FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Martial Arts Match Up
Quiz about Martial Arts Match Up

Martial Arts Match Up Trivia Quiz


This quiz briefly covers ten martial arts. Match the martial art with its description.

A matching quiz by skylarb. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Martial Arts

Author
skylarb
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
405,758
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
293
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: downtown01 (6/10), Guest 104 (5/10), demurechicky (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. This martial art was developed around 1920 by Carlos Gracie and focuses on grappling.   
  Tai Chi
2. This martial art means "empty hand" and focuses on striking.   
  Kendo
3. This martial art may be translated "the way of kicking and punching."  
  Sambo (SOMBO)
4. This martial art was developed for the Israeli Defense Forces (IDF).  
  Tae Kwon Do
5. This martial art incorporates the fighting techniques of the Plains Cree First Nations.   
  Brazilian Jiu-Jitsu
6. Sometimes translated "the way of the harmonious spirit," this Japanese martial art focuses on grappling and softness.   
  Krav Maga
7. This Soviet martial art was registered as a sports discipline in 1938.  
  Okichitaw
8. This modern Japanese martial art uses bamboo swords.  
  Karate
9. Known as "the art of eight limbs," this martial art focuses on stand-up striking.  
  Aikido
10. This gentle Chinese martial art is practiced both for health benefits and defensive training.  
  Muay Thai





Select each answer

1. This martial art was developed around 1920 by Carlos Gracie and focuses on grappling.
2. This martial art means "empty hand" and focuses on striking.
3. This martial art may be translated "the way of kicking and punching."
4. This martial art was developed for the Israeli Defense Forces (IDF).
5. This martial art incorporates the fighting techniques of the Plains Cree First Nations.
6. Sometimes translated "the way of the harmonious spirit," this Japanese martial art focuses on grappling and softness.
7. This Soviet martial art was registered as a sports discipline in 1938.
8. This modern Japanese martial art uses bamboo swords.
9. Known as "the art of eight limbs," this martial art focuses on stand-up striking.
10. This gentle Chinese martial art is practiced both for health benefits and defensive training.

Most Recent Scores
Jun 24 2024 : downtown01: 6/10
Jun 16 2024 : Guest 104: 5/10
May 29 2024 : demurechicky: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This martial art was developed around 1920 by Carlos Gracie and focuses on grappling.

Answer: Brazilian Jiu-Jitsu

In 1917, Mitsuyo Maeda, a traveling Japanese martial artist, came to Brazil to give demonstrations and taught Carlos Gracie Kodokan Judo. Along with his brothers Gastão Jr., Oswaldo, George and Hélio, Carlos developed the new martial art system of Gracie Jiu-Jitsu, which also came to be known as Brazilian Jiu-Jitsu or BJJ.

BJJ is a form of submission grappling that focuses on the skills necessary to take an opponent to the ground and gain dominance through chokeholds, joint locks, and other techniques. In Portuguese, the sport is known as Jiu-jitsu brasileiro. In Japanese, it is called Gureishī.
2. This martial art means "empty hand" and focuses on striking.

Answer: Karate

Karate has its roots in the common fighting system known as "te," which was used by the Pechin class of the Ryukyuans. The Ryukyu Kingdom was annexed by the Empire of Japan in 1879. Karate employs kicking, punching, elbow strikes, and knee strikes, among other techniques. The sport was selected to debut in the Olympic Games in the summer of 2021.
3. This martial art may be translated "the way of kicking and punching."

Answer: Tae Kwon Do

Tae (kicking) Kwon (punching) Do (the way of). Tae Kwon Do has been an Olympic sport since the year 2000. It incorporates techniques such as jumping spinning kicks and head-height kicks. The martial art was developed in Seoul after the end of World War II.
4. This martial art was developed for the Israeli Defense Forces (IDF).

Answer: Krav Maga

Krav Maga was developed for the Israeli security forces and the IDF and uses a variety of techniques drawn from boxing and other martial arts such as karate and Judo. The fighting system was created by Imi Lichtenfeld, a Hungarian-Israeli who was trained as both a wrester and a boxer.

In the 1940s, he began to provide combat training to what would later become the Israeli Defense Forces.
5. This martial art incorporates the fighting techniques of the Plains Cree First Nations.

Answer: Okichitaw

This modern martial art, developed by George Lépine in the 1990s, is said to draw upon the techniques used by Plains-Cree warriors. Lépine was trained in a variety of arts from his Plains-Cree heritage, including weaponry, hunting, tracking, and throwing.

He also studied hapkido and taekwondo. The name for this martial art is derived from the term "okichitawak," an honorific that would be bestowed by an elder upon a Plains-Cree warrior when he exhibited great survival and fighting skills.
6. Sometimes translated "the way of the harmonious spirit," this Japanese martial art focuses on grappling and softness.

Answer: Aikido

Ai (harmony), ki (spirit), do (way). Ai can also be translated "unifying" and ki as "energy." Originally developed by Morihei Ueshiba, Aikido is now practice in over 130 countries nationwide. Ueshiba's goal in creating the system was to synthesize his philosophy and religious beliefs with his studies of marital arts.
7. This Soviet martial art was registered as a sports discipline in 1938.

Answer: Sambo (SOMBO)

Sambo was first used in the 1920s by the Red Army and the People's Commissariat for Internal Affairs to improve servicemen's hand-to-hand combat skills. The name Sambo comes from a Russian acronym meaning "self-defense without weapons." One of the early pioneers of Sambo, Vasili Oshchepkov, was accused of being a Japanese spy during the Great Terror of 1936-1938 and ended up dying in prison.

The art is influenced by Judo, which Oshchepkov spent years learning in Japan.
8. This modern Japanese martial art uses bamboo swords.

Answer: Kendo

Practitioners of kendo use bamboo swords called shinai and wear protective armor called bōgu. The art is descended from kenjutsu (the art of swordsmanship). Bamboo practice swords have been used for training since the Shotoku Era in the early 1700s. In 1952, the All Japan Kendo Federation was founded, following a ban on martial arts in Japan by occupying powers.
9. Known as "the art of eight limbs," this martial art focuses on stand-up striking.

Answer: Muay Thai

Muay Thai's roots lie in 16th century Siam, where a version of the art was practiced as a peace-time martial art by King Naresuan's soldiers. The sport became particularly popular in the 1980s and 1990s, and in 1995, the Thai government established the World Muaythai Council.
10. This gentle Chinese martial art is practiced both for health benefits and defensive training.

Answer: Tai Chi

With roots in traditional Chinese medicine, Tai Chi focuses on slow and meditative body movements and on making appropriate responses to outside forces. The subtle movements make use of internal energy to neutralize a greater external force. Sometimes referred to as "shadowboxing," Tai Chi's origins are murky, but legend suggests it was created by Zhang Sanfeng in the 12th century.
Source: Author skylarb

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Random Quizzes:

My quizzes that don't quite fit on any other list.

  1. A Pecan Potpourri Average
  2. Route 66 in Texas Average
  3. Road Trips Across the United States Average
  4. A School Day in Analogies Average
  5. Children of the Night Average
  6. Martial Arts Match Up Easier
  7. Winter Olympic Game Match Up Easier
  8. Australian Green Tree Frogs Average
  9. Renaissance Festivals in the United States Average
  10. Colorful Sayings in Texas Average
  11. An International Tour of Texas Average
  12. The Geography of Zambia Average

7/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us