FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about History of the Jets
Quiz about History of the Jets

History of the Jets Trivia Quiz


Here it is Jets fans. Test your knowledge of your beloved Gang Green.

A multiple-choice quiz by gargrund. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. New York Jets

Author
gargrund
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
314,158
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
409
- -
Question 1 of 10
1. "The Monday Night Miracle" occurred against the Miami Dolphins in week eight of the 2000 NFL season. How many points were the Dolphins winning by prior to the start of the 4th quarter? Hint


Question 2 of 10
2. In 2001, which Jets linebacker delivered the hit on Drew Bledsoe that would rock the Patriots foundation as a franchise for many seasons to come? Hint


Question 3 of 10
3. In 2002, which NFL team did the New York Jets shutout 41-0 in the first round of the playoffs? Hint


Question 4 of 10
4. Which future starter did the Jets scoop up after he went undrafted in the 2003 NFL draft? Hint


Question 5 of 10
5. The infamous Jets game in the divisional round of the 2004 NFL playoffs, was one to forget among most Jets fans. Kicker Doug Brien was given a chance to win the game on the last play of regulation, but missed a field goal wide right that sent the game into overtime. How long was the field goal that Brien missed? Hint


Question 6 of 10
6. How many quarterbacks did the Jets use during the 2005 NFL season? Hint


Question 7 of 10
7. Eric Mangini became the youngest head coach in the NFL when he was hired by the Jets on January 17, 2006. How old was he? Hint


Question 8 of 10
8. The 2007 Jets draft class represented the smallest draft class that they've ever had in the past. How many players were taken? Hint


Question 9 of 10
9. The New York Jets had 41.0 sacks as a team during the 2008 season. Where did that sack total rank among AFC East teams? Hint


Question 10 of 10
10. Which player in 2009 was not included in the trade that sent the no. 5 overall pick to the Jets, and various picks and players to the Cleveland Browns on draft day? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "The Monday Night Miracle" occurred against the Miami Dolphins in week eight of the 2000 NFL season. How many points were the Dolphins winning by prior to the start of the 4th quarter?

Answer: 23

The Jets were down 30-7 prior to the start of the 4th quarter. They then scored an astounding 30 points in the 4th quarter to tie up the game at 37-37, before winning the game in overtime.
2. In 2001, which Jets linebacker delivered the hit on Drew Bledsoe that would rock the Patriots foundation as a franchise for many seasons to come?

Answer: Mo Lewis

At the time, the injury did not look like it would hurt the Jets more than it would help them. Sure enough, Tom Brady took the helm, went on to win three Super Bowls, and had not looked back since.
3. In 2002, which NFL team did the New York Jets shutout 41-0 in the first round of the playoffs?

Answer: Indianapolis Colts

The Indianapolis Colts stepped into the Meadowlands for the wildcard round of the 2002 playoffs. Despite having Peyton Manning behind center, the Chad Pennington led Jets walked all over the Colts that day, winning 41-0.
4. Which future starter did the Jets scoop up after he went undrafted in the 2003 NFL draft?

Answer: Brandon Moore

A defensive tackle coming into the NFL, the Jets converted him into an offensive guard, and he has become one of the best run blockers on the team.
Bart Scott was also undrafted, but was picked up by the Ravens after the 2002 NFL draft. Jerricho Cotchery and Kerry Rhodes were fourth round picks by the Jets in the 2004 and 2005 NFL drafts, respectively.
5. The infamous Jets game in the divisional round of the 2004 NFL playoffs, was one to forget among most Jets fans. Kicker Doug Brien was given a chance to win the game on the last play of regulation, but missed a field goal wide right that sent the game into overtime. How long was the field goal that Brien missed?

Answer: 42 yards

The Jets would eventually lose the game to the Steelers, 20-17. Doug Brien's fate became the talk of the Gang Green faithful following that game. The Jets would then replace him with Mike Nugent.
6. How many quarterbacks did the Jets use during the 2005 NFL season?

Answer: 5

After Chad Pennington and Jay Fiedler both came down with season-ending injuries early in the season, the Jets looked to their third quarterback Brooks Bollinger. The Jets called up former Jets great, Vinny Testaverde to take the reigns as Bollinger's backup, but received the start against the Tampa Bay Buccaneers. Last but not least, Kliff Kingsbury received game action, attempting two passes during the 2005 season.
7. Eric Mangini became the youngest head coach in the NFL when he was hired by the Jets on January 17, 2006. How old was he?

Answer: 35

Eric Mangini took the team to a 4-12 record in 2007, then 9-7 in 2008.
8. The 2007 Jets draft class represented the smallest draft class that they've ever had in the past. How many players were taken?

Answer: 4

The Jets made multiple trades to trade up in both the first and second rounds of the 2007 NFL draft, to acquire the players that they thought fit best for their team. Darrelle Revis and David Harris both contributed significantly in their first season.

The Jets also selected wide receiver Chansi Stuckey in the seventh round of the 2007 NFL Draft. The 2009 Jets draft class became the smallest in the history of the franchise when they selected just three players.
9. The New York Jets had 41.0 sacks as a team during the 2008 season. Where did that sack total rank among AFC East teams?

Answer: First

The Jets signed Calvin Pace, and brought in Kris Jenkins to help boost the defense and improve the pass rush. In the end, the Jets ended up with a total of 41.0 sacks that would be good for seventh in the NFL, and first in the AFC East.
10. Which player in 2009 was not included in the trade that sent the no. 5 overall pick to the Jets, and various picks and players to the Cleveland Browns on draft day?

Answer: C.J. Mosley

The Jets packaged their first and second round picks along with defensive end Kenyon Coleman, safety Abram Elam, and quarterback Brett Ratliff. While the Browns did have many of the Jets former players, C.J. Mosley was not included in the deal. He signed on with the Browns as a free agent prior to the draft.
Source: Author gargrund

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The 1968 New York Jets Average
2. All About the Jets Average
3. New York Jets Unfortunate Picks Tough
4. Jets Jets Jets! Difficult
5. 2004 Jets Very Difficult
6. 2002 New York Jets Tough
7. Can You Locate The NFL Team? Average
8. NFL Teams Very Easy
9. NFL Franchises Tough
10. You Pick the Team Tough
11. What Was That US Football Team Called Again? Average
12. Which NFL Team Am I? Tough

2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us