FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Philadelphia Athletics  RIP
Quiz about The Philadelphia Athletics  RIP

The Philadelphia Athletics - R.I.P. Quiz


All we have left of the old A's is their history. And what a grand history it was...well, some of the time anyway.

A multiple-choice quiz by jake41. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Oakland Athletics

Author
jake41
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
105,318
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
344
- -
Question 1 of 10
1. The A's had only 3 managers in their 53 year history. Can you name them? Hint


Question 2 of 10
2. Which of the following legends finished his career with the A's? Hint


Question 3 of 10
3. Before it was re-named Connie Mack Stadium, their home was called what? Hint


Question 4 of 10
4. Which of the following A's players, was not inducted into baseball's Hall of Fame in the 20th century. Hint


Question 5 of 10
5. Which of the following A's players, won back to back season MVP awards? Hint


Question 6 of 10
6. Which A's player refused to sign his contract, until his roommate agreed not to eat Animal Crackers in bed? Hint


Question 7 of 10
7. Which of the following was never an A's catcher? Hint


Question 8 of 10
8. This player won the 1952 MVP award, even though the A's finished only
4th that year.
Hint


Question 9 of 10
9. Who was the first black player to be signed with the A's? Hint


Question 10 of 10
10. In their entire 53 year history, only one player totaled over 50 home runs in a season. Who was he? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The A's had only 3 managers in their 53 year history. Can you name them?

Answer: Connie Mack - Jimmy Dykes - Eddie Joost

Mack managed from '01 thru '50. Dykes from '51 thru '53, and finally Joost for their last year in Philly in '54.
2. Which of the following legends finished his career with the A's?

Answer: Ty Cobb

Mack signed Cobb for the 1928 season, his last in baseball.
3. Before it was re-named Connie Mack Stadium, their home was called what?

Answer: Shibe Park

Shibe Park was the first concrete and steel baseball stadium. With groundbreaking in, 1908. It was home to the A's until they moved to Kansas City in 1955.
4. Which of the following A's players, was not inducted into baseball's Hall of Fame in the 20th century.

Answer: Ferris Fain

Although Ferris had a lifetime average of .290, it wasn't enough to ever get him nominated.
5. Which of the following A's players, won back to back season MVP awards?

Answer: Jimmy Foxx

Foxx did it in 1932 & 33. One of the few players ever to accomplish this feat in addition, he hit 534 home runs with a lifetime batting average of .325.
6. Which A's player refused to sign his contract, until his roommate agreed not to eat Animal Crackers in bed?

Answer: Rube Waddell

Manager Connie Mack instructed Harry Armbruster to cease and desist,to keep his star pitcher happy.
7. Which of the following was never an A's catcher?

Answer: Andy Seminick

Seminick was a journeyman catcher for the Phillies from; '43 to '57
with a 4 year stint with the Reds from '52 - '55.
8. This player won the 1952 MVP award, even though the A's finished only 4th that year.

Answer: Bobby Shantz

Shantz posted a 24 - 7 record that year with the A's.
9. Who was the first black player to be signed with the A's?

Answer: Bob Trice

Trice was signed in 1953. Pumpsie Green was later signed by the Red Sox, the last major league team to sign a black player.
10. In their entire 53 year history, only one player totaled over 50 home runs in a season. Who was he?

Answer: Jimmy Foxx

Ironically, "Home Run" Baker totaled only 96 in his entire career.
Source: Author jake41

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us