FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Hockey Challenge
Quiz about Hockey Challenge

Hockey Challenge! Trivia Quiz


Not too tough - if you know hockey.

A multiple-choice quiz by HEINZE57. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Ice Hockey
  8. »
  9. NHL Challenge

Author
HEINZE57
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
47,313
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1555
- -
Question 1 of 10
1. What number is Jose Theodore?

Answer: (a two digit number)
Question 2 of 10
2. Who was the last Montreal Canadiens player to score 50 goals in the 20th century? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the last player to win the Conn Smythe trophy while playing for the losing team during the 20th century? Hint


Question 4 of 10
4. What team did Wayne Gretzky begin his professional hockey career with?

Answer: (One or Two Words)
Question 5 of 10
5. When Wayne Gretzky was behind the net, where was he considered to be? Hint


Question 6 of 10
6. Who captained the Ottawa Senators in the 2001 season?

Answer: (two words, or just surname)
Question 7 of 10
7. What nationality is Guy Hebert? Hint


Question 8 of 10
8. Before Mike Peca, who wore number 27 for the Buffalo Sabres?

Answer: ( Two words, or just surname ... tough customer)
Question 9 of 10
9. What is Stu Grimson's nickname? Hint


Question 10 of 10
10. In the 1987 Canada Cup, who was the third forward on the ice with Gretzky and Lemieux when Lemieux scored the game winning goal?

Answer: ( Two words, or just surname ... Hall of Famer)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 05 2024 : Guest 135: 7/10
Apr 18 2024 : Guest 72: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What number is Jose Theodore?

Answer: 60

I also think this might be his goals against average!
2. Who was the last Montreal Canadiens player to score 50 goals in the 20th century?

Answer: Stephane Richer

3. Who was the last player to win the Conn Smythe trophy while playing for the losing team during the 20th century?

Answer: Ron Hextall

His career just went downhill from there.
4. What team did Wayne Gretzky begin his professional hockey career with?

Answer: Indianapolis Racers

He played with the Racers before joining the Oilers.
5. When Wayne Gretzky was behind the net, where was he considered to be?

Answer: in his office

He must have scored 1000 points from back there!
6. Who captained the Ottawa Senators in the 2001 season?

Answer: Daniel Alfredsson

When he's healthy, he's effective.
7. What nationality is Guy Hebert?

Answer: American

Sounds Canadian, eh?
8. Before Mike Peca, who wore number 27 for the Buffalo Sabres?

Answer: Brad May

Mayday, Mayday, Mayday!
9. What is Stu Grimson's nickname?

Answer: The Grim Reaper

Don't mess with The Grim Reaper!
10. In the 1987 Canada Cup, who was the third forward on the ice with Gretzky and Lemieux when Lemieux scored the game winning goal?

Answer: Dale Hawerchuk

He sucked the defenseman to him which left Lemieux wide open in the high slot for the goal.
Source: Author HEINZE57

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Hockey Goons Tough
2. NHL Hockey Teasers Tough
3. Mixed NHL Tough
4. NHL Mixture Tough
5. Arena Nicknames and Players Tough
6. Little Known Hockey Tidbits Tough
7. NHL Mixture Tough
8. Time to Play Hockey Tough
9. Hockey Potpourri Tough
10. Miscellaneous Hockey Tough
11. Hockey Volume 3 Tough
12. Hockey Mania II Tough

6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us