FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about German Bundesliga
Quiz about German Bundesliga

German Bundesliga Trivia Quiz


These are questions about the German Bundesliga in general.

A multiple-choice quiz by baiber86. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. Germany

Author
baiber86
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
111,868
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1133
Last 3 plays: Guest 24 (3/10), angostura (10/10), Guest 31 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. What was the name of the biggest stadium in Munich in the 2002-03 season? Hint


Question 2 of 10
2. Which Brazilian player signed for Bayern Munich, from VFB Stuttgart in 1998?
Hint


Question 3 of 10
3. Which of these was given the nickname "Zecke"? Hint


Question 4 of 10
4. Oliver Kahn's soccer idol as a teenager was Harald "Toni" Schumacher.


Question 5 of 10
5. Which of these players contracted a bad disease in 2001 and was forced to retire as a result of this? Hint


Question 6 of 10
6. What company was the main sponsor of VFB Stuttgart in the 2001-02 season?

Hint


Question 7 of 10
7. Which team won the first German Bundesliga title? Hint


Question 8 of 10
8. Which of these was the first German team to reach the finals of the UEFA Cup?
Hint


Question 9 of 10
9. Who dropped the DFB-Cup during celebrations in Gelsenkirchen with Schalke 04? Hint


Question 10 of 10
10. Which one of these coaches never played in the German national team? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 17 2024 : Guest 24: 3/10
Jun 02 2024 : angostura: 10/10
May 21 2024 : Guest 31: 4/10
May 17 2024 : Guest 41: 3/10
Apr 28 2024 : Guest 176: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the name of the biggest stadium in Munich in the 2002-03 season?

Answer: Olympia Stadion

2. Which Brazilian player signed for Bayern Munich, from VFB Stuttgart in 1998?

Answer: Giovane Elber

Elber played for Stuttgart between 1994-98 before transferring to Bayern.
3. Which of these was given the nickname "Zecke"?

Answer: Andreas Neuendorf

His nickname was even on the back of his jersey.
4. Oliver Kahn's soccer idol as a teenager was Harald "Toni" Schumacher.

Answer: False

Sepp Maier, goalkeeper of the German national team in World Cups 1970-1978, was Oliver Kahn's idol as a teenager.
5. Which of these players contracted a bad disease in 2001 and was forced to retire as a result of this?

Answer: Krzysztof Nowak

Krysztof Nowak was VFL Wolfsburg's captain and had a nervous disease which forced him into a wheelchair.
6. What company was the main sponsor of VFB Stuttgart in the 2001-02 season?

Answer: Debitel

Telecommunications company Debitel was the main sponsor in season 2001-02. Göttinger Gruppe und Südmilch had been mainsponsors in the seasons before.
7. Which team won the first German Bundesliga title?

Answer: FC Cologne

This was back in the 1963-64 season, when Cologne became champions.
8. Which of these was the first German team to reach the finals of the UEFA Cup?

Answer: Borrusia Mönchengladbach

Mönchengladbach played in the 1973 two-legged final against Liverpool and lost 3-0 and 2-0.
9. Who dropped the DFB-Cup during celebrations in Gelsenkirchen with Schalke 04?

Answer: The manager

After winning the Cup, Schalke04 celebrated in Gelsenkirchen and Rudi
Assauer dropped the Cup. It had to be restored by the German who had crafted it!
10. Which one of these coaches never played in the German national team?

Answer: Ottmar Hitzfeld

Matthias Sammer was a European champion with the team. Felix Magath played in 43 national games. Lothar Mattäus was a World Cup winner and a European champion.
Source: Author baiber86

This quiz was reviewed by FunTrivia editor silverginger before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us