FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Oakland Athletics History
Quiz about Oakland Athletics History

Oakland Athletics History Trivia Quiz


This is a test of Athletic franchise history. Let's see how much you think you know.

A multiple-choice quiz by jskelly. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Oakland Athletics

Author
jskelly
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
78,627
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
12 / 20
Plays
616
- -
Question 1 of 20
1. When was the Athletics first 100 plus wins season? Hint


Question 2 of 20
2. When was the Athletics first 100 plus losses season? Hint


Question 3 of 20
3. In what year did the Atheltics win their first World Series? Hint


Question 4 of 20
4. Who was the Cy Young Award winner in 1990? Hint


Question 5 of 20
5. Who was the MVP in 1971? Hint


Question 6 of 20
6. Who was the Rookie of the Year in 1988? Hint


Question 7 of 20
7. Who was the Batting Champion in 1933? Hint


Question 8 of 20
8. Who was the ERA Champion in 1981? Hint


Question 9 of 20
9. Who was the Home Run Champion of 1975? Hint


Question 10 of 20
10. Who was the Strike Out Champion of 1904? Hint


Question 11 of 20
11. Who was the first pitcher to pitch a perfect game in Athletics history? Hint


Question 12 of 20
12. Who was the Manager of the 1974 Athletics? Hint


Question 13 of 20
13. What three cities has the Athletics franchise called home? Hint


Question 14 of 20
14. Who was the Athletics longest running Manager? Hint


Question 15 of 20
15. What is the name of the place where the 2002 Athletics play? Hint


Question 16 of 20
16. Who was named the MVP in the 1972 World Series? Hint


Question 17 of 20
17. What were the first two Athletics numbers that were retired? Hint


Question 18 of 20
18. What team did the Athletics lose to in the 1988 World Series? Hint


Question 19 of 20
19. Who was the first Athletic to win the MVP title back to back? Hint


Question 20 of 20
20. In what year did the Athletics lose their first World Series? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When was the Athletics first 100 plus wins season?

Answer: 1910

In 1910 the Athletics went 102-48.
2. When was the Athletics first 100 plus losses season?

Answer: 1915

In 1915 the Athletics went 43-109.
3. In what year did the Atheltics win their first World Series?

Answer: 1910

They won the 1910 World Series against the Chicago Cubs.
4. Who was the Cy Young Award winner in 1990?

Answer: Bob Welch

Won 27, Lost 6 with an ERA of 2.95 that season.
5. Who was the MVP in 1971?

Answer: Vida Blue

Won 24, lost 8 with an ERA of 1.82 that season. He also won the Cy Young Award that season becoming the first Athletics player to do so. Dennis Eckersley became the second player to do so in 1992.
6. Who was the Rookie of the Year in 1988?

Answer: Walt Weiss

Batted .250 with 3 home runs and 39 RBIs that season.
7. Who was the Batting Champion in 1933?

Answer: Jimmie Foxx

With a .356 batting average that season.
8. Who was the ERA Champion in 1981?

Answer: Steve McCatty

With an ERA of 2.32 that season.
9. Who was the Home Run Champion of 1975?

Answer: Reggie Jackson

With 36 home runs.
10. Who was the Strike Out Champion of 1904?

Answer: Rube Waddell

With 349 strike outs.
11. Who was the first pitcher to pitch a perfect game in Athletics history?

Answer: Catfish Hunter

he pitched 9 perfect innings on May 8th, 1968 against the Minnesota Twins. The Athletics won 4-0 and Catfish Hunter had 11 strike outs that game.
12. Who was the Manager of the 1974 Athletics?

Answer: Alvin Dark

Alvin Dark had a 14 year career as a batter from 1946 to 1960.
13. What three cities has the Athletics franchise called home?

Answer: Philadelphia, Kansas City, Oakland

Philadelphia (1901-1954), Kansas City (1955-1967), and Oakland from 1968.
14. Who was the Athletics longest running Manager?

Answer: Connie Mack

From 1901 to 1950.
15. What is the name of the place where the 2002 Athletics play?

Answer: Network Associates Coliseum

Called the Oakland-Alameda Coliseum since 1968, it was renamed in 2001 to the Network Associates Coliseum.
16. Who was named the MVP in the 1972 World Series?

Answer: Gene Tenace

The Athletics beat the Cincinatti Reds that year.
17. What were the first two Athletics numbers that were retired?

Answer: 27 and 34

27 Catfish Hunter and 34 Rollie Fingers were both pitchers.
18. What team did the Athletics lose to in the 1988 World Series?

Answer: Los Angeles Dodgers

The heavily favored Athletics lost 4 games to 1.
19. Who was the first Athletic to win the MVP title back to back?

Answer: Jimmie Foxx

1932 and 1933.
20. In what year did the Athletics lose their first World Series?

Answer: 1905

They lost 4 games to 1 against the New York Giants.
Source: Author jskelly

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us