FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Life and Times of Hillsborough
Quiz about Life and Times of Hillsborough

Life and Times of Hillsborough Quiz


Sheffield Wednesday home ground, Hillsborough has been a national institution since it's opening in 1899. How much do you know about the famous old ground?

A multiple-choice quiz by waddleisgod. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Sheffield Wednesday

Author
waddleisgod
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
316,711
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
233
- -
Question 1 of 10
1. 'Hillsborough' was first opened on the 2nd of September 1899. Who was Sheffield Wednesday's opponents on this opening Hillsborough day? Hint


Question 2 of 10
2. The last England Under 21 fixture to be held at Hillsborough was a 4-1 victory over Poland Under 21s. In which year was this fixture played out? Hint


Question 3 of 10
3. The infamous 'Hillsborough Disaster' in April 1989 saw 96 fans killed at the FA Cup semi-final held at the famous old ground. Liverpool was one team contesting this fixture. Who was the other? Hint


Question 4 of 10
4. In 1963, the 'North Stand' at Hillsborough became only the second football stand in England to have a cantilever roof. The home of which English club was the first ever ground in England to have this type of roof? Hint


Question 5 of 10
5. The record attendance at Hillsborough was recorded as 72,841 on the 17 February 1934. Who was Sheffield Wednesday's opponents on this day? Hint


Question 6 of 10
6. The last full England international to be held at Hillsborough was in 1962, for a Euro 1964 qualifier. Who was the opposition on this night? Hint


Question 7 of 10
7. The last FA Cup semi-final fixture to be held at Hillsborough was a replay in April 1997. Which two teams were involved in this fixture? Hint


Question 8 of 10
8. In which year was the 'Grandstand' (the 3,000 seated stand above the South Stand) built at Hillsborough? Hint


Question 9 of 10
9. Out of the four fixtures at Hillsborough and Bramall Lane, the Steel City Cup (held between 1993-1996) was played at Hillsborough just once, this being in August 1994. Who won on this occasion? Hint


Question 10 of 10
10. In terms of capacity, Hillsborough's North West Corner holds the least amount of supporters, having a capacity of just 1,382. The Grandstand has the second least capacity, holding 3,000 fans. Which of the four other stands holds the third least, holding 7,996 supporters? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 19 2024 : Guest 82: 2/10
May 18 2024 : Guest 82: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'Hillsborough' was first opened on the 2nd of September 1899. Who was Sheffield Wednesday's opponents on this opening Hillsborough day?

Answer: Chesterfield

Sheffield Wednesday won the game 5-1, with 68,549 fans flocking into the new ground. The result sent Wednesday top of the old English Division Two, but Chesterfield got revenge later in the season beating Wednesday 1-0 at Saltergate.
2. The last England Under 21 fixture to be held at Hillsborough was a 4-1 victory over Poland Under 21s. In which year was this fixture played out?

Answer: 2005

The game played on Tuesday 11 October 2005, saw goals from England's Carlton Cole, Jerome Thomas, and a brace from defender Steven Taylor as England registered their sixth victory of the qualifying campaign. Marcin Kikut scored Poland's sole reply.
3. The infamous 'Hillsborough Disaster' in April 1989 saw 96 fans killed at the FA Cup semi-final held at the famous old ground. Liverpool was one team contesting this fixture. Who was the other?

Answer: Nottingham Forest

The disaster on the 15th of April 1989 is widely regarded as one of the biggest sporting disasters to have hit the United Kingdom. The game was abandoned six minutes into it, with the score at 0-0. The replay was played at Old Trafford on the 7th of May 1989, with Liverpool beating Nottingham Forest 3-1.
4. In 1963, the 'North Stand' at Hillsborough became only the second football stand in England to have a cantilever roof. The home of which English club was the first ever ground in England to have this type of roof?

Answer: Scunthorpe United

Scunthorpe United's 'Show Ground' was the first, having their cantilever roof fitted in 1957, six years prior to that of the North Stand at Hillsborough. However, this cantilever stand at the Show Ground only covered ten metres, around the centre of the pitch, whereas the cantilever at Hillsborough covered the full length of the Hillsborough surface.
5. The record attendance at Hillsborough was recorded as 72,841 on the 17 February 1934. Who was Sheffield Wednesday's opponents on this day?

Answer: Manchester City

This game was in the Fifth Round of the FA Cup, as a 2-2 draw was played out. The game went back to Maine Road for a replay, which Manchester City won 2-0.
6. The last full England international to be held at Hillsborough was in 1962, for a Euro 1964 qualifier. Who was the opposition on this night?

Answer: France

The game finished 1-1, Yves Goujon putting the French into a first half lead before Roland Flowers equalised. England eventually exited the competition less than a month later though, losing 5-2 in the Parc des Princes in Paris.
7. The last FA Cup semi-final fixture to be held at Hillsborough was a replay in April 1997. Which two teams were involved in this fixture?

Answer: Middlesbrough and Chesterfield

After a 3-3 draw in the first match, favourites Middlesbrough wrapped up a comfortable 3-0 win in the replay, with goals from Beck, Ravanelli and Emerson.
8. In which year was the 'Grandstand' (the 3,000 seated stand above the South Stand) built at Hillsborough?

Answer: 1995

The Grandstand, or Family Stand as it was known, was part of Hillsborough's major redevelopment as England prepared to host the 1996 European Championships.
9. Out of the four fixtures at Hillsborough and Bramall Lane, the Steel City Cup (held between 1993-1996) was played at Hillsborough just once, this being in August 1994. Who won on this occasion?

Answer: Sheffield United

This Steel City Cup game, played on the 9th August 1994 was one of two cup wins for the Blades. Wednesday also won two Steel City Cups.
10. In terms of capacity, Hillsborough's North West Corner holds the least amount of supporters, having a capacity of just 1,382. The Grandstand has the second least capacity, holding 3,000 fans. Which of the four other stands holds the third least, holding 7,996 supporters?

Answer: West Stand

The Kop has the biggest capacity, holding 11,210 supporters. The North Stand has the ability to house 9,255, and the South Stand holds 8,354.
Source: Author waddleisgod

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us