FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Famous Climbs
Quiz about Famous Climbs

Famous Climbs Trivia Quiz


Name the races or tours, that fit to these famous climbs

A multiple-choice quiz by doppelD. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Cycling

Author
doppelD
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
96,020
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
908
- -
Question 1 of 15
1. The Alti d'Angliru is part of which race? Hint


Question 2 of 15
2. The Cipressa is part of which race? Hint


Question 3 of 15
3. The Jaizkibel is part of what race? Hint


Question 4 of 15
4. What race includes the Waseberg? Hint


Question 5 of 15
5. The Côte de la Redoute is part of which race? Hint


Question 6 of 15
6. The Mont Ventoux is part of which race? Hint


Question 7 of 15
7. The Koppenberg is part of which race? Hint


Question 8 of 15
8. The Forêt d'Arenberg is part of which race?

Answer: (2 words)
Question 9 of 15
9. The Passo Pordoi is part of which race? Hint


Question 10 of 15
10. The Col du Tourmalet is part of which race? Hint


Question 11 of 15
11. The Muur de Huy is part of which race? Hint


Question 12 of 15
12. The Col d'Eze is part of which race? Hint


Question 13 of 15
13. The Pfannenstiel is part of which race? Hint


Question 14 of 15
14. Which of these is not a climb in the Ronde van Vlaanderen? Hint


Question 15 of 15
15. Which one of these is not a climb in the Tour of France? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Alti d'Angliru is part of which race?

Answer: Vuelta a Espagna

It's one of the hardest climbs in the whole cycling world. The stage in 2002 was won by Roberto Heras (US Postal).
2. The Cipressa is part of which race?

Answer: Milano - San Remo

It's not the last climb in the "primavera". But the Cipressa and the Poggio di San Remo are decisive hills in this race. It was won by Mario Cipollini in 2002.
3. The Jaizkibel is part of what race?

Answer: Clasica San Sebastian

First World Cup race after the Tour of France. Won by Laurent Jalabert.
4. What race includes the Waseberg?

Answer: HEW Cyclassics

It's the only climb in the easiest world cup race.
5. The Côte de la Redoute is part of which race?

Answer: Liège Bastogne Liège

The tough classic race through the Ardennes.
6. The Mont Ventoux is part of which race?

Answer: Dauphiné Libéré

It's usually a "Tour of France"-mountain, but it is also a traditional stage in the Dauphiné. 2002 it was won by the Russian Denis Menchov from iBanesto.com
7. The Koppenberg is part of which race?

Answer: Ronde van Vlaanderen

The Koppenberg wasn't a part of the Ronde for 15 years.
8. The Forêt d'Arenberg is part of which race?

Answer: Paris Roubaix

It's the hardest pavé at Paris-Roubaix.
9. The Passo Pordoi is part of which race?

Answer: Giro d'Italia & Tour of Italy

Easy one.
10. The Col du Tourmalet is part of which race?

Answer: Tour de France

It was the first climb that has ever been part in a cycling race.
11. The Muur de Huy is part of which race?

Answer: Flêche Wallone

The Muur of Huy and the Muur of Geerardsbergen are the hardest climbs in Belgium.
12. The Col d'Eze is part of which race?

Answer: Paris - Nizza

There's usually a ITT to the top of Col d'Eze.
13. The Pfannenstiel is part of which race?

Answer: Züri Metzgete

I think the Pfannestiel had been a part of the Tour of Suisse some years ago, but it's usually part of the Zürich Championship.
14. Which of these is not a climb in the Ronde van Vlaanderen?

Answer: Cauberg

Kauberg is part of the Amstel Gold Race.
15. Which one of these is not a climb in the Tour of France?

Answer: Pic du Midi

The road from Tourmalet to the Pic du Midi is too bumpy for a cycling race.
Source: Author doppelD

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ozzz2002 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us