FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Kansas City Athletics
Quiz about Kansas City Athletics

Kansas City Athletics Trivia Quiz


A few questions on one of the least successful teams in Major League Baseball history.

A multiple-choice quiz by Dizart. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Oakland Athletics

Author
Dizart
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
200,297
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
475
- -
Question 1 of 10
1. The Athletics moved to Kansas City in 1955 after over half of a century from which city? Hint


Question 2 of 10
2. Which stadium did the Athletics call home during their 13 year tenure in Kansas City? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the first head coach of the Athletics during their stay in Kansas City? Hint


Question 4 of 10
4. The Kansas City Athletics' first regular season game resulted in a victory over which team? Hint


Question 5 of 10
5. Despite a good start with their first win, the Athletics' stay in Kansas City was not a successful one. How many winning seasons did they have during their 13 seasons in that city? Hint


Question 6 of 10
6. Which player hit the most home runs in Kansas City Athletics history? Hint


Question 7 of 10
7. Which pitcher won the most games in Kansas City Athletics history? Hint


Question 8 of 10
8. The largest crowd for a Kansas City Athletics home day game was 34,065 in August 1961. Who were their opponents? Hint


Question 9 of 10
9. Which player played in more games than any other for the Kansas City Athletics? Hint


Question 10 of 10
10. In 1968, with attendances slumping in Kansas City, the Athletics relocated again. Which California city did they move to? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Athletics moved to Kansas City in 1955 after over half of a century from which city?

Answer: Philadelphia

Falling attendances in a city which they shared with the National league Phillies, led to Connie Mack selling the club to Arnold Johnson.
2. Which stadium did the Athletics call home during their 13 year tenure in Kansas City?

Answer: Municipal Stadium

Arrowhead and Kauffman Stadiums are the respective homes of the Kansas City Chiefs (NFL) and the Kansas City Royals (AL). Connie Mack Stadium was the stadium vacted by the Athletics when they departed from Philadelphia.
3. Who was the first head coach of the Athletics during their stay in Kansas City?

Answer: Lou Boudreau

Boudreau took the helm in 1955, and lasted until midway through the 1957 season when he was replaced by Craft.
4. The Kansas City Athletics' first regular season game resulted in a victory over which team?

Answer: Detroit Tigers

Former President Harry S. Truman threw out the first ball in front of 32,147 fans, as the Athletics defeated the Tigers 5-2.
5. Despite a good start with their first win, the Athletics' stay in Kansas City was not a successful one. How many winning seasons did they have during their 13 seasons in that city?

Answer: 0

The nearest the Athletics came to .500 in Kansas City was in 1958 when they ended the season with a record of 73-81, 19 games behind the pennant-winning Yankees.
6. Which player hit the most home runs in Kansas City Athletics history?

Answer: Norm Siebern

Siebern played for four seasons with the club from 1960-1963, and hit 78 home runs.
7. Which pitcher won the most games in Kansas City Athletics history?

Answer: Bud Daley

Daley won a total of 39 games with KC, and set a record for most wins in a season with 16, both 1959 and 1960.
8. The largest crowd for a Kansas City Athletics home day game was 34,065 in August 1961. Who were their opponents?

Answer: New York Yankees

The Yankees were also the opponents for the largest crowds for a night game (33,471) and doubleheader (35,147) at Municipal Stadium.
9. Which player played in more games than any other for the Kansas City Athletics?

Answer: Ed Charles

Charles played in 726 games for the KC Athletics. He also set a club record of being stuck out 379 times.
10. In 1968, with attendances slumping in Kansas City, the Athletics relocated again. Which California city did they move to?

Answer: Oakland

Kansas City would be without a Major League Baseball team until the expansion Royals began play in the AL in 1969.
Source: Author Dizart

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us