FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mississippi Sports
Quiz about Mississippi Sports

Mississippi Sports Trivia Quiz


All you care to know about Magnolia State sports.

A multiple-choice quiz by eriwpa. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. USA by Locality
  8. »
  9. Mississippi

Author
eriwpa
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
186,156
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
326
- -
Question 1 of 10
1. Which Mississippi school claimed a 2000 NCAA National Championship in football? Hint


Question 2 of 10
2. Which Mississippi school did former New York Yankee's manager, Casey Stengal, coach for one season? Hint


Question 3 of 10
3. Which Mississippi school in 2000, had the second oldest college stadium in NCAA Division I-A? Hint


Question 4 of 10
4. Where did NFL great Jerry Rice play high school football? Hint


Question 5 of 10
5. NFL great Jerry Rice set many records in college at Mississippi Valley State University. What was the name of the quarterback throwing the ball to Rice? Hint


Question 6 of 10
6. The 1999 U.S. Women's Open golf tournament was held at Old Waverly Golf Course in West Point, Mississippi. Who won the tournament? Hint


Question 7 of 10
7. NFL Hall of Famer Walter Payton set several school records while playing college football at Jackson State. Which other NFL Hall of Famer was on the team, and helped lead the way for the Payton? Hint


Question 8 of 10
8. Which Mississippi player had the honor of giving up Babe Ruth's last home run? Hint


Question 9 of 10
9. Which former Mississippi State great was the first person who played college basketball in Mississipi, then elected to the the NBA Hall of Fame? Hint


Question 10 of 10
10. Which former Mississippi State baseball great, set a Major League record for saves in a season? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Mississippi school claimed a 2000 NCAA National Championship in football?

Answer: Delta State

Delta State won the NCAA Division II title in 2000, routing Bloomsburg 63-34.
2. Which Mississippi school did former New York Yankee's manager, Casey Stengal, coach for one season?

Answer: Ole Miss

Bofore having success in pinstripes, Stengal coached Ole Miss for one season in 1914.
3. Which Mississippi school in 2000, had the second oldest college stadium in NCAA Division I-A?

Answer: Mississippi State University

Scott Field started holding Bulldog games in 1914, just one year after Georgia Tech's Grant Field. In 1914, the field was named, "New Athletic Field".
4. Where did NFL great Jerry Rice play high school football?

Answer: Moor High School

Born in Crawford, Mississippi, Rice was an all-conference performer at Moor High School. He also played basketball and ran track.
5. NFL great Jerry Rice set many records in college at Mississippi Valley State University. What was the name of the quarterback throwing the ball to Rice?

Answer: Willie Totten

Willie Totten got the honor of throwing the ball to Rice. The MVSU stadium was later named Rice/Totten Stadium after the duo. Totten later was the head coach of the Delta Devils.
6. The 1999 U.S. Women's Open golf tournament was held at Old Waverly Golf Course in West Point, Mississippi. Who won the tournament?

Answer: Julie Inkster

Inkster took home the championship trophy, while Lopez failed to make the cut. Pak was the defending champion, having won in 1998.
7. NFL Hall of Famer Walter Payton set several school records while playing college football at Jackson State. Which other NFL Hall of Famer was on the team, and helped lead the way for the Payton?

Answer: Jackie Slater

Payton rushed for 3,563 yards and 65 touchdowns for his career with the Tigers. Other NFL bound players on the team with Slater and Payton were Jerome Barkham, Vernon Perry, Ricky Young, and Robert Brazille. Slater later went on to start with the Rams.
8. Which Mississippi player had the honor of giving up Babe Ruth's last home run?

Answer: Guy Bush

On May 25, 1935, Bush served up No. 714 to the Babe. It was Ruth's third home run of the day, and it went out of Pittsburgh's Forbes Field.
9. Which former Mississippi State great was the first person who played college basketball in Mississipi, then elected to the the NBA Hall of Fame?

Answer: Bailey Howell

Howell, who played at Mississippi State (1955-59), played for the Detroit Pistons (1958-64), Baltimore Bullets (1964-66), Boston Celtics (1967-70), and Philadelphia 76ers (1970-71) in the NBA. He was elected to the NBA Hall of Fame in 1997.
10. Which former Mississippi State baseball great, set a Major League record for saves in a season?

Answer: Bobby Thigpen

In 1990, Thigpen saved 57 games for the Chicago White Sox. He played on the 1985 Mississippi State team that featured, Will Clark, Jeff Brantley, and Rafael Palmeiro.
Source: Author eriwpa

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us