FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Gloucester Rugby Club
Quiz about Gloucester Rugby Club

Gloucester Rugby Club Trivia Quiz


Gloucester RFC is one of the most successful and well supported rugby union clubs in England. Here is a quiz about them and some of their best known players.

A multiple-choice quiz by rossian. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Rugby Union
  8. »
  9. England

Author
rossian
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
305,566
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
399
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 2 (7/10), Guest 77 (7/10), Guest 194 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Gloucester RFC played at which home ground in 2008? Hint


Question 2 of 10
2. Which Gloucester player represented England at fullback from 1960-1967? Hint


Question 3 of 10
3. Mike Burton played for Gloucester and England in the 1970s at which position? Hint


Question 4 of 10
4. What name was given to the area of Gloucester's 2008 home ground which has standing terraces only? Hint


Question 5 of 10
5. All the following players played in the position of flanker, but which one was the Gloucester RFC star? Hint


Question 6 of 10
6. Gloucester provided two props in England's 2003 Rugby World Cup victory. Phil Vickery was one. Who was the other? Hint


Question 7 of 10
7. Gloucester's flying winger, James Simpson-Daniel, is known by which nickname? Hint


Question 8 of 10
8. Gloucester RFC played in which colours in 2008? Hint


Question 9 of 10
9. Phil Vickery left Gloucester in 2006 to move to which club? Hint


Question 10 of 10
10. From 1997 to 2009, the chairman of Gloucester RFC had been Tom Walkinshaw. In which sport did he make his name? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 03 2024 : Guest 2: 7/10
Jan 20 2024 : Guest 77: 7/10
Jan 12 2024 : Guest 194: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Gloucester RFC played at which home ground in 2008?

Answer: Kingsholm

Often referred to in the popular press as 'Fortress Kingsholm'. Welford Road is Leicester's ground and the Recreation Ground (usually shortened to 'The Rec') belonged to Gloucester's big West country rivals, Bath. The Madejski Stadium hosts London Irish's home games as well as being the home ground for the football (soccer) club, Reading.
2. Which Gloucester player represented England at fullback from 1960-1967?

Answer: Don Rutherford

'The Don' earned 14 England caps, and went on to become director of rugby for the RFU (Rugby Football Union). The other choices were also England fullbacks. Bob Hiller played for England from 1968-1972, Dusty Hare played in the 1970s, and Marcus Rose in the 1980s. Hiller and Rose were both Harlequins players in their era, and Hare was from Leicester.
3. Mike Burton played for Gloucester and England in the 1970s at which position?

Answer: Prop

Mike gained the dubious distinction of becoming the first Englishman to be sent off (in 1975) in an international match during England's tour of Australia. After retiring, he built up a successful business specialising in corporate hospitality, sports travel packages, and player management.
4. What name was given to the area of Gloucester's 2008 home ground which has standing terraces only?

Answer: The Shed

Occupied by the 'shedheads', Gloucester's most die-hard fans. The club is considering redevelopment of the area, but have had to agree to keep the standing terraces. Opposition teams are supposed to be so intimidated by the noise, it gives the home team a head start.
5. All the following players played in the position of flanker, but which one was the Gloucester RFC star?

Answer: Mike Teague

Mike Teague played for England from 1985-1993, earning 27 caps and scoring three tries. He was also a successful British Lion. Mickey Skinner and Peter Winterbottom were contempories, playing for England from 1998-1992 and 1982-1993, respectively. Skinner was a Harlequins player and Winterbottom played for Headingley. Neil Back was a Leicester star from the next era, playing for England betwwen 1994 and 2003.
6. Gloucester provided two props in England's 2003 Rugby World Cup victory. Phil Vickery was one. Who was the other?

Answer: Trevor Woodman

Graham Rowntree was a Leicester player and missed out on selection in 2003. White and Leonard were both in the squad, with White playing for Leicester at the time, and Leonard for Harlequins. The two Gloucester players started the final, with Leonard coming on to replace Woodman. Trevor played for Gloucester from 1996 to 2004 before joining Sale, but was forced into an early retirement in 2005 due to a back injury.
7. Gloucester's flying winger, James Simpson-Daniel, is known by which nickname?

Answer: Sinbad

'Sinbad' joined the club in 2000, straight from school. He has earned 10 England caps, but his career has been blighted by numerous injuries.
8. Gloucester RFC played in which colours in 2008?

Answer: Red and White

Their nickname is the slightly unimaginative 'Cherry and Whites'. Black and yellow are, rather predictably, the colours of Wasps. Bath played in blue/black and white, and London Irish were green and white.
9. Phil Vickery left Gloucester in 2006 to move to which club?

Answer: Wasps

Nicknamed 'Raging Bull', Phil played for Gloucester from 1995 until he left for Wasps. He played in all seven games of England's successful 2003 World Cup campaign, and was still an England player in 2009.
10. From 1997 to 2009, the chairman of Gloucester RFC had been Tom Walkinshaw. In which sport did he make his name?

Answer: Motor racing

He was a driver in Formula 3 and Touring Car races, and was also owner of the now defunct Arrows Formula 1 team.
Source: Author rossian

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series This Sporting Life:

I'd describe myself as the original couch potato, but I have managed to write quite a few sports quizzes. Here they are, in one handy list. They are mostly UK based, since they're the sports I know a little about.

  1. Gloucester Rugby Club Average
  2. Gloucestershire County Cricket Club Average
  3. Perfect Understanding Average
  4. They Think It's All Ovine Average
  5. They Glide with Their Boots On Average
  6. Flying to the Boundary Average
  7. You Could Be Mine Average
  8. The Ashes Down Under: 2010-11 Average
  9. If Wishes Were Horses Average
  10. Let Slip the Dogs of Sport Average
  11. How Many Roads? Average
  12. Forever Blowing Bubbles Easier

3/4/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us