FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Oakland Athletics 2012 Season
Quiz about Oakland Athletics 2012 Season

Oakland Athletics: 2012 Season Quiz


How much do you know about the Athletics heroic comeback season.

A multiple-choice quiz by kingkevinpv. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Oakland Athletics

Author
kingkevinpv
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
353,448
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
149
- -
Question 1 of 10
1. What starting pitcher did the Athletics acquire in the trade that sent Gio Gonzalez to the Nationals? Hint


Question 2 of 10
2. The A's made a lot of big moves, but what rookie did the Athletics sign that came over from Cuba? Hint


Question 3 of 10
3. In what city did the Athletics open their season? Hint


Question 4 of 10
4. Going into the All Star game, what place were the Athletics in in the AL West? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the only Athletic to appear in the 2012 All Star Game? Hint


Question 6 of 10
6. In what dramatic fashion did the A's win 14 games in the 2012 season? Hint


Question 7 of 10
7. In what way did the Athletics end their regular season campaign? Hint


Question 8 of 10
8. What pitcher led the Athletics in wins in the 2012 campaign? Hint


Question 9 of 10
9. What was the A's record at the end of the regular season? Hint


Question 10 of 10
10. What was the outcome of the A's last game (Game 5 ALDS)? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What starting pitcher did the Athletics acquire in the trade that sent Gio Gonzalez to the Nationals?

Answer: Tommy Milone

The Athletics also received Brian Peacock, Derek Norris and A.J. Cole in this trade. Milone went 14-10 with an ERA of 3.75 and had 152 strikeouts.
2. The A's made a lot of big moves, but what rookie did the Athletics sign that came over from Cuba?

Answer: Yoenis Cespedes

Yoenis was singed to a 4 year $36 million deal. He ended the year on the Rookie of the Year ballot with a .292 batting average, 23 homers, 82 stolen bases and 16 stolen bases.
3. In what city did the Athletics open their season?

Answer: Tokyo, Japan

Oakland opened up against the Mariners in Tokyo, Japan. The final was 3-1 Seattle with Tom Wilhelmsen picking up the win.
4. Going into the All Star game, what place were the Athletics in in the AL West?

Answer: 3rd

The A's were in 3rd place behind the Angels and the Rangers with a record of 43-43, which would put them 9 games out of 1st.
5. Who was the only Athletic to appear in the 2012 All Star Game?

Answer: Ryan Cook

Ryan Cook was the only A to make the All Star game. In the game he appeared in the seventh inning where he pitched a perfect inning.
6. In what dramatic fashion did the A's win 14 games in the 2012 season?

Answer: Walk off home runs

The A's hit 14 walk offs giving them the most overall. In total they hit 15, the last of which came in Game 4 of the ALDS against the Tigers.
7. In what way did the Athletics end their regular season campaign?

Answer: Winning their last 6 games

They won 8, 6 of which came in their last six games against the Seattle Mariners and the Texas Rangers who were leading the division before the start of the series.
8. What pitcher led the Athletics in wins in the 2012 campaign?

Answer: Jarrod Parker

Jarrod Parker went 13-8 in his first year with the Athletics. He went 0-2 in the playoffs.
9. What was the A's record at the end of the regular season?

Answer: 94-68

The A's ended up in first in the AL West with a record of 94-68. 13 of those came from the A's top pitcher Jarrod Parker, who went 13-8.
10. What was the outcome of the A's last game (Game 5 ALDS)?

Answer: 6-0 Loss

The Athletics lost the last game of the ALDS against the Tigers. Verlander would pick up the win, Parker with the lost. In the shutout the A's only got 4 hits.
Source: Author kingkevinpv

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us