FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about All About the Jets
Quiz about All About the Jets

All About the Jets Trivia Quiz


How much do you know about the Jets? Hope you learn some little tidbit. Enjoy!

A multiple-choice quiz by jaknginger. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. New York Jets

Author
jaknginger
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
287,159
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
896
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: bocrow000 (8/10), Guest 78 (4/10), Guest 67 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What was the name of this New York team prior to becoming the Jets? Hint


Question 2 of 10
2. Who was the first Jets coach, when the Titans became the Jets? Hint


Question 3 of 10
3. Probably the most famous quarterback in Jets history, Joe Namath played for what college? Hint


Question 4 of 10
4. Which of the listed coaches has not been a head coach of the Jets? Hint


Question 5 of 10
5. What was the first home ground of the New York Jets? Hint


Question 6 of 10
6. What are the main team colors? Hint


Question 7 of 10
7. Which of the following companies had ownership ties to the Jets? Hint


Question 8 of 10
8. How many Super Bowl Championships did the Jets win in the 1980s? Hint


Question 9 of 10
9. Which university did 2000 rookie quarterback Chad Pennington attend? Hint


Question 10 of 10
10. Which Jets player suffered a life-threatening, career-ending injury when he collided with fellow team member Scott Mersereau in 1992? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 02 2024 : bocrow000: 8/10
Feb 02 2024 : Guest 78: 4/10
Jan 23 2024 : Guest 67: 9/10
Jan 20 2024 : Guest 86: 4/10
Jan 09 2024 : Guest 71: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the name of this New York team prior to becoming the Jets?

Answer: Titans

The New York Titans was formed in 1960 and became the Jets in 1963. The team colors were changed from blue and gold to green and white. The name Jets came because of entering the jet and space age, and because the stadium was close to LaGuardia, and what was later known as Kennedy airport.
2. Who was the first Jets coach, when the Titans became the Jets?

Answer: Weeb Ewbank

Weeb was released by the Baltimore Colts and was signed as the coach and general manager of the Jets. He was inducted into the Pro Football Hall of Fame in 1978.

The NY Jets were the Titans for their first three seasons: 1960-1962.
3. Probably the most famous quarterback in Jets history, Joe Namath played for what college?

Answer: University of Alabama

In 1965, there were two competing leagues, the National Footbal League and the American Football League. These two leagues held their drafts on the same day. The NFL St Louis Cardinals selected Joe as the 12th overall pick, while the AFL Jets selected him as the 1st pick overall. Joe went on to be a Jet. Joe was the AFL Rookie of the Year in 1965, and was inducted into the Pro Football Hall of Fame in 1985.
4. Which of the listed coaches has not been a head coach of the Jets?

Answer: Vince Lombardi

Lombardi was a coach for the Green Bay Packers and Washington Redskins. He was inducted into the Pro Football Hall of Fame in 1971. Holtz coached in 1976, Carroll in 1994, and Parcells from 1997-1999.
5. What was the first home ground of the New York Jets?

Answer: Polo Grounds

The Polo Grounds has hosted the Mets, Giants (football and baseball), and Yankees in addition to the Jets. Polo was the host of the Jets for the inaugural year only. Shea Stadium then hosted the Jets 1964-1983. After 1983, the Jets moved to Giants Stadium also known as The Meadowlands. Strange having two NFL teams share a stadium, but with the proximity of the two teams it made sense.
6. What are the main team colors?

Answer: Green and white

When the name was changed to the Jets, the colors were changed from blue and gold to green and white. Coincidentally, the colors were the same as Hess' gasoline stations. Leon Hess and Sonny Werblin were part of a group that bought the team from Harry Wismer.
7. Which of the following companies had ownership ties to the Jets?

Answer: Johnson & Johnson

After the original Jets ownership, Leon Hess eventually obtained full ownership of the team until his estate sold the Jets to Robert Wood Johnson IV. Johnson purchased the team in 2000. He was an heir to the Johnson & Johnson corporation.
8. How many Super Bowl Championships did the Jets win in the 1980s?

Answer: 0

The Jets were the winners of Super Bowl III, then called the NFL-AFL Championship game, played in January 1969. The team beat the Baltimore Colts 16-7. The Jets were the underdog and Joe Namath guaranteed to the press that the Jets would beat Don Shula's Colts.
9. Which university did 2000 rookie quarterback Chad Pennington attend?

Answer: Marshall University

Chad was a first round, 18th pick of the 2000 draft. Since becoming the starting quarterback in 2002, Chad had been plagued by shoulder and ankle injuries. He was named 2006 NFL Comeback Player of the Year after the Jets finished 10-6 for the season.
10. Which Jets player suffered a life-threatening, career-ending injury when he collided with fellow team member Scott Mersereau in 1992?

Answer: Dennis Byrd

During the Jets/Kansas City Chiefs game, Byrd was going for the sack on Chief's quarterback Dave Krieg. He ducked his head as Krieg stepped up to avoid the sack, and Byrd collided with his own teammate causing a neck injury and paralysis. He had to undergo spinal surgery and rehabilitation but fully recovered.

He is the co-author of the book "Rise and Walk: The Trial and Triumph of Dennis Byrd". The Jets have a annual team-voted "Dennis Byrd Award", to the most inspirational player.
Source: Author jaknginger

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us