FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about England Greats Their First Clubs A
Quiz about England Greats Their First Clubs A

England Greats: Their First Clubs [A] Quiz


Their Original Clubs: this quiz will test you on England's players of 1996 and 1998 and which club they started at, enjoy!

A multiple-choice quiz by addymaster. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK
  8. »
  9. UK Football Players

Author
addymaster
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
51,449
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1378
- -
Question 1 of 10
1. In 1998-99 David Batty was playing for Leeds United. Which club did he first play for, in 1987-88? Hint


Question 2 of 10
2. The season was 1989-90: which club did Andy Cole first play for? Hint


Question 3 of 10
3. In season 1984-85 the England International goal-keeper Tim Flowers started his career. What club did he first play for? Hint


Question 4 of 10
4. Which club did Paul Gascoigne first play for? Hint


Question 5 of 10
5. Which club did Andy Hinchcliffe first play for? Hint


Question 6 of 10
6. In 1997-98 Paul Ince was playing for Liverpool. Which club did he first play for, back in 1985-86? Hint


Question 7 of 10
7. Which club did Graeme Le Saux first play for? Hint


Question 8 of 10
8. The season was 1987-88: which club did the England International goal-keeper Nigel Martyn first play for? Hint


Question 9 of 10
9. Which club did Jamie Redknapp first play for? Hint


Question 10 of 10
10. In 1997-98 David Seaman was playing for Arsenal. He started his career in 1981-82: what club did he first play for? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 1998-99 David Batty was playing for Leeds United. Which club did he first play for, in 1987-88?

Answer: Leeds United

David Batty was born in Leeds on 2nd December 1968 and his hometown team was his first. After 7 seasons (including a League Championship medal in 1991-92) he moved to Blackburn Rovers for 3 seasons (winning another Championship medal in 1994-95). He then played 4 seasons at Newcastle United, and returned to Leeds at the start of the 1998-99 season. David made his international debut on 21st May 1991 at Wembley against the USSR, which England won 3-1.
2. The season was 1989-90: which club did Andy Cole first play for?

Answer: Arsenal

He made his international debut on 29th March 1996 at Wembley against Uruguay which finished in a draw.
3. In season 1984-85 the England International goal-keeper Tim Flowers started his career. What club did he first play for?

Answer: Wolverhampton Wanderers

He made his international debut on 13th June 1993 in Washington DC ,against Brazil, which England drew 1-1.
4. Which club did Paul Gascoigne first play for?

Answer: Newcastle United

He made his international debut on 14th September 1988 at Wembley against Denmark, which England won 1-0.
5. Which club did Andy Hinchcliffe first play for?

Answer: Manchester City

He made his international debut on 1st September 1996 against Moldova, which England won 3-0.
6. In 1997-98 Paul Ince was playing for Liverpool. Which club did he first play for, back in 1985-86?

Answer: West Ham United

He made his international debut on 9th September 1992 at Wembley against Spain, which England lost 1-0.
7. Which club did Graeme Le Saux first play for?

Answer: Chelsea

He made his international debut on 9th March 1994 at Wembley against Denmark, in which England won 1-0.
8. The season was 1987-88: which club did the England International goal-keeper Nigel Martyn first play for?

Answer: Bristol Rovers

He made his international debut on 29th April 1992 in Moscow against the CIS, which England drew 2-2.
9. Which club did Jamie Redknapp first play for?

Answer: Bournemouth

He made his international debut on 6th September 1995 at Wembley against Colombia, which England drew 0-0.
10. In 1997-98 David Seaman was playing for Arsenal. He started his career in 1981-82: what club did he first play for?

Answer: Leeds United

He started his carrer at Leeds United in season 1981-82. He did not make any first team appearances at the club, before moving to Peterborough United for 3 seasons, Birmingham City for 2, and then QPR for 4 seasons, before joining Arsenal in 1990-91. He made his international debut on 16th November 1988 at Rhyadh against Saudi Arabia, which England won 1-1.
Source: Author addymaster

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us