FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Philadelphia Athletics
Quiz about Philadelphia Athletics

Philadelphia Athletics Trivia Quiz


The As spent over 50 years in the City of Brotherly Love.

A multiple-choice quiz by Dizart. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Oakland Athletics

Author
Dizart
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
212,544
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
434
- -
Question 1 of 10
1. The Athletics commenced play in 1901 as a member of which league? Hint


Question 2 of 10
2. The man who became synonymous with the Philadelphia Athletics was manager and part-owner Connie Mack; what was his real name? Hint


Question 3 of 10
3. The Athletics' Major League debut was on April 26th, 1901, against which team? Hint


Question 4 of 10
4. The Athletics first home was Columbia Park, but in 1909 moved to their permanent Philadelphia home. Which stadium was this? Hint


Question 5 of 10
5. The Athletics won eight pennants between 1905 and 1931, and won their first World Series in 1910. Which team did they defeat to claim their first World Championship? Hint


Question 6 of 10
6. Who played in a record 1,702 games for the Philadelphia Athletics? Hint


Question 7 of 10
7. Which pitcher won the most games in a Philadelphia Athletics uniform? Hint


Question 8 of 10
8. The largest crowds for a Philadelphia Athletics day game, night game, doubleheader, and home opener, were all set in games against which team? Hint


Question 9 of 10
9. The Philadelphia Athletics' team last appearance in a World Series came in 1931; which team defeated them? Hint


Question 10 of 10
10. The 1940s and 50s saw declining fortunes on the field, and declining attendances off it. In November 1954, the Athletics were sold and moved to which city? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Athletics commenced play in 1901 as a member of which league?

Answer: American League

The Athletics have been a member of the AL for over 100 years.
2. The man who became synonymous with the Philadelphia Athletics was manager and part-owner Connie Mack; what was his real name?

Answer: Cornelius McGilicuddy

McGilicuddy (Mack) managed the club from 1901 until 1950, and was a 25% owner of the club when it was founded in 1901. He would later become majority owner of the Athletics.
3. The Athletics' Major League debut was on April 26th, 1901, against which team?

Answer: Washington Senators

The Senators spoiled the Athletics' debut by defeating them 5-1 in front of 10,524 fans.
4. The Athletics first home was Columbia Park, but in 1909 moved to their permanent Philadelphia home. Which stadium was this?

Answer: Shibe Park

Shibe Park was renamed Connie Mack Stadium in 1953 in honour of their long-time manager. Crosley Field is a former home of the Cincinnati Reds; Forbes Field was once the home stadium of the Pittsburgh Pirates; the Detroit Tigers used to play at Navin Field.
5. The Athletics won eight pennants between 1905 and 1931, and won their first World Series in 1910. Which team did they defeat to claim their first World Championship?

Answer: Chicago Cubs

The Athletics won the series 4-1, with pitcher Jack Coombs claiming three victories.
6. Who played in a record 1,702 games for the Philadelphia Athletics?

Answer: Jimmie Dykes

Dykes set a club record for most doubles (365) and at-bats (6,023).
7. Which pitcher won the most games in a Philadelphia Athletics uniform?

Answer: Eddie Plank

Plank won 283 games for the Athletics during their tenure in Philadelphia, and also set a club record for most shutouts with 60.
8. The largest crowds for a Philadelphia Athletics day game, night game, doubleheader, and home opener, were all set in games against which team?

Answer: New York Yankees

Largest crowd for a day game was 37,354 (May 16th, 1937); for a night game - 37,383 (June 27th, 1947); doubleheader - 38,800 (July 13th, 1931); and home opener - 32,825 (April 20th, 1927). The Bronx Bombers provided the opposition on each occasion.
9. The Philadelphia Athletics' team last appearance in a World Series came in 1931; which team defeated them?

Answer: St Louis Cardinals

This was the second consecutive year that the Athletics and Cardinals had met in the Series. The As had won the 1930 Series 4-2, but the Cards gained revenge in 1931 by 4 games to 3.
10. The 1940s and 50s saw declining fortunes on the field, and declining attendances off it. In November 1954, the Athletics were sold and moved to which city?

Answer: Kansas City

The As only stayed in Kansas City for 13 seasons before relocating to Oakland in time for the 1968 season.
Source: Author Dizart

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us