FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about New York Jets Unfortunate Picks
Quiz about New York Jets Unfortunate Picks

New York Jets Unfortunate Picks Quiz


Let's see if you can recognize some of these New York Jet draft picks. Good luck. :)

A multiple-choice quiz by Nightmare. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. New York Jets

Author
Nightmare
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
315,905
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
570
Awards
Top 5% quiz!
- -
Question 1 of 10
1. Jets management did not listen to their fans in 1995, and took tight end Kyle Brady with the ninth overall selection. Which player did the fans want the Jets to select instead? Hint


Question 2 of 10
2. In 1990, the Jets took running back Blair Thomas with the 2nd overall selection. Which Big Ten school did Thomas attend? Hint


Question 3 of 10
3. 1990s draft pick Blair Thomas lasted only four seasons with the Jets before the team released him. How many touchdowns did Thomas rush for in his time with New York? Hint


Question 4 of 10
4. Which undersized defensive end did the New York Jets select in the first round of the 1989 draft, prompting loud boos from the Jets fans? Hint


Question 5 of 10
5. In the 1990 NFL Draft, the Jets passed up on three of these future Pro Bowlers to pick Blair Thomas. Who is the odd one out? Hint


Question 6 of 10
6. Which former Olympic sprinter turned wide receiver did the Jets use the second overall pick on in the 1980 NFL Draft, passing on future Hall of Fame wideout Art Monk in the process? Hint


Question 7 of 10
7. The Jets made Roger Vick a first round selection in the 1987 draft, much to the surprise and chagrin of their fans. What position did Vick play? Hint


Question 8 of 10
8. The Jets passed on future Hall of Fame receiver Michael Irvin in the 1989 draft. Instead, the Jets took offensive lineman Dave Cadigan with their first round draft pick. Which prestigious college football program did Cadigan attend? Hint


Question 9 of 10
9. Which future Hall of Fame quarterback did the Jets pass on when they selected quarterback Ken O'Brien in the 1983 draft? Hint


Question 10 of 10
10. Which 1966 first round selection (AFL draft) retired after only nine games due to a knee injury? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Jets management did not listen to their fans in 1995, and took tight end Kyle Brady with the ninth overall selection. Which player did the fans want the Jets to select instead?

Answer: Warren Sapp

With Sapp still available and the Jets on the clock, fans of the team began to chant "We Want Sapp!" However, management didn't listen to the crowd and selected Kyle Brady instead. Brady spent only four seasons with the Jets, racking up only 949 yards before moving on to the Jacksonville Jaguars in 1999. Meanwhile, Sapp was a seven-time Pro Bowl selection and won a Super Bowl as a member of the Tampa Bay Buccaneers.
2. In 1990, the Jets took running back Blair Thomas with the 2nd overall selection. Which Big Ten school did Thomas attend?

Answer: Penn State

Thomas was an All-American at Penn State, and was also a runner-up for the Heisman Trophy in 1989.
3. 1990s draft pick Blair Thomas lasted only four seasons with the Jets before the team released him. How many touchdowns did Thomas rush for in his time with New York?

Answer: 5

Five of his seven career rushing touchdowns came with the Jets. He also scored touchdowns as a member of the New England Patriots and Dallas Cowboys.
4. Which undersized defensive end did the New York Jets select in the first round of the 1989 draft, prompting loud boos from the Jets fans?

Answer: Jeff Lageman

Despite getting booed on draft day, Lageman turned in a serviceable NFL career. He played in 10 seasons and recorded 47 sacks with both the Jets and the Jacksonville Jaguars. His best season came in 1991 when he posted 10 sacks as a member of the Jets.
5. In the 1990 NFL Draft, the Jets passed up on three of these future Pro Bowlers to pick Blair Thomas. Who is the odd one out?

Answer: Deion Sanders

Sanders, a nine-time Pro Bowler, was selected in the by the Atlanta Falcons in the first round of the 1989 draft. The Jets took Thomas as the second overall pick in 1990, Kennedy was third, Seau fifth, and Smith was 17.
6. Which former Olympic sprinter turned wide receiver did the Jets use the second overall pick on in the 1980 NFL Draft, passing on future Hall of Fame wideout Art Monk in the process?

Answer: John Wesley Jones

By being an ex-world class sprinter, Jones had no trouble beating defensive backs to get open. However, Jones had one problem. He could not catch the football. Jones lasted only five seasons in the NFL. Meanwhile, Monk was taken 18th overall by the Washington Redskins and helped them to three Super Bowl victories.
7. The Jets made Roger Vick a first round selection in the 1987 draft, much to the surprise and chagrin of their fans. What position did Vick play?

Answer: Fullback

Selecting a fullback in the first round of the draft is a rarity, but nonetheless, the Jets decided to take a gamble on Vick. However, Vick's NFL career lasted only four largely unproductive seasons. Plus, which running back did the Jets pass on when they selected Vick? Kansas City Chief great Christian Okoye.
8. The Jets passed on future Hall of Fame receiver Michael Irvin in the 1989 draft. Instead, the Jets took offensive lineman Dave Cadigan with their first round draft pick. Which prestigious college football program did Cadigan attend?

Answer: USC

A consensus All-American at USC, Cadigan's career with the Jets was hampered by injuries. He started only 51 games in six seasons with the club, before finishing his career in 1994 as a member of the Cincinnati Bengals.
9. Which future Hall of Fame quarterback did the Jets pass on when they selected quarterback Ken O'Brien in the 1983 draft?

Answer: Dan Marino

O'Brien was an fair quarterback with the Jets, making two Pro Bowls in a 10-season stint with the team, but his numbers pail in comparison to Marino. Marino made it to nine Pro Bowls and was the 1984 NFL MVP. A holder of 31 Miami Dolphin records, Marino was inducted into the Pro Football Hall of Fame in 2005.
10. Which 1966 first round selection (AFL draft) retired after only nine games due to a knee injury?

Answer: Bill Yearby

Yearby, a two-time All-American selection while playing at the University of Michigan, was selected with the 13th pick in the 1966 AFL draft. Knee injuries hampered his career and eventually forced him into early retirement.
Source: Author Nightmare

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The 1968 New York Jets Average
2. All About the Jets Average
3. History of the Jets Tough
4. 2002 New York Jets Tough
5. Jets Jets Jets! Difficult
6. 2004 Jets Very Difficult
7. NFL Teams Very Easy
8. NFL Teams and Home Cities Very Easy
9. Franchises of the NFL Very Easy
10. Short NFL Easier
11. Can You Locate The NFL Team? Average
12. What Was That US Football Team Called Again? Average

2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us