FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Oakland As Franchise
Quiz about The Oakland As Franchise

The Oakland A's Franchise Trivia Quiz


From Philly to Kansas City to Oakland it's trivia about the Athletics.

A multiple-choice quiz by Homeboy. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Oakland Athletics

Author
Homeboy
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
40,560
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
488
- -
Question 1 of 10
1. Who was the first Athletics pitcher to win 30 games in a single season? Hint


Question 2 of 10
2. Which National League team did the Athletics defeat three different times for the World Series championship? Hint


Question 3 of 10
3. I won the American League MVP award in 1952. Who am I? Hint


Question 4 of 10
4. Who was the righthanded Athletics slugger that tied Cecil Fielder for the 1991 AL homerun title?

Answer: (Two words, or just surname)
Question 5 of 10
5. In my career with the Athletics I won 284 games as a pitcher. Who am I? Hint


Question 6 of 10
6. Which of these pitchers threw the last No-hitter for the Athletics franchise in the 1990s? Hint


Question 7 of 10
7. Which of these Athletics pitchers led the AL in strikeouts for seven consecutive seasons? Hint


Question 8 of 10
8. Who was the first Athletics player to win consecutive AL batting titles? Hint


Question 9 of 10
9. I was voted the top Rookie in the AL in 1986. Who am I? Hint


Question 10 of 10
10. In what player's honor did the Athletics retire the number 27? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the first Athletics pitcher to win 30 games in a single season?

Answer: Jack Coombs

Jack Coombs went 31 -9 for the Athletics in 1910.
2. Which National League team did the Athletics defeat three different times for the World Series championship?

Answer: Giants

The Athletics defeated the Giants in 1911, 1913 and 1989.
3. I won the American League MVP award in 1952. Who am I?

Answer: Bobby Shantz

Bobby Shantz went 24-7 for the Athletics in 1952.
4. Who was the righthanded Athletics slugger that tied Cecil Fielder for the 1991 AL homerun title?

Answer: Jose Canseco

Jose and Cecil Fielder each hit 44 dingers.
5. In my career with the Athletics I won 284 games as a pitcher. Who am I?

Answer: Eddie Plank

6. Which of these pitchers threw the last No-hitter for the Athletics franchise in the 1990s?

Answer: Dave Stewart

Dave Sewart No-hit the Blue Jays in 1990.
7. Which of these Athletics pitchers led the AL in strikeouts for seven consecutive seasons?

Answer: Robert Grove

Lefty Grove led the A.L. in strieouts in 1925 to 1931.
8. Who was the first Athletics player to win consecutive AL batting titles?

Answer: Al Simmons

Al Simmons won the A.L. batting title in 1930 and 1931.
9. I was voted the top Rookie in the AL in 1986. Who am I?

Answer: Jose Canseco

10. In what player's honor did the Athletics retire the number 27?

Answer: Catfish Hunter

The only other number retired by the Athletics as of 2001 is Rollie Fingers number 34.
Source: Author Homeboy

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us