FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Perfect Understanding
Quiz about Perfect Understanding

Perfect Understanding Trivia Quiz


Some sports are individual, but others depend on teamwork with one or more colleagues. This quiz is about sports where success comes from having a 'perfect understanding' with others.

A multiple-choice quiz by rossian. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Sports Mixed
  8. »
  9. Wide World of Sports

Author
rossian
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
322,610
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
711
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Relays in athletics rely on a perfect understanding between teammates to ensure the baton doesn't get dropped. Which event is traditionally the final track event at an athletics event? Hint


Question 2 of 10
2. Jamie Murray struck up a perfect understanding with which lady to win the Wimbledon Mixed Doubles title in 2007? Hint


Question 3 of 10
3. This British rower won gold medals at five consecutive Olympic Games, demonstrating his perfect understanding with his partners in the boat. Who is he? Hint


Question 4 of 10
4. Golf is a solitary sport, but there are team events, where the participants can form perfect understandings with players who are usually their rivals. Which of these is not one of these team events? Hint


Question 5 of 10
5. Bobsleigh needs a perfect understanding between the team members. Which tropical country famously entered a team in the 1988 Winter Olympics? Hint


Question 6 of 10
6. Rugby Union is a team sport which needs each player to have a perfect understanding with their team mates. Which national team is known as the 'All Blacks'? Hint


Question 7 of 10
7. Horse racing, particularly over jumps, needs a perfect understanding between horse and rider. One of the most famous British steeplechasers is Red Rum, who won the Grand National on three occasions. Who trained him? Hint


Question 8 of 10
8. In cricket, spin bowlers in particular need a perfect understanding of their art. Three of these are among the best spinners of all-time, but which one is a fast bowler? Hint


Question 9 of 10
9. In ice skating, the discipline which needs the most perfect understanding is the pairs event. Skaters from which country dominated the Olympic gold medal position between 1964 and 2006? Hint


Question 10 of 10
10. In a team game like football (soccer), even the best players need a perfect understanding with their teammates. Pele is often named as the best player of all-time, but which international team did he play for? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 06 2024 : Guest 8: 6/10
Dec 25 2023 : Guest 141: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Relays in athletics rely on a perfect understanding between teammates to ensure the baton doesn't get dropped. Which event is traditionally the final track event at an athletics event?

Answer: Men's 4 x 400 metres

Baton passing in the 4 x 400 metres race is less fraught than in the 4 x 100 version, where seeing the baton falling to the ground is a fairly regular event. The longer distance does give the runners on later legs a better chance to grasp the baton safely, although collisions do sometimes occur.

The 4 x 400 can sometimes be a procession, but the event can also be an exciting end to a meeting.
2. Jamie Murray struck up a perfect understanding with which lady to win the Wimbledon Mixed Doubles title in 2007?

Answer: Jelena Jankovic

Jamie and Jelena beat Jonas Bjorkman and Alicia Molik in the final. Their flirtatious manner on court led to much speculation that the partnership was more than a professional one, but they haven't played together since.
3. This British rower won gold medals at five consecutive Olympic Games, demonstrating his perfect understanding with his partners in the boat. Who is he?

Answer: Steve Redgrave

Redgrave won in the coxed four event in 1984, then won three consecutive golds in the coxless pairs, until finishing in 2000 with a gold in the coxless four.
His partner in 1988 was Andy Holmes, then he rowed with Matthew Pinsent in 1992, 1996 and 2000. Pinsent himself went on to 2004, so won four consecutive gold medals himself. Both Redgrave and Pinsent have been knighted.
4. Golf is a solitary sport, but there are team events, where the participants can form perfect understandings with players who are usually their rivals. Which of these is not one of these team events?

Answer: Hopman Cup

The Ryder Cup is held every two years, and was contested by Great Britain and Ireland when it began in 1927 against the USA. The competition was changed to include European players in 1979 as the American players had begun to dominate. The Solheim Cup is for women players and began in 1990. Both these are for professional players, but amateurs have their own version in the Walker Cup.

The Hopman Cup is a tennis event.
5. Bobsleigh needs a perfect understanding between the team members. Which tropical country famously entered a team in the 1988 Winter Olympics?

Answer: Jamaica

Since bobsleigh relies on a very fast push start, sprinters often transfer to the sport when they retire from the track. British examples are Marcus Adam and Allyn Condon. The Jamaican team became well known due to their novelty value and the 1993 film, 'Cool Runnings', was based on their exploits.
6. Rugby Union is a team sport which needs each player to have a perfect understanding with their team mates. Which national team is known as the 'All Blacks'?

Answer: New Zealand

Rugby Union is New Zealand's most popular sport and the one in which they have had most international success, although they do have a respected cricket team as well. Australia's team is nicknamed the 'Wallabies', South Africa are the 'Springboks' and Argentina are known as the 'Pumas'.
7. Horse racing, particularly over jumps, needs a perfect understanding between horse and rider. One of the most famous British steeplechasers is Red Rum, who won the Grand National on three occasions. Who trained him?

Answer: Ginger McCain

Red Rum won in 1973, 1974 and 1977 and came second in 1975 and 1976. In the first three races, he was ridden by Brian Fletcher before Tommy Stack took over for the final two years. McCain also trained the 2004 winner, Amberleigh House. The other names are all other trainers who have had great success with Grand National winners.
8. In cricket, spin bowlers in particular need a perfect understanding of their art. Three of these are among the best spinners of all-time, but which one is a fast bowler?

Answer: Michael Holding

Jim Laker played for England, and took 19 wickets (of a maximum of 20) in one Test match against Australia in 1956. Shane Warne played for Australia until retiring in 2007. Muralitharan played for Sri Lanka. Michael Holding was among the best West Indian fast bowlers of all-time. His nickname was 'Whispering Death'.
9. In ice skating, the discipline which needs the most perfect understanding is the pairs event. Skaters from which country dominated the Olympic gold medal position between 1964 and 2006?

Answer: USSR/Russia

Various couples from Russia have won every year from 1964 to 2006. From 1964 to 1988, they competed as the Soviet Union. In 1992, they were known as the unified team and from 1994 onwards as Russia. The only hint of a break in their dominance came in 2002, when the gold medal was shared with Canada after a voting scandal.

However, in 2010 the event was won by a Chinese couple. The pairs event includes acrobatic lifts and throws and carries the biggest risk of injury among the figure skating events.
10. In a team game like football (soccer), even the best players need a perfect understanding with their teammates. Pele is often named as the best player of all-time, but which international team did he play for?

Answer: Brazil

Like many Brazilian footballers, Edison Arantes do Nascimento is known by his nickname, which is just as well. He could probably score a hat-trick in the time spent pronouncing his real name. Although he retired in 1977, Pele still remains among the best known footballers, even to those who do not follow the sport. Brazil is one of the most successful football nations, and have won the World Cup in 1958, 1962, 1970, 1994, and 2002.
Source: Author rossian

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series This Sporting Life:

I'd describe myself as the original couch potato, but I have managed to write quite a few sports quizzes. Here they are, in one handy list. They are mostly UK based, since they're the sports I know a little about.

  1. Gloucester Rugby Club Average
  2. Gloucestershire County Cricket Club Average
  3. Perfect Understanding Average
  4. They Think It's All Ovine Average
  5. They Glide with Their Boots On Average
  6. Flying to the Boundary Average
  7. You Could Be Mine Average
  8. The Ashes Down Under: 2010-11 Average
  9. If Wishes Were Horses Average
  10. Let Slip the Dogs of Sport Average
  11. How Many Roads? Average
  12. Forever Blowing Bubbles Easier

Also part of quiz lists:
2/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us