FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about All About The Jaguars
Quiz about All About The Jaguars

All About The Jaguars Trivia Quiz


Not one of the oldest NFL clubs, but how much do you know about the Jags? Enjoy!

A multiple-choice quiz by jaknginger. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Jacksonville Jaguars

Author
jaknginger
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
288,625
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
733
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 172 (9/10), mungojerry (9/10), Guest 73 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. What year did the Jacksonville Jaguars enter the NFL as an expansion team? Hint


Question 2 of 10
2. What other club entered the NFL as an expansion team the same year as the Jaguars? Hint


Question 3 of 10
3. What are the team colors? Hint


Question 4 of 10
4. What was the name of the first stadium the Jaguars called home? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the inaugural coach of the Jaguars? Hint


Question 6 of 10
6. In what season did the Jaguars make the playoffs for the first time? Hint


Question 7 of 10
7. In how many consecutive seasons did the Jaguars make the playoffs in their first five years in the league? Hint


Question 8 of 10
8. In the Jaguars first NFL draft, who did they chose with their first-ever pick? Hint


Question 9 of 10
9. The Jaguars chose Steve Beuerlien, QB from the Arizona Cardinals, as their first pick in the expansion draft, but who became the star quarterback in their first season? Hint


Question 10 of 10
10. What college did 2003 NFL draft pick Byron Leftwich attend? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 24 2024 : Guest 172: 9/10
May 24 2024 : mungojerry: 9/10
May 23 2024 : Guest 73: 3/10
May 20 2024 : Guest 67: 8/10
May 09 2024 : Guest 173: 8/10
May 02 2024 : Guest 23: 3/10
May 02 2024 : Guest 174: 3/10
Apr 30 2024 : Guest 76: 7/10
Apr 24 2024 : Guest 74: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What year did the Jacksonville Jaguars enter the NFL as an expansion team?

Answer: 1995

There had been no additions to the league since the Seahawks and Buccaneers were added in 1976. Some thought Jacksonville was a long shot since they would make the third NFL team in Florida, Miami and Tampa being the other two, but they made the cut.
2. What other club entered the NFL as an expansion team the same year as the Jaguars?

Answer: Carolina Panthers

Seeing that 1976 was the last time new teams were added (Seahawks and Buccaneers), and with both college and pro football more popular than ever, the league felt like it was time to expand. It only makes sense to keep the conferences even, so two teams were added.
3. What are the team colors?

Answer: Teal, black, gold, white

At first, the colors were to be teal, black, silver and gold but the jaguar logo closely resembled the Jaguar car's hood ornament made by Ford Motor Company so the look was changed, without lawsuits and going to trial. Jaguar became the offical car of the team and the logo was changed to an angry looking jaguar head with gold instead of silver.
4. What was the name of the first stadium the Jaguars called home?

Answer: Jacksonville Municipal Stadium

Originally called Fairfield Stadium, the Gator Bowl Stadium was demolished and that site was used to build the Jacksonville Municipal Stadium. Ben Hill Griffin Stadium in Gainesville is where the Gator Bowl was held the one year that the Municipal Stadium was being built. The Jacksonville Municipal Stadium is home to the Jaguars and to the annual Gator Bowl.
5. Who was the inaugural coach of the Jaguars?

Answer: Tom Coughlin

Tom Coughlin was head coach for eight seasons with the Jaguars. He finished with a regular season record of 68-60. After being fired from the Jaguars, he took a year off before taking the head coaching job with the Giants.
6. In what season did the Jaguars make the playoffs for the first time?

Answer: 2nd

The Jaguars finished 2nd in the AFC Central with a regular season record of 9-6. They went to the playoffs and made it to the Conference Championship only to lose to the Patriots 20-6.
7. In how many consecutive seasons did the Jaguars make the playoffs in their first five years in the league?

Answer: 4

The Jaguars made it to the playoffs four out of their first five seasons: 1996-97-98-99. They made it to the Conference Championships twice (1996 and 1999)but lost both times, once to the Patriots 20-6 in 1996, and to the Titans 33-14 in 1999.
8. In the Jaguars first NFL draft, who did they chose with their first-ever pick?

Answer: Tony Boselli

All four listed players were drafted in the NFL draft by the Jaguars in this order: Boselli, Stewart, DeMarco and Schwartz. Boselli was an offensive tackle out of USC.
9. The Jaguars chose Steve Beuerlien, QB from the Arizona Cardinals, as their first pick in the expansion draft, but who became the star quarterback in their first season?

Answer: Mark Brunell

Being an expansion team, the Jaguars had to build an entire roster with the NFL draft and an expansion draft. They traded for Brunell from the Green Bay Packers for a third round and a fifth round draft pick in the same year. He started 13 games for the Jaguars. Johnson was a back-up QB, DeMarco a tackle and Schwarz a linebacker for the Jaguars the inaugural season.
10. What college did 2003 NFL draft pick Byron Leftwich attend?

Answer: Marshall University

Byron was a QB out of Marshall. He was the first-round, seventh overall pick of the 2003 draft by the Jaguars.
Source: Author jaknginger

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Jacksonville Jaguars 2006 Average
2. Jaguars Average
3. Cool Cats Average
4. NFL Teams Very Easy
5. NFL Teams and Home Cities Very Easy
6. Franchises of the NFL Very Easy
7. Short NFL Easier
8. Can You Locate The NFL Team? Average
9. What Was That US Football Team Called Again? Average
10. NFL Team Nicknames Average
11. Find The NFL Team: Pt.2 Average
12. NFL Team Moves Average

5/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us