FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Roll On Mississippi
Quiz about Roll On Mississippi

Roll On Mississippi Trivia Quiz


Don't Think Mississippi's Got Game? Then you better check this out!

A multiple-choice quiz by printdaddy. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. USA by Locality
  8. »
  9. Mississippi

Author
printdaddy
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
118,050
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
321
- -
Question 1 of 10
1. I walked on at USM to play football in 1977. In 1980, I led the nation in scoring with 20 TDs. I was drafted by the Denver Broncos in 1982, and led the AFC in scoring in 1987. I was a 2-time Pro-Bowl selection, and played in 3 Super Bowls. Who am I? Hint


Question 2 of 10
2. From BROOKHAVEN, MS, I played my college ball at Arkansas from 1959-1961, where I was an All-Southwest Conference Tailback all 3 years. I went on to star in the NFL as a wide-receiver with the San Diego Chargers, as well as the Dallas Cowboys. I averaged over 100 reception yards per game for 3 straight seasons. I was the first AFL player to be elected to the Pro Football Hall of Fame in 1978. Who am I? Hint


Question 3 of 10
3. This YAZOO CITY native starred for Grambling State ('59-'63), where he earned All SWAC honors as an outside linebacker. This Pro Football Hall of Famer played for the Oilers, Broncos, and Raiders, where in 2003, he still holds the NFL Record for most consecutive seasons with at least one interception as a defensive back. Who is he? Hint


Question 4 of 10
4. This former Major League pitcher and St. Louis Cardinal from WIGGINS, MS, won 30 games in the '34 season. He led the Cardinals' "Gas House Gang", to the World Series Championship in that same year. Who was he? Hint


Question 5 of 10
5. Jeff Malone, Bailey Howell, Will Clark, Rafael Palmeiro, Jeff Brantley, Bobby Thigpen, D.D. Lewis, Tom Neville, Johnny Cooks, Ode Burrell, and Tom Goode all call what their Alma Mater? Hint


Question 6 of 10
6. This Ole Miss alumuni from GRENADA, was Mississippi's first college athlete to earn All-America honors in two different sports, baseball and football ('60). He finished 3rd in the Heisman Trophy balloting in 1960. He went on to play baseball for the New York Yankees from '65-'71. Who was he? Hint


Question 7 of 10
7. Mississippi has lost many great athletes to out-of-state colleges over the years. Othello Harrington to Georgetown; James Robinson to Alabama; Lance Alworth to Arkansas; Shane Mathews to Florida; Freddie Milons to Alabama, just to name a few. But who was the Gulfport High School basketball player (LSU), that refused to stand during the National Anthem while a member of the Denver Nuggets. Who was this? Hint


Question 8 of 10
8. My basketball career at Mississippi State spanned from '55 til '59. I led the SEC in scoring average my junior (27.8) and senior (25.5) year. I enjoyed a stellar NBA career with the Detroit Pistons, Baltimore Bullets, Boston Celtics, and the Philadelphia 76ers. I was the first male Mississippian elected to the National Basketball Hall of Fame in January, 1997. Who am I? Hint


Question 9 of 10
9. In the 1983 Egg Bowl played in JACKSON, between Mississippi State and Ole Miss, Artie Cosby trotted out onto the field to attempt a go-ahead field goal late in the fourth quarter for the Bulldogs. What took place next, that will forever be etched in the minds of all that were in attendance? Hint


Question 10 of 10
10. Former World-Record sprinter Calvin Smith, is from which of these small Mississippi towns? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 29 2024 : Guest 104: 10/10
May 19 2024 : Guest 107: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I walked on at USM to play football in 1977. In 1980, I led the nation in scoring with 20 TDs. I was drafted by the Denver Broncos in 1982, and led the AFC in scoring in 1987. I was a 2-time Pro-Bowl selection, and played in 3 Super Bowls. Who am I?

Answer: Sammy Winder

Sammy Winder is your guy. He was from MADISON, MS, and still called this home in 2003. In 2003, Sammy was in the dirt construction business.
2. From BROOKHAVEN, MS, I played my college ball at Arkansas from 1959-1961, where I was an All-Southwest Conference Tailback all 3 years. I went on to star in the NFL as a wide-receiver with the San Diego Chargers, as well as the Dallas Cowboys. I averaged over 100 reception yards per game for 3 straight seasons. I was the first AFL player to be elected to the Pro Football Hall of Fame in 1978. Who am I?

Answer: Lance Alworth

Over his final 7 seasons, he never committed a fumble.
3. This YAZOO CITY native starred for Grambling State ('59-'63), where he earned All SWAC honors as an outside linebacker. This Pro Football Hall of Famer played for the Oilers, Broncos, and Raiders, where in 2003, he still holds the NFL Record for most consecutive seasons with at least one interception as a defensive back. Who is he?

Answer: Willie Brown

Willie Brown's the guy you looking for here. He is also known for his pick-off of Fran Tarkenton's pass in Super Bowl XI, and return of 75 yards for a TD. The return stood in the 20th century, for the longest runback of an INT in Super Bowl history.
4. This former Major League pitcher and St. Louis Cardinal from WIGGINS, MS, won 30 games in the '34 season. He led the Cardinals' "Gas House Gang", to the World Series Championship in that same year. Who was he?

Answer: Dizzy Dean

Jay Hanna (Dizzy) Dean earned his nickname, while pitching an exhibition game for the Houston Buffaloes against the Chicago White Sox. He struck-out 11 batters. The White Sox manager, Mike Kelly, told his players that Dean was making them look "dizzy". The name stuck.

He claimed at various times that he had been born in Arkansas, Oklahoma, Mississippi, and Missouri and that his given name was Jay Hanna and Jerome Herman. In fact, he was apparently born in Lucas, Arkansas, on January 16, 1910.
5. Jeff Malone, Bailey Howell, Will Clark, Rafael Palmeiro, Jeff Brantley, Bobby Thigpen, D.D. Lewis, Tom Neville, Johnny Cooks, Ode Burrell, and Tom Goode all call what their Alma Mater?

Answer: Mississippi State

Palmeiro, Clark, Brantley, and Thigpen all played on the 1985 Team, that went to the College World Series in Omaha, Nebraska. When you think about what these guys have accomplished during their Major League careers, how could State not have won that Tournament?
6. This Ole Miss alumuni from GRENADA, was Mississippi's first college athlete to earn All-America honors in two different sports, baseball and football ('60). He finished 3rd in the Heisman Trophy balloting in 1960. He went on to play baseball for the New York Yankees from '65-'71. Who was he?

Answer: Jake Gibbs

Jake Gibbs coached the Ole Miss baseball team from 1972 until 1990. He was inducted into the College Football Hall of Fame in 1995.
7. Mississippi has lost many great athletes to out-of-state colleges over the years. Othello Harrington to Georgetown; James Robinson to Alabama; Lance Alworth to Arkansas; Shane Mathews to Florida; Freddie Milons to Alabama, just to name a few. But who was the Gulfport High School basketball player (LSU), that refused to stand during the National Anthem while a member of the Denver Nuggets. Who was this?

Answer: Chris Jackson

Chris Jackson, also known as Mahmould Abdul Rauf, once made close to 200 free-throws consecutively, while at a Gulfport H.S. practice session. He also has a nervous twitch in his face.
8. My basketball career at Mississippi State spanned from '55 til '59. I led the SEC in scoring average my junior (27.8) and senior (25.5) year. I enjoyed a stellar NBA career with the Detroit Pistons, Baltimore Bullets, Boston Celtics, and the Philadelphia 76ers. I was the first male Mississippian elected to the National Basketball Hall of Fame in January, 1997. Who am I?

Answer: Bailey Howell

Bailey Howell was the only Miss. State alum listed.
9. In the 1983 Egg Bowl played in JACKSON, between Mississippi State and Ole Miss, Artie Cosby trotted out onto the field to attempt a go-ahead field goal late in the fourth quarter for the Bulldogs. What took place next, that will forever be etched in the minds of all that were in attendance?

Answer: Wind blows ball down at goalpost

As Cosby's perfect kick is sailing through the goalpost, and I do mean "through", a sudden burst of wind actually blew the ball backwards and straight down onto the grass in the south endzone. The crowd just sat there stunned.
10. Former World-Record sprinter Calvin Smith, is from which of these small Mississippi towns?

Answer: Bolton

The former Ole Miss sprinter from BOLTON, MS, once held the World-Record in the 100M Dash.
Source: Author printdaddy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Mississippi Sports Tough
2. Mississippi Basketball Average
3. Teams That Moved, Part 2 Tough
4. Teams That Moved, Part 1 Average
5. Hometown Heroes Easier
6. Coaches Other Gigs Easier
7. Professional Sports Logos! Average
8. Arizona Sports Average
9. Sports in Missouri Average
10. Sport in Louisiana Average
11. Sports in Massachusetts Average
12. Sport in Maryland Average

7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us