FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Cubs Nation
Quiz about Cubs Nation

Cubs Nation Trivia Quiz


A quiz about the Chicago Cubs history.

A multiple-choice quiz by disneyland50. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Chicago Cubs

Author
disneyland50
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
232,415
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
483
- -
Question 1 of 10
1. In 2006, what was the name of Wrigley Field's Bleachers? Hint


Question 2 of 10
2. The Cubs were the first team to do what? Hint


Question 3 of 10
3. In the 2005 season, Cubs fans didn't see whose number retired? Hint


Question 4 of 10
4. Who threw out the first pitch at the Cubs' 2006 season opener at Cincinnati? Hint


Question 5 of 10
5. Which of the following Minor League teams was a Cubs' affiliate before becoming a Blue Jays affiliate? Hint


Question 6 of 10
6. Which team was in the Central Division of the National Leauge with the Cubs in the 2005 season? Hint


Question 7 of 10
7. What is the famous saying on the left and right field foul posts at Wrigley Field in 2005? Hint


Question 8 of 10
8. In what year did the Chicago Cubs win their first Central Division title? Hint


Question 9 of 10
9. Which team did the Cubs lose to in the 1906 World Series? Hint


Question 10 of 10
10. Which of the follwing baseball players has never played for the Cubs? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 2006, what was the name of Wrigley Field's Bleachers?

Answer: Bud Light Bleachers

They got that name after 2006 renovation of the bleachers, sponsored by Budweiser.
2. The Cubs were the first team to do what?

Answer: Win back to back World Series titles

The Cubs did it during the 1907 and 1908 seasons.
3. In the 2005 season, Cubs fans didn't see whose number retired?

Answer: Greg Maddux

Greg Maddux rejoined the Cubs in 2004 after going to the Braves in 1994.
4. Who threw out the first pitch at the Cubs' 2006 season opener at Cincinnati?

Answer: President George W. Bush

The Cubs even got to meet him before the game. The Cubs overwhelmingly won that game scoring a record tying 16 runs.
5. Which of the following Minor League teams was a Cubs' affiliate before becoming a Blue Jays affiliate?

Answer: Lansing Lugnuts

They joined the Blue Jays farm system in 2005.
6. Which team was in the Central Division of the National Leauge with the Cubs in the 2005 season?

Answer: Houston Astros

The White Sox and Twins were in the AL Central Division, and Florida was in the NL East Division.
7. What is the famous saying on the left and right field foul posts at Wrigley Field in 2005?

Answer: Hey Hey!

Former Cubs' broadcaster Jack Brickhouse used to say it. This was a tribute to him.
8. In what year did the Chicago Cubs win their first Central Division title?

Answer: 2003

In 2003, the Cubs were on their way to winning game 6 and going to the World Series until the infamous Bartman incident. They eventually lost to the Marlins, who went on to win the World Series against the Yankees.
9. Which team did the Cubs lose to in the 1906 World Series?

Answer: Chicago White Sox

It was the Cubs' first of three consecutive World Series appearances but lost to the White Sox. They would come back and win against the Tigers in 1907 and 1908.
10. Which of the follwing baseball players has never played for the Cubs?

Answer: Babe Ruth

Tony La Russa appeared in one game for the Cubs as a pinch runner. Ruth played for the Red Sox, Yankees, and retired as a Boston Brave in 1935.
Source: Author disneyland50

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Friendly Confines Average
2. 1908 Cubs Difficult
3. Cubs in The World Series Average
4. Curse of the Billy Goat Tough
5. I Didn't Mean To Do It! Average
6. 2007 Chicago Cubs Difficult
7. Chicago Cubs Baseball Average
8. 1998 Chicago Cubs Average
9. The Chicago Cubs! Average
10. Cubs Fans Unite Average
11. Chicago Cubs Difficult
12. Chicago Cubs: 2003 Average

7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us