FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Which German Team is This
Quiz about Which German Team is This

Which German Team is This? Trivia Quiz


Can you work out which German football team each clue refers to?

A multiple-choice quiz by Dizart. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. Germany

Author
Dizart
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
391,543
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
222
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Which team, managed at the time by Austrian Ernst Happel, won the 1983 European Champions Cup? Hint


Question 2 of 10
2. Which club enjoyed a golden era between 1970 and 1979, winning five Bundesliga titles and two UEFA Cups, as well as being runners-up in the 1977 European Champions Cup? Hint


Question 3 of 10
3. Which team became the first German winners of a European trophy in 1966 when they defeated Liverpool in the final of the European Cup Winners Cup? Hint


Question 4 of 10
4. Which team, with connections to the Volkswagen car company, were the surprise winners of the 2009 Bundesliga title? Hint


Question 5 of 10
5. Managed at the time by Otto Rehhagel, which German club won the 1992 European Cup Winners Cup? Hint


Question 6 of 10
6. Which German club reached the 1960 European Champions Cup final, where they lost 7-3 to Real Madrid at Hampden Park, Glasgow? Hint


Question 7 of 10
7. Which team won three consecutive European Champions Cups between 1974 and 1976? Hint


Question 8 of 10
8. Which team, who were only founded in 2009, were runners-up in their Bundesliga debut season 2016-17? Hint


Question 9 of 10
9. Which team dominated the former East German league in the 1980s, with ten successive titles, but fell into relative oblivion following German reunification in 1990? Hint


Question 10 of 10
10. Which multi-time champions of Germany play their home games in the city of Gelsenkirchen? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 02 2024 : angostura: 10/10
Apr 29 2024 : pehinhota: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which team, managed at the time by Austrian Ernst Happel, won the 1983 European Champions Cup?

Answer: Hamburg

Hamburger SV were founded in 1919, and were only occasionally successful in terms of major honours during the first 60 years of their existence. The signing of Kevin Keegan from Liverpool in the late 1970s saw an upturn in their fortunes, and they won the Bundesliga three times between 1979 and 1983.

After losing the 1980 European Cup final to Nottingham Forest, they lifted the trophy in 1983 with victory over Juventus.
2. Which club enjoyed a golden era between 1970 and 1979, winning five Bundesliga titles and two UEFA Cups, as well as being runners-up in the 1977 European Champions Cup?

Answer: Borussia Monchengladbach

Borussia Monchengladbach were founded in 1900, but had to wait until 1960 before winning their first major honour, the German Cup. The appointment of Hennes Weisweiler as manager in 1964 saw the club transformed into one of the best in Germany. They battled Bayern Munich for domestic supremacy throughout the 1970s, and won the UEFA Cup in 1975 and 1979, with final victories over Twente Enschede and Red Star Belgrade.
3. Which team became the first German winners of a European trophy in 1966 when they defeated Liverpool in the final of the European Cup Winners Cup?

Answer: Borussia Dortmund

Borussia Dortmund were formed in 1909. They had a golden era in the late 1950s/ early 1960s when they won three domestic titles and a German Cup, as well as the European Cup Winners Cup. After a long period in the doldrums, they returned to prominence in the 1990s, winning the 1996 Bundesliga and the 1997 European Champions League.
4. Which team, with connections to the Volkswagen car company, were the surprise winners of the 2009 Bundesliga title?

Answer: Wolfsburg

VfL Wolsburg were founded in 1945 as the works team of the Volkswagen car company. They eventually reached the top flight of German football in 1997, and won the Bundesliga in 2009. A first German Cup triumph followed in 2015.
5. Managed at the time by Otto Rehhagel, which German club won the 1992 European Cup Winners Cup?

Answer: Werder Bremen

Werder Bremen were formed in 1899, but didn't win their first major honour until 1961 when they lifted the German Cup. A first Bundesliga title followed in 1965. The appointment of Rehhagel as manager in 1981 saw an upsurge in their fortunes, and two league titles were won in 1988 and 1993. The European Cup Winners Cup was won in 1992, with Monaco being their opponents in the final.
6. Which German club reached the 1960 European Champions Cup final, where they lost 7-3 to Real Madrid at Hampden Park, Glasgow?

Answer: Eintracht Frankfurt

Eintracht Frankfurt were formed in 1899 and won their first national title in 1959. That success qualified them for the 1959-60 European Cup, and they went all the way to the final in Glasgow where they came up against the four-time winners Real Madrid.

Inspired by Ferenc Puskas and Alfredo Di Stefano, Real won 7-3 in one of the most famous matches in European football history. However, Eintracht had a notable period of success when they won the German Cup four times between 1974 and 1988, with a UEFA Cup triumph in 1980.
7. Which team won three consecutive European Champions Cups between 1974 and 1976?

Answer: Bayern Munich

Bayern were founded in 1900, and, apart from a single title in 1932, weren't particularly successful until the 1960s. That all changed in the mid-1960s, and over the next 50 years they were by far the most successful club in Germany. Apart from their hat-trick of European Cups, they won the Champions League in 2001 and 2013, and, in 2017, their 27th domestic title.
8. Which team, who were only founded in 2009, were runners-up in their Bundesliga debut season 2016-17?

Answer: RB Leipzig

RasenBallsport Leipzig were formed by the Red Bull drinks company, and began life in the fifth tier of German football in 2009. It took them just seven seasons to make it to the top division, and they were runners-up to Bayern Munich in their first season at this level.
9. Which team dominated the former East German league in the 1980s, with ten successive titles, but fell into relative oblivion following German reunification in 1990?

Answer: Dynamo Berlin

Dynamo Berlin were formed in 1966 and were associated with the Stasi, the East German secret police. They dominated the Oberliga in the 1980s with ten successive titles, but these successes were tainted with allegations of match-fixing. After reunification they were placed in the third tier of German football, and attempted to rebrand themselves as FC Berlin, and later as BFC Dynamo.
10. Which multi-time champions of Germany play their home games in the city of Gelsenkirchen?

Answer: Schalke 04

Schalke 04 were formed in 1904, in the Schalke district of Gelsenkirchen. One of the best-supported clubs in Germany, their heyday was between 1934 and 1948 when they won six domestic titles. A seventh followed in 1958, but no more for the rest of the 20th century.
Source: Author Dizart

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Fifiona81 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us