FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Your Oakland Athletics
Quiz about Your Oakland Athletics

Your Oakland Athletics! Trivia Quiz


A quiz for all Oakland and baseball fans. If you liked the quiz, please rate it. Thanks for playing! :-)

A multiple-choice quiz by Nightmare. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Oakland Athletics

Author
Nightmare
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
107,020
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
874
Question 1 of 10
1. They became the Oakland Athletics in 1968, after moving from which city? Hint


Question 2 of 10
2. When did the Oakland A's win their first World Series? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the first Oakland pitcher to win 25 games in a season? Hint


Question 4 of 10
4. Reggie Jackson's highest season home run total in an A's uniform was how many? Hint


Question 5 of 10
5. Where did the Oakland A's first play their home games? Hint


Question 6 of 10
6. Who was the first Oakland Athletic to hit 50 home runs in a season? Hint


Question 7 of 10
7. What Oakland pitcher set a team record for 51 saves in a season? Hint


Question 8 of 10
8. Who was the first manager of the Oakland Athletics? Hint


Question 9 of 10
9. Who was the first Oakland Athletic to smack 200 hits in a season? Hint


Question 10 of 10
10. Which Oakland pitcher set a team record for striking out 301 batters in a season? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 11 2024 : nickthegreek98: 10/10
May 06 2024 : Guest 96: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. They became the Oakland Athletics in 1968, after moving from which city?

Answer: Kansas City

The Kansas City Athletics existed from 1955-1967. Their best season was a 6th place finish under the management of Lou Boudreau in 1955. They finished 8th or lower, 7 times in Kansas City. Their attendance had dropped from almost 1.4 million per season, to just over 528,000. It was time to move.
2. When did the Oakland A's win their first World Series?

Answer: 1972

By beating the Detroit Tigers for the American League Championship, they earned the right to do battle with the National League champion Cincinnati Reds. They beat the Reds 4 games to 3, in a close World Series battle all the way. Catfish Hunter won the 7th game, and Gene Tenace was named World Series MVP.
3. Who was the first Oakland pitcher to win 25 games in a season?

Answer: Jim Hunter

Jim 'Catfish' Hunter won 25 games in 1974. Combined with the leagues lowest ERA, he won the Cy Young Award that season.
4. Reggie Jackson's highest season home run total in an A's uniform was how many?

Answer: 47

Jackson hit 47 big ones in 1969. This was his highest season total in his career. He hit 269 of his career total 563 four-baggers in an A's uniform.
5. Where did the Oakland A's first play their home games?

Answer: Oakland Coliseum

The Oakland club played at the Oakland Coliseum, and did so through the 2002 season. Municipal Stadium was the home of the club in Kansas City.
6. Who was the first Oakland Athletic to hit 50 home runs in a season?

Answer: Mark McGwire

McGwire hit 52 home runs in 1996. Mark began his career in 1986, and played with Oakland until 1997, when he was traded to the Cardinals. He retired in 2001 after setting a season home run record of 70 big ones in 1998.
7. What Oakland pitcher set a team record for 51 saves in a season?

Answer: Dennis Eckersley

Eckersley saved 51 games in 1992. He broke his own team record of 48 in 1990. He retired with 320 of his 390 career saves in an Oakland uniform.
8. Who was the first manager of the Oakland Athletics?

Answer: Bob Kennedy

Kennedy managed the team in their first year in Oakland in 1968. He led the team to a 82-80 record. The following season, Hank Bauer took the reins of the team, leading them in one season. Dick Williams took the helm in 1971 to a Division Championship.

The next two seasons, Williams took Oakland to two consecutive World Series Crowns. Alvin Dark and Luke Appling shared the managerial duties, in the Athletics' last season in Kansas City in 1967.
9. Who was the first Oakland Athletic to smack 200 hits in a season?

Answer: Miguel Tejada

Tejada had 204 hits in the 2002 season. Although Campaneris set the team record for career hits in an A's uniform with 1882, his highest season total was 177 hits in 1968.
10. Which Oakland pitcher set a team record for striking out 301 batters in a season?

Answer: Vida Blue

Blue struck out 301 in 1971. He went 24-8 to help the A's to a 101-60 record, and the American League Western Division championship. His efforts earned him the 1971 American League MVP, and the Cy Young Award.
Source: Author Nightmare

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us