FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Oakland Athletics  2001 to 2003
Quiz about Oakland Athletics  2001 to 2003

Oakland Athletics - 2001 to 2003 Quiz


The A's are my favorite team. They always will be. Well anyway, have fun on my first quiz.

A multiple-choice quiz by oaklandman. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Oakland Athletics

Author
oaklandman
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
142,597
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Difficult
Avg Score
9 / 20
Plays
628
- -
Question 1 of 20
1. In 2001, what was the A's winning percentage? Hint


Question 2 of 20
2. What player wore number 17 in 2003? Hint


Question 3 of 20
3. Rick Peterson, the A's pitching coach wore the number 38?


Question 4 of 20
4. How many games ahead of the Angels did the A's finish with in 2002? Hint


Question 5 of 20
5. In 2002, who hit the walk-off home run to give the A's their 20th win in a row? Hint


Question 6 of 20
6. In 2001, who was the starting pitcher in Game 3, of the American League Divisional Series for the A's? Hint


Question 7 of 20
7. In 2002, how many home runs did Miguel Tejada and Eric Chavez finish the season with? Hint


Question 8 of 20
8. In 2001, how many saves did Jason Isringhausen record? Hint


Question 9 of 20
9. How many saves did Billy Koch record in 2002? Hint


Question 10 of 20
10. In 2002, what number did Tim Hudson wear? Hint


Question 11 of 20
11. In 2001, how many games did the A's finish behind the Mariners in the A.L. West? Hint


Question 12 of 20
12. Who were the A's first round draft picks in 2003? Hint


Question 13 of 20
13. In 2001, Jason Giambi finished the season with 37 homers?


Question 14 of 20
14. In 2002, how many games did Jeremey Giambi play for the A's, before being traded to the Phillies? Hint


Question 15 of 20
15. Miguel Tejada played in all 162 games in the 2002 season. Who else on the A's did it that season? Hint


Question 16 of 20
16. How many at-bats did Miguel Tejada have in 2002? Hint


Question 17 of 20
17. Miggy won the A. L. MVP award in 2002. Who was 2nd? Hint


Question 18 of 20
18. What number did the Manager Ken Macha wear? Hint


Question 19 of 20
19. What number did former manager Art Howe wear? Hint


Question 20 of 20
20. What numer did Miguel Tejada wear? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 2001, what was the A's winning percentage?

Answer: .630

The A's finish the season with a record of 102-60. It was the second best in the majors behind the Mariners who had a record of 116-46.
2. What player wore number 17 in 2003?

Answer: Adam Melhuse

He was called up to the Majors in May.
3. Rick Peterson, the A's pitching coach wore the number 38?

Answer: False

He wore the number 46.
4. How many games ahead of the Angels did the A's finish with in 2002?

Answer: 4

The A's, Angels, and the Mariners, all battled it out during the regular season, but it was the A's that pulled it out. The Mariners ended up 9 games behind the A's.
5. In 2002, who hit the walk-off home run to give the A's their 20th win in a row?

Answer: Scott Hatteberg

It was in front of 55,500 screaming fans that Wednesday night. The A's blew an 11-0 lead, when the Royals tied the game in the top of the 9th, but in the bottom of the 9th Jermaine Dye led off by flying out in center field, and the next batter was Hatteberg. He crushed 1-1 pitch that gave them the American League record for most consecutive wins.
6. In 2001, who was the starting pitcher in Game 3, of the American League Divisional Series for the A's?

Answer: Barry Zito

Although the A's lost that game, Barry pitched a great game. They eventually lost the series to the New York Yankees.
7. In 2002, how many home runs did Miguel Tejada and Eric Chavez finish the season with?

Answer: 34 & 34

They both hit the same number of home runs, although Eric Chavez hit one the last game of the season, to tie Miggy for the lead on the A's.
8. In 2001, how many saves did Jason Isringhausen record?

Answer: 34

He earned his 34th save on the last game of the season, to give the A's the A. L. West Championship.
9. How many saves did Billy Koch record in 2002?

Answer: 44

Billy Koch also wore the number 44.
10. In 2002, what number did Tim Hudson wear?

Answer: 15

11. In 2001, how many games did the A's finish behind the Mariners in the A.L. West?

Answer: 14

But they ended the season, the hottest team in baseball.
12. Who were the A's first round draft picks in 2003?

Answer: Bryan Snyder & Bradley Sullivan

Other past first round players include, Barry Zito (1999), and Mark Mulder (1998).
13. In 2001, Jason Giambi finished the season with 37 homers?

Answer: False

He actually finished the season with 38.
14. In 2002, how many games did Jeremey Giambi play for the A's, before being traded to the Phillies?

Answer: 82

The A's recieved John Mabry in the trade.
15. Miguel Tejada played in all 162 games in the 2002 season. Who else on the A's did it that season?

Answer: Terrance Long

16. How many at-bats did Miguel Tejada have in 2002?

Answer: 662

He finished 2nd in the A. L. and the Major Leagues, behind Alfonso Soriano of the Yankees.
17. Miggy won the A. L. MVP award in 2002. Who was 2nd?

Answer: Alex Rodriguez

A-Rod finished 2nd in the MVP voting, but the race was a landslide.
18. What number did the Manager Ken Macha wear?

Answer: 39

He was a bench coach.
19. What number did former manager Art Howe wear?

Answer: 18

At the beginning of the 2003 season, Art Howe signed with the New York Mets. Ken Macha, the former bench coach, took the job of managing the A's.
20. What numer did Miguel Tejada wear?

Answer: 4

Ever since he started playing for the A's, he has always worn the number 4.
Source: Author oaklandman

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us