FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 2004 Jets
Quiz about 2004 Jets

2004 Jets Trivia Quiz


This test is only for the hardcore Gang Green! Enter at your own risk!

A multiple-choice quiz by TheWired. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. New York Jets

Author
TheWired
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
220,698
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
845
- -
Question 1 of 10
1. Which Jets defensive player was called for roughing the passer, which gave the Chargers a second chance on fourth and goal to send the AFC Wildcard game into overtime? Hint


Question 2 of 10
2. Against what team in the regular season did Herman Edwards opt for a field goal with eight seconds left in the game, instead of going for a game winning TD on third and goal? Hint


Question 3 of 10
3. In the two games against the Pittsburgh Steelers (one in regular season, one in playoffs), how many combined touchdowns did Chad Pennington throw? Hint


Question 4 of 10
4. There was one game in the regular season where Curtis Martin and Lamont Jordan both rushed for the same number of yards? Who did the Jets play? Hint


Question 5 of 10
5. On what week did the Jets have their bye? Hint


Question 6 of 10
6. Which running back threw a touchdown pass against the Jets? Hint


Question 7 of 10
7. The Jets lost their final regular season game against the Rams. Because of this, two teams had a chance to eliminate the Jets from playoff contention. Both of these teams had to win their games to do so. What were the two teams? Hint


Question 8 of 10
8. New York City Mayor Michael Bloomberg was honorary captain of the Jets for a game. Who did they play? Hint


Question 9 of 10
9. What was Chad Pennington's QB rating at the end of the 2004 regular season? Hint


Question 10 of 10
10. There was only one game in the Jets' regular season where a wide receiver did not lead the team in receiving yards. Who did this, and what team was it against? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 12 2024 : Guest 174: 2/10
Mar 10 2024 : Guest 108: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Jets defensive player was called for roughing the passer, which gave the Chargers a second chance on fourth and goal to send the AFC Wildcard game into overtime?

Answer: Eric Barton

The Chargers scored a touchdown on their second chance to send the game into overtime. Luckily for Barton, the Jets with a little help from Chargers kicker Nate Kaeding, won the game in overtime 20-17.
2. Against what team in the regular season did Herman Edwards opt for a field goal with eight seconds left in the game, instead of going for a game winning TD on third and goal?

Answer: Baltimore Ravens

When the Jets lost the game in overtime, the decision-making by offensive coordinator Paul Hackett and coach Herman Edwards was seriously questioned.
3. In the two games against the Pittsburgh Steelers (one in regular season, one in playoffs), how many combined touchdowns did Chad Pennington throw?

Answer: Zero

The only touchdowns the Jets scored in both games against the Steelers were a punt return touchdown by Santana Moss, and an interception return for a touchdown by Reggie Tongue.
4. There was one game in the regular season where Curtis Martin and Lamont Jordan both rushed for the same number of yards? Who did the Jets play?

Answer: Miami Dolphins

The Jets won the game, 41-14.
5. On what week did the Jets have their bye?

Answer: Week 3

The bye week did not slow down the Jets, as they went on to win their next three games.
6. Which running back threw a touchdown pass against the Jets?

Answer: Jerome Bettis

The Jets had many games where they faced the elite running backs in the league. But only one running back won the rushing title, in Curtis Martin.
7. The Jets lost their final regular season game against the Rams. Because of this, two teams had a chance to eliminate the Jets from playoff contention. Both of these teams had to win their games to do so. What were the two teams?

Answer: Denver Broncos and Buffalo Bills

Fortunately for the Jets, the Steelers won their game in Buffalo, giving the Jets the number five seed in the AFC playoffs.
8. New York City Mayor Michael Bloomberg was honorary captain of the Jets for a game. Who did they play?

Answer: Cincinnati Bengals

Mayor Bloomberg was honorary captain on September 12, which was one day after the third anniversary of 9-11.
9. What was Chad Pennington's QB rating at the end of the 2004 regular season?

Answer: 91.0

Pennington managed to keep his QB rating high even after the loss of his favorite receiver, Laveranues Coles.
10. There was only one game in the Jets' regular season where a wide receiver did not lead the team in receiving yards. Who did this, and what team was it against?

Answer: Jerald Sowell against the Seattle Seahawks

Although Santana Moss scored two touchdowns in the game, Jerald Sowell had 83 receiving yards, the most for the Jets in that game.
Source: Author TheWired

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us