 1, the Jets poured a blowout on the Indianapolis Colts. What was the final score of that game? Hint


Question 6 of 15
6. Which Jets receiver fumbled the ball in a last ditch effort against the Chicago Bears on December 15? Hint


Question 7 of 15
7. In the 2001/2002 and 2002/2003 seasons, the Jets season ended on the exact same day losing to the exact same team?


Question 8 of 15
8. What was the Jets record in their final 8 games? Hint


Question 9 of 15
9. How many times did the Jets appear on national television (including cable transmission)? Hint


Question 10 of 15
10. Who did the Jets beat to clinch the playoffs and the AFC East? Hint


Question 11 of 15
11. Where did the Jets hold their practices? Hint


Question 12 of 15
12. Which of the following players was not signed by the Redskins from the Jets? Hint


Question 13 of 15
13. Who coached the Jets before Herman Edwards? Hint


Question 14 of 15
14. Which team did the Jets trade a lot of players with? Hint


Question 15 of 15
15. In 2003, what city will the Jets visit once in exhibition and once in the regular season? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When Chad Pennington made his first start, the Jets won?

Answer: False

Despite putting on a good performance, considering the Jets hadn't scored a touchdown since Week 2, the Jets lost in Week 5 at home to the Kansas City Chiefs 29-25.
2. Amongst the 9 REGULAR SEASON victories the Jets had, what was their biggest margin of victory?

Answer: 31

The Jets biggest margin of victory came in Week 9 against the San Diego Chargers. The final score was 44-13.
3. On December 8 against the Denver Broncos, who made the key interception to seal the game?

Answer: Jon McGraw

With the Jets up 19-13 and Denver driving to win the game, John Abraham put pressure on Brian Griese, forcing him to throw the football, and it was intercepted by Jon McGraw.
4. The Jets have been playing a lot in Oakland for the past few years. They have to go there again in 2003. On what date will the Jets visit the Raiders?

Answer: November 9

As a Jets fan, no matter how much it gets on one's nerves, the Jets once again have to visit Oakland b/c of some 1st place divisional procedure.
5. In Round 1, the Jets poured a blowout on the Indianapolis Colts. What was the final score of that game?

Answer: 41-0

The Jets put a 41-0 blowout in the wildcard round of the 2002-03 playoffs. In the last playoff game ever played at Giants Stadium before that, the Giants beat the Minnesota Vikings by the same score in the 2000 season.
6. Which Jets receiver fumbled the ball in a last ditch effort against the Chicago Bears on December 15?

Answer: Wayne Chrebet

With the Jets trailing 20-13 to the lowly Chicago Bears in Chicago, and in a last ditch effort, Wayne Chrebet tried to jump over a number of Chicago players, they knocked the ball out of Chrebet's hands, turning the ball over and sealing the Chicago victory.
7. In the 2001/2002 and 2002/2003 seasons, the Jets season ended on the exact same day losing to the exact same team?

Answer: True

On January 12, 2002 and 2003, the Jets season ended in Oakland. The one difference besides the score was that the first time, the Jets lost in Round 1. The second time, the Jets lost in Round 2.
8. What was the Jets record in their final 8 games?

Answer: 6-2

After going 2-5 in September and October, and winning one in San Diego in their 8th game, the Jets went on to win 6 out of their last 8, going perfect in November and going 3-2 in December.
9. How many times did the Jets appear on national television (including cable transmission)?

Answer: 3

The Jets appeared 3x on national TV. November 10 vs Miami (ESPN), December 2 in Oakland (ABC), and December 22 in New England (ESPN) The Jets went 2-1 on national TV.
10. Who did the Jets beat to clinch the playoffs and the AFC East?

Answer: Green Bay Packers

With the season on the line, the Jets beat the Green Bay Packers, 42-17, giving them the AFC East and knocking out New England and Miami, who had played each other earlier in the day. If Miami had won that game, the Jets would have been eliminated. This is all because of a tiebreaker.
11. Where did the Jets hold their practices?

Answer: Hempstead, LI, NY

The Jets practice at Hofstra University, in Hempstead, on Long Island.
12. Which of the following players was not signed by the Redskins from the Jets?

Answer: Curtis Martin

The Redskins took about 4 or 5 free agents from the Jets. They will play each other in Week 1 on a special Thursday night telecast on ABC.
13. Who coached the Jets before Herman Edwards?

Answer: Al Groh

Al Groh coached the Jets for 1 year before resigning at the end of the season (2000).
14. Which team did the Jets trade a lot of players with?

Answer: New England Patriots

If you're a Jets fan, and you look at the Patriot team, you'll see a lot of familiar faces/names.
15. In 2003, what city will the Jets visit once in exhibition and once in the regular season?

Answer: Philadelphia

The Jets will play the Eagles 2x in Philly (once in exhibition play on the weekend of August 28-31, and once in the season on October 26)
Source: Author islandblader05

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us