FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Oakland As Nicknames and Characters
Quiz about Oakland As Nicknames and Characters

Oakland A's Nicknames and Characters Quiz


The A's have had some great nicknames as well as some colorful characters. Batter up!

A multiple-choice quiz by PootyPootwell. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Oakland Athletics

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
369,561
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
349
Last 3 plays: Guest 181 (6/10), nickthegreek98 (10/10), Guest 216 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Dagoberto Campaneris Blanco joined the A's when they were in Kansas City and went with them to Oakland (1964-1976). He was known for his extreme flexibility - he played all positions and was reliable at the plate. Do you know his nickname? Hint


Question 2 of 10
2. James Augustus Hunter overlapped with Campaneris for most of his career with the A's. This upstart 19-year-old pitcher from North Carolina had a nickname. Can you name it? Hint


Question 3 of 10
3. This man bought into the A's when they were in Kansas City in 1960 and before long was sole owner and his own general manager. This colorful owner loved to market his team, and he felt nicknames helped the fans connect to the players. Do you know this man who is responsible for granting many A's nicknames? Hint


Question 4 of 10
4. Reginald Jackson already had a nickname -- Reggie -- when he joined the A's in 1967. He soon acquired another one and became known as "Mr. October." Do you know why? Hint


Question 5 of 10
5. Our previous baseball greats have been media favorites. Here's one who wasn't. Fans loved him for his powerful hitting, but he had a combative relationship with the media. Dave Kingman played for the A's from 1984 to 1986. Do you know one of his nicknames?
Hint


Question 6 of 10
6. Jason Giambi came up through the A's after graduating from Long Beach State in 1992. Later his brother, Jeremy, joined the A's, too. But Jeremy made a critical mistake during a key game in 2001. What was this mistake? Hint


Question 7 of 10
7. Miguel Tejada had a lot to do with the A's historical 20-game streak in the 2002 season; he was strong in the infield but especially good at the plate. He had more than one nickname. Can you name one of them with its Spanish/English translation? Hint


Question 8 of 10
8. Eric Chavez, a California native, spent over 13 years with the A's. He was deemed a rare 5-tool player because of his great on-base average, powerful hitting, speed and skill in base running, impressive throwing arm, and exceptional fielding. Do you know how teammates and fans refer to him? Hint


Question 9 of 10
9. Grant Balfour is known as much for his intensity as for his pitching career. There's a particular phrase fans and the media have used to describe his antics. Do you know what it is?

Hint


Question 10 of 10
10. The influence of Ron Washington as a coach at the A's is limitless. As an infield coach, he developed an untold number of players from rookies to big-league power players. What did his players call him affectionately? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 23 2024 : Guest 181: 6/10
May 05 2024 : nickthegreek98: 10/10
Apr 26 2024 : Guest 216: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Dagoberto Campaneris Blanco joined the A's when they were in Kansas City and went with them to Oakland (1964-1976). He was known for his extreme flexibility - he played all positions and was reliable at the plate. Do you know his nickname?

Answer: Campy

Bert Campaneris, a Cuban-American, was known as "Campy" by his teammates and the fans. In 1965, as part of a special marketing campaign, Campy was the first MLB player ever to play every position during a single game. He could even pitch as a righty and a lefty.
2. James Augustus Hunter overlapped with Campaneris for most of his career with the A's. This upstart 19-year-old pitcher from North Carolina had a nickname. Can you name it?

Answer: Catfish

Hunter became "Catfish" when the owner of the A's, who was always looking for ways to market his team, wanted his new pitcher to have an attention-getting nickname. When he left the A's as one of the first big-money free-agents, he was courted by almost all of the teams in the league, but settled on the Yankees.
3. This man bought into the A's when they were in Kansas City in 1960 and before long was sole owner and his own general manager. This colorful owner loved to market his team, and he felt nicknames helped the fans connect to the players. Do you know this man who is responsible for granting many A's nicknames?

Answer: Charles O. Finley

Charlie O. Finley grew up in the Midwest in a middle-class family, and built his fortune by creating the practice of group medical coverage. His tenure with the A's was one of the team's best. They won the World Series in 1972, 1973, and 1974.
4. Reginald Jackson already had a nickname -- Reggie -- when he joined the A's in 1967. He soon acquired another one and became known as "Mr. October." Do you know why?

Answer: His prowess in late-season and play-off games

Reggie Jackson was a clutch hitter who changed the course of many important games. After his tenure with the A's, where he earned three World Series rings and an MVP, perhaps the most notable was his performance in the sixth and final game of the 1977 World Series.

This game saw Jackson hit three home runs in a Championship win for the Yankees. Eventually, he had a candy bar, The Reggie, named after him.
5. Our previous baseball greats have been media favorites. Here's one who wasn't. Fans loved him for his powerful hitting, but he had a combative relationship with the media. Dave Kingman played for the A's from 1984 to 1986. Do you know one of his nicknames?

Answer: Kong

Kingman was known as "Kong," probably because of his King-Kong-like height at 6'6" and the power of his hits. In fact, in 1984 one of his pop-ups was so high and strong, it became stuck in the roof of the Minnesota Metrodome.
6. Jason Giambi came up through the A's after graduating from Long Beach State in 1992. Later his brother, Jeremy, joined the A's, too. But Jeremy made a critical mistake during a key game in 2001. What was this mistake?

Answer: Failed to slide into home

Jeremy Giambi was running toward home and must have thought he had plenty of time because he didn't slide into the plate. But Yankees' short stop Derek Jeter scooped up the ball and nailed it to the catcher, and Jeremy was out.
7. Miguel Tejada had a lot to do with the A's historical 20-game streak in the 2002 season; he was strong in the infield but especially good at the plate. He had more than one nickname. Can you name one of them with its Spanish/English translation?

Answer: La Guagua / The Bus

In some Spanish dialects "la guagua" means "the bus," and Tejada acquired this nickname because he drove in so many runs. Tejada, who was born in the Dominican Republic, was popular with his teammates and reportedly kept morale up.
8. Eric Chavez, a California native, spent over 13 years with the A's. He was deemed a rare 5-tool player because of his great on-base average, powerful hitting, speed and skill in base running, impressive throwing arm, and exceptional fielding. Do you know how teammates and fans refer to him?

Answer: Chavy

"Chavy" was an all-around popular and dedicated player who gave one of his Golden Glove awards to an A's coach in gratitude for the encouragement and training. He officially resigned in July, 2014 and was quoted as saying, "It's been a fun ride."

"Chaddy" is the nickname for Chad Bradford, a relief pitcher with an extreme "submarine" pitch who played for the A's 2001-2004.
9. Grant Balfour is known as much for his intensity as for his pitching career. There's a particular phrase fans and the media have used to describe his antics. Do you know what it is?

Answer: Balfour Rage

Balfour admitted he got into his zone by getting pumped up with lots of yelling, fist-pumping, and four-letter-word tirades. It's come to be known as "Balfour rage" and you can see fans using a boxing-like motion when he's on the mound. Balfour was a closing pitcher for the A's 2011-2013.

Born in Sydney, Australia, he was one of the first Australian-born players to play in the MLB All-Star games.
10. The influence of Ron Washington as a coach at the A's is limitless. As an infield coach, he developed an untold number of players from rookies to big-league power players. What did his players call him affectionately?

Answer: Wash

"Wash" left the A's after 10 years in 2006 to manage the Texas Rangers (he returned in 2015). His impact on the A's was huge, having trained some of the team's most notable players. He was portrayed as such in Michael Lewis's book, "Moneyball," and the movie of the same name.
Source: Author PootyPootwell

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stuthehistoryguy before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us