FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Oakland Athletics 19822000
Quiz about Oakland Athletics 19822000

Oakland Athletics, 1982-2000 Trivia Quiz


Test your Oakland Athletics knowledge.

A multiple-choice quiz by ryan007us. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Oakland Athletics

Author
ryan007us
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
160,115
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
398
- -
Question 1 of 10
1. In 1990, Rickey Henderson surpassed Ty Cobb as the AL's all-time leader in career stolen bases with his ______ stolen base. Hint


Question 2 of 10
2. Jose Rijo set a club record with ____ strikeouts in 8 innings as the A's beat Seattle 7-2 in 1986. Hint


Question 3 of 10
3. 1994, Oakland P Bobby Witt narrowly misses hurling a perfect game, defeating KC on a 4-0, 1-hitter. Umpire Gary Cederstrom calls Greg Gagne safe on a close play at 1st in the 6th inning, for the Royals only hit, but TV replays show that Gagne was out.


Question 4 of 10
4. In 2000, A's pitching ace, Tim Hudson recorded his 20th victory on the last day of the season; the A's would clinch the A.L. West by ___ game(s).


Hint


Question 5 of 10
5. In 1996, the Athletics opened the season in __________ since renovations to the Oakland Coliseum were still not finished. It was the first time since September 3, 1957 that major league teams have played in a minor league park. Hint


Question 6 of 10
6. Rickey Henderson steals 2 bases in a 3-2 win over the Red Sox to give him 51 SBs in 52 games, the fastest anyone has ever reached 50 SBs in a season.


Question 7 of 10
7. In 1998, Oakland rookie outfielder _______ gets 5 hits in the Athletics' 11-4 win over Cleveland. He scored 4 runs in the contest while knocking in a pair. Hint


Question 8 of 10
8. In 1988, Oakland beat Detroit 3-1 to extend its club-record winning streak to ___ consecutive games, the longest in the majors since 1977. Hint


Question 9 of 10
9. In 1993, Oakland outfielder Rickey Henderson stole his 24th base of the year in the Athletics' 4-0 loss to the White Sox. The SB was the 1,066th of his career, making him the world's all-time leader, surpassing the total of 1,065 of Yutaka Fukumoto, who played in Japan from 1970 to 1988.


Question 10 of 10
10. In 1997, Mark McGwire hit his 22nd homer as Oakland rallies for five runs in the seventh inning to beat Detroit, 9-8. It was McGwire's 10th homer in 23 games.




(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 1990, Rickey Henderson surpassed Ty Cobb as the AL's all-time leader in career stolen bases with his ______ stolen base.

Answer: 893

Rickey played his 25th season in 2003.
2. Jose Rijo set a club record with ____ strikeouts in 8 innings as the A's beat Seattle 7-2 in 1986.

Answer: 16

For his career, Rijo had a record of 116-91.
3. 1994, Oakland P Bobby Witt narrowly misses hurling a perfect game, defeating KC on a 4-0, 1-hitter. Umpire Gary Cederstrom calls Greg Gagne safe on a close play at 1st in the 6th inning, for the Royals only hit, but TV replays show that Gagne was out.

Answer: True

In his career, Witt pitched for seven teams; Texas (twice), Oakland, Florida, St. Louis, Arizona, Cleveland, and Tampa Bay Devil Rays.
4. In 2000, A's pitching ace, Tim Hudson recorded his 20th victory on the last day of the season; the A's would clinch the A.L. West by ___ game(s).

Answer: 1/2

Seattle finished second .5 game behind Oakland; Anaheim was 9.5 games; and Texas was a whopping 20.5 games back.
5. In 1996, the Athletics opened the season in __________ since renovations to the Oakland Coliseum were still not finished. It was the first time since September 3, 1957 that major league teams have played in a minor league park.

Answer: Las Vegas

Also on this date, Warren Spahn of the Braves hurled his 41st shutout, the most by a NL lefthander, as he beat Chicago 8-0.
6. Rickey Henderson steals 2 bases in a 3-2 win over the Red Sox to give him 51 SBs in 52 games, the fastest anyone has ever reached 50 SBs in a season.

Answer: False

Rickey actually accomplished this feat in 51 games.
7. In 1998, Oakland rookie outfielder _______ gets 5 hits in the Athletics' 11-4 win over Cleveland. He scored 4 runs in the contest while knocking in a pair.

Answer: Ben Grieve

Terrance Long was originally drafted by the Mets; Jermaine Dye was originally drafted by the Braves. Adam Piatt was the minor league player of the year and now resides on the bench in Tampa Bay.
8. In 1988, Oakland beat Detroit 3-1 to extend its club-record winning streak to ___ consecutive games, the longest in the majors since 1977.

Answer: 14

Also in 1988, Oakland SS Walt Weiss became the 3rd consecutive A's player to win the American League Rookie of the Year award, joining sluggers Jose Canseco (1986) and Mark McGwire (1987).
9. In 1993, Oakland outfielder Rickey Henderson stole his 24th base of the year in the Athletics' 4-0 loss to the White Sox. The SB was the 1,066th of his career, making him the world's all-time leader, surpassing the total of 1,065 of Yutaka Fukumoto, who played in Japan from 1970 to 1988.

Answer: True

10. In 1997, Mark McGwire hit his 22nd homer as Oakland rallies for five runs in the seventh inning to beat Detroit, 9-8. It was McGwire's 10th homer in 23 games.

Answer: False

Also in 1997, after being traded to the St. Louis Cardinals, McGwire hit his 52nd home run after signing a three-year contract with the Cards. McGwire's 517-foot first-inning blast, the longest ever measured at Busch Stadium, tied him for the ML lead with Ken Griffey Jr.
Source: Author ryan007us

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us