FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Jets Jets Jets
Quiz about Jets Jets Jets

Jets Jets Jets! Trivia Quiz


All about the New York Jets. From Namath to Pennington, and everyone in between.

A multiple-choice quiz by malcolmsex. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. New York Jets

Author
malcolmsex
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
153,595
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1515
- -
Question 1 of 10
1. What kicker kicked three field goals for the Jets in Super Bowl III? Hint


Question 2 of 10
2. The Jets were one of 26 teams who could have, but did not draft Dan Marino in 1983. Which player did the Jets pick instead? Hint


Question 3 of 10
3. Who set a Jets record by passing for 4,007 yards in one season? Hint


Question 4 of 10
4. How many winning seasons did the Jets have during the 1970s? Hint


Question 5 of 10
5. Joe Namath not only guaranteed and delivered a Jets victory over the Colts in Super Bowl III, he also threw six touchdown passes in one regular season game against them?


Question 6 of 10
6. Which team beat the Jets in their only AFC Championship game appearance of the 1980s? Hint


Question 7 of 10
7. Who was the only Jet in the 20th century to score four touchdowns in a single game? Hint


Question 8 of 10
8. Of teams that merged into the AFL/NFL in 1970, the Jets were the last to win their division?


Question 9 of 10
9. Which of the following teams, is the only one that the Jets never defeated in the 20th century? Hint


Question 10 of 10
10. Can you name the only AFC East rival the Jets had a winning record against between 1970 and 1999? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What kicker kicked three field goals for the Jets in Super Bowl III?

Answer: Jim Turner

Those nine points turned out to be the difference in the game, as the Jets beat the Colts 16-7.
2. The Jets were one of 26 teams who could have, but did not draft Dan Marino in 1983. Which player did the Jets pick instead?

Answer: Ken O'Brien

O'Brien was one of 4 quarterbacks drafted before Marino that year. The others were John Elway, Todd Blackledge and Tony Eason. Hall of Famer, Eric Dickerson, and Redskins great Darrell Green, were also drafted in the first round in 1983. Russell Carter was the Jets first round pick in 1984. Al Toon (drafted ahead of Jerry Rice) was their first round pick in 1985.
3. Who set a Jets record by passing for 4,007 yards in one season?

Answer: Joe Namath

Namath accomplished this in 1967.
4. How many winning seasons did the Jets have during the 1970s?

Answer: 0

Though they did reach the (.500) mark four times that decade, they never produced a single winning season.
5. Joe Namath not only guaranteed and delivered a Jets victory over the Colts in Super Bowl III, he also threw six touchdown passes in one regular season game against them?

Answer: True

In a 44-34 Jets win over the Colts in 1972, Namath passed for six touchdowns and an amazing 496 yards on only 15 completions. The touchdown total and yardage both stood as team records for the rest of the century.
6. Which team beat the Jets in their only AFC Championship game appearance of the 1980s?

Answer: Miami Dolphins

In the strike shortened 1982 playoff tournament, the Jets whipped the Bengals 44-17 in the first round, sneaked past the Raiders 17-14 in the second round, and then lost the Championship Game to the Dolphins 14-0.
7. Who was the only Jet in the 20th century to score four touchdowns in a single game?

Answer: Wesley Walker

In a wild 51-45 overtime win over the Dolphins in 1986, Walker hauled in six passes for 194 yards and the 4 TDs. His third touchdown of the game forced overtime and his fourth won the game. This was sweet redemption for Walker since he had fumbled late in the fourth quarter to set up Miami's go ahead TD.
8. Of teams that merged into the AFL/NFL in 1970, the Jets were the last to win their division?

Answer: True

Though they had several wild card playoff appearances, the Jets didn't win the AFC East until 1998. Even the Buccaneers and Seahawks, who both joined the league in 1976, and the Carolina Panthers, who joined in 1995, won their respective divisions earlier.
9. Which of the following teams, is the only one that the Jets never defeated in the 20th century?

Answer: Philadelphia Eagles

The Jets lost all six times to the Eagles.
10. Can you name the only AFC East rival the Jets had a winning record against between 1970 and 1999?

Answer: New England Patriots

Over that thirty year span, the Jets had a record of 31-29 against the Patriots, 25-34 vs. the Bills, 23-36 vs the Colts, and 25-35-1 vs the Dolphins.
Source: Author malcolmsex

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us