FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Jacksonville Jaguars 2006
Quiz about Jacksonville Jaguars 2006

Jacksonville Jaguars 2006 Trivia Quiz


Name the Jacksonville Jaguar based on the situation: You're on the Atlanta Falcons playing the Jacksonville Jaguars.

A multiple-choice quiz by jagman09. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Jacksonville Jaguars

Author
jagman09
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
262,402
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
615
- -
Question 1 of 10
1. You're John Abraham, the Falcons right defensive end, and after breaking through the double team, you bust through the line and, WHAM!, you hit the starting quarterback. Unfortunately, you look up to see the ball flying through the air and end up in the hands of a Jacksonville receiver for a touchdown. Name the player you almost sacked and whose ankle you hurt so badly that he would not play in another game for the rest of the season. Hint


Question 2 of 10
2. You're Keith Brooking, the Falcons middle linebacker, and you lurk into a hole to try and tackle the ball carrier as soon as you recognize that the play is a run. As you try to take down the second-string running back, he knocks you over flat on your back, and you see the miniature Oompa Loompa-like back running for daylight and a touchdown. Lying on your back you realize why this rookie's nicknames were "Pocket Hercules" and "The Pinball Wizard". Name this running back. Hint


Question 3 of 10
3. You're DeAngelo Hall, the Falcons cornerback, and you're trying to cover the Jaguars number one wide receiver. Unfortunately for you, he's just too tall and he snatches the ball away after out-jumping you for one of his 52 catches in the season. As he sprints by you, you catch sight of the number 11 on the back of his jersey, and you can imagine Chris Berman shouting on the next highlight show, "50, 40, 30, 20, 10, "He could, go, all, the, way!" Name this wide receiver. Hint


Question 4 of 10
4. You're John Abraham, and once again you blitz off the right side of the defensive line, and fighting your way through the ever-present double-team, you try to wrap up the backup quarterback. But unfortunately for you, he eludes your grasp and scrambles out of the pocket and down the field for a 20-yard gain. As you see the chain gang marking off a new set of downs, you remember that this quarterback is a lot more mobile. Name this backup quarterback for the Jaguars. Hint


Question 5 of 10
5. You're Jonathon Babineaux, the Falcons left defensive tackle, and you square off against the Jaguars starting right guard at the line of scrimmage. As soon as the quarterback snaps the ball, he barrels right into you and knocks you flat on your back for one of his many pancakes in the season. Just to make matters worse, with number 56 hustling to make another block, you see the running back hurdle over you and run for a huge gain. Name this right guard for the Jaguars. Hint


Question 6 of 10
6. You're DeAngelo Hall. You're covering the Jaguars number two wide receiver. As the quarterback-turned-wide receiver sprints down the field and burns you. You see the ball spriral over your head. It hits your man right in the hand, but he bobbles the pass and you pick it off. Name this wide receiver. Hint


Question 7 of 10
7. You're Alge Crumpler, the Falcons tight end, and you catch a long bomb from quarterback Michael Vick. As you turn up the field, you get absolutely leveled by the Jaguars starting safety. You look up, and after the stars clear from your vision, you see number 20 standing over you. Name this starting strong safety for the Jaguars, who played in only 10 games due to injuries. Hint


Question 8 of 10
8. You're Warrick Dunn, the running back for the Falcons, and you take the pitch from Michael Vick and sprint around the right side of the line. As soon as you round the corner, you get leveled by the Jaguars starting middle linebacker. Name this linebacker who only played in five games due to injuries. Hint


Question 9 of 10
9. You're Alge Crumpler, and as soon as the ball is snapped, you run out and cut across the field. Michael Vick heaves the ball across the field to you but from behind, the Jaguars starting cornerback cuts in front of you, picks the ball off, and returns it for a touchdown. Name this cornerback. Hint


Question 10 of 10
10. You're Michael Vick the Falcons quarterback, and you snap the ball and drop back to throw. But suddenly, the Jaguars starting right defensive tackle busts through the line and barrels at you. You try to dodge him, but it's too late. He sacks you and it feels like you got hit by a 325-pound truck. Name this monster of a right tackle. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. You're John Abraham, the Falcons right defensive end, and after breaking through the double team, you bust through the line and, WHAM!, you hit the starting quarterback. Unfortunately, you look up to see the ball flying through the air and end up in the hands of a Jacksonville receiver for a touchdown. Name the player you almost sacked and whose ankle you hurt so badly that he would not play in another game for the rest of the season.

Answer: Byron Leftwich

Only playing in six games, Byron Leftwich completed 59 percent of his passes for 1159 yards and 7 passing touchdowns.
2. You're Keith Brooking, the Falcons middle linebacker, and you lurk into a hole to try and tackle the ball carrier as soon as you recognize that the play is a run. As you try to take down the second-string running back, he knocks you over flat on your back, and you see the miniature Oompa Loompa-like back running for daylight and a touchdown. Lying on your back you realize why this rookie's nicknames were "Pocket Hercules" and "The Pinball Wizard". Name this running back.

Answer: Maurice Jones Drew

MJD rushed for 941 yards and 13 touchdowns. He finished second in the voting for Offensive Rookie of the Year in 2006.
3. You're DeAngelo Hall, the Falcons cornerback, and you're trying to cover the Jaguars number one wide receiver. Unfortunately for you, he's just too tall and he snatches the ball away after out-jumping you for one of his 52 catches in the season. As he sprints by you, you catch sight of the number 11 on the back of his jersey, and you can imagine Chris Berman shouting on the next highlight show, "50, 40, 30, 20, 10, "He could, go, all, the, way!" Name this wide receiver.

Answer: Reggie Williams

Reggie Williams caught 52 balls for 616 yards and 4 touchdowns.
4. You're John Abraham, and once again you blitz off the right side of the defensive line, and fighting your way through the ever-present double-team, you try to wrap up the backup quarterback. But unfortunately for you, he eludes your grasp and scrambles out of the pocket and down the field for a 20-yard gain. As you see the chain gang marking off a new set of downs, you remember that this quarterback is a lot more mobile. Name this backup quarterback for the Jaguars.

Answer: David Garrard

Garrard played in 11 games and threw for 1735 yards with a 60.2 percent completion rate. He also completed 10 touchdown passes.
5. You're Jonathon Babineaux, the Falcons left defensive tackle, and you square off against the Jaguars starting right guard at the line of scrimmage. As soon as the quarterback snaps the ball, he barrels right into you and knocks you flat on your back for one of his many pancakes in the season. Just to make matters worse, with number 56 hustling to make another block, you see the running back hurdle over you and run for a huge gain. Name this right guard for the Jaguars.

Answer: Chris Naeole

Brad Meester was the starting center, Vince Manuwai was the starting left guard, and Khalif Barnes was the starting left tackle.
6. You're DeAngelo Hall. You're covering the Jaguars number two wide receiver. As the quarterback-turned-wide receiver sprints down the field and burns you. You see the ball spriral over your head. It hits your man right in the hand, but he bobbles the pass and you pick it off. Name this wide receiver.

Answer: Matt Jones

Matt Jones had 643 yards on 41 receptions, and 4 of those receptions were touchdowns.
7. You're Alge Crumpler, the Falcons tight end, and you catch a long bomb from quarterback Michael Vick. As you turn up the field, you get absolutely leveled by the Jaguars starting safety. You look up, and after the stars clear from your vision, you see number 20 standing over you. Name this starting strong safety for the Jaguars, who played in only 10 games due to injuries.

Answer: Donovan Darius

Darius had 48 tackles in those 10 games.
8. You're Warrick Dunn, the running back for the Falcons, and you take the pitch from Michael Vick and sprint around the right side of the line. As soon as you round the corner, you get leveled by the Jaguars starting middle linebacker. Name this linebacker who only played in five games due to injuries.

Answer: Mike Peterson

In those 5 games, Peterson recorded 32 tackles and 1 interception.
9. You're Alge Crumpler, and as soon as the ball is snapped, you run out and cut across the field. Michael Vick heaves the ball across the field to you but from behind, the Jaguars starting cornerback cuts in front of you, picks the ball off, and returns it for a touchdown. Name this cornerback.

Answer: Rashean Mathis

Mathis ended up with 8 interceptions on the season to go along with his 63 recorded tackles.
10. You're Michael Vick the Falcons quarterback, and you snap the ball and drop back to throw. But suddenly, the Jaguars starting right defensive tackle busts through the line and barrels at you. You try to dodge him, but it's too late. He sacks you and it feels like you got hit by a 325-pound truck. Name this monster of a right tackle.

Answer: John Henderson

Henderson had 51 tackles and 3.5 sacks for the Jaguars in the 2006 season.
Source: Author jagman09

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. All About The Jaguars Average
2. Cool Cats Average
3. Jaguars Average
4. Can You Locate The NFL Team? Average
5. NFL Teams Very Easy
6. NFL Franchises Tough
7. You Pick the Team Tough
8. Which NFL Team Am I? Tough
9. What Was That US Football Team Called Again? Average
10. NFL Team Nicknames Average
11. NFL Teams Tough
12. History of NFL Franchises Difficult

5/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us