FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mississippi Basketball
Quiz about Mississippi Basketball

Mississippi Basketball Trivia Quiz


Though not quite the calibur of the state's professional football products, Mississippi has bred some fine basketball players as well.

A multiple-choice quiz by thestaxman. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. USA by Locality
  8. »
  9. Mississippi

Author
thestaxman
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
244,218
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
182
- -
Question 1 of 10
1. This Hardy Junior High (Jackson, MS) player was rumored to have scored 85 points in a 32 minute game. He later led the SEC in scoring two years in a row as a Sophomore and Junior. Who was he? Hint


Question 2 of 10
2. Southern Miss(USM) star Clarence Weatherspoon, drafted with ninth overall pick by the 76ers, came from the same town as NFL legend Jerry Rice. What was it's name? Hint


Question 3 of 10
3. Ole Miss vs. LSU. Gerald Glass scored 53 for the Rebels. What Gulfport native poured in 55 for the Tigers? Hint


Question 4 of 10
4. Gerald "World Class" Glass became Ole Miss's sixth all-time scorer in just two seasons after transferring from what Mississippi school? Hint


Question 5 of 10
5. Former Ole Miss women's coach led the WNBAs Houston Comets to win the first four championships in that league's history. Who's this coach? Hint


Question 6 of 10
6. Lindsey Hunter scored big at Jackson State and was the tenth overall pick of the 1993 draft, selected by the Pistons. Who was his high school backcourt partner who averaged a whopping 40 ponits a game? Hint


Question 7 of 10
7. What Quitman native scored 69 points for Quitman High before starring at the University of Alabama? Hint


Question 8 of 10
8. What Mississippian won MVP honors at the 1992 McDonald's All- American game, and was named Freshman of the Year in the Big East conference the following year? Hint


Question 9 of 10
9. Erick Dampier and Jeff Malone led Mississippi State to the NCAA Final Four in 1996.


Question 10 of 10
10. The former Ole Miss tandem of Justin Reed, Aaron Harper, and David Sanders had what nickname? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This Hardy Junior High (Jackson, MS) player was rumored to have scored 85 points in a 32 minute game. He later led the SEC in scoring two years in a row as a Sophomore and Junior. Who was he?

Answer: Ronnie Henderson

Henderson was dubbed, "The most exciting high school player since Michael Jordan" in 1993, and was told by then San Antonio Spurs coach Jerry Tarkanian that he'd be selected with the team's first pick if he declared for the draft after his senoir year at Murrah High.

After injuries at LSU, he was selected by the Washington Bullets in the second round. He apparently walked out of practice and out on his career in training camp.
2. Southern Miss(USM) star Clarence Weatherspoon, drafted with ninth overall pick by the 76ers, came from the same town as NFL legend Jerry Rice. What was it's name?

Answer: Crawford

USM, where Brett Farve also played, is located in Hattiesburg. Jerry Rice's nephew, Darius Rice, played basketball for the University of Miami.
3. Ole Miss vs. LSU. Gerald Glass scored 53 for the Rebels. What Gulfport native poured in 55 for the Tigers?

Answer: Chris Jackson

Henderson was born in Gulfport and attended LSU just like Jackson, who happens to be his cousin.
4. Gerald "World Class" Glass became Ole Miss's sixth all-time scorer in just two seasons after transferring from what Mississippi school?

Answer: Delta State

Glass was drafted by the Minnesota Timberwolves with the 20th pick in 1990.
5. Former Ole Miss women's coach led the WNBAs Houston Comets to win the first four championships in that league's history. Who's this coach?

Answer: Van Chancellor

Chancellor also coached the undefeated Gold medal winning 2002 USA Olympic team.
6. Lindsey Hunter scored big at Jackson State and was the tenth overall pick of the 1993 draft, selected by the Pistons. Who was his high school backcourt partner who averaged a whopping 40 ponits a game?

Answer: James Robinson

"Hollywood" Robinson would go on to lead the SEC in scoring for two years with Alabama and later played with the Blazers, Timberwolves, and Clippers.
7. What Quitman native scored 69 points for Quitman High before starring at the University of Alabama?

Answer: Antonio McDyess

McKey (Meridian, MS), Robinson (Jackson), and Washington (Pearl) all attended "Alabamy" and all played in the NBA.
8. What Mississippian won MVP honors at the 1992 McDonald's All- American game, and was named Freshman of the Year in the Big East conference the following year?

Answer: Othella Harrington

Harrington was the #2 ranked player in the nation behind Jason Kidd as a high school senior. He followed in the footsteps of Patrick Ewing, Dikembe Mutumbo, and Alonzo Mourning in the tradition of great Georgetown big men.
9. Erick Dampier and Jeff Malone led Mississippi State to the NCAA Final Four in 1996.

Answer: False

Former NBA All Star Malone left State in 1983.
10. The former Ole Miss tandem of Justin Reed, Aaron Harper, and David Sanders had what nickname?

Answer: The Provine Posse

They were all graduates of Jackson's Provine High. Reed was drafted by the Boston Celtics.
Source: Author thestaxman

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Roll On Mississippi Tough
2. Mississippi Sports Tough
3. Teams That Moved, Part 2 Tough
4. Teams That Moved, Part 1 Average
5. Hometown Heroes Easier
6. Coaches Other Gigs Easier
7. Professional Sports Logos! Average
8. Sports in Missouri Average
9. Arizona Sports Average
10. Sports in Massachusetts Average
11. Sport in Louisiana Average
12. Sport in Maryland Average

6/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us