FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Records All Shuffled
Quiz about Records All Shuffled

Records All Shuffled Trivia Quiz


A mixture of some records in the baseball world. I hope you enjoy it. :)

A multiple-choice quiz by Nightmare. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Baseball
  8. »
  9. MLB Records

Author
Nightmare
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
332,948
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1051
Awards
Top 5% quiz!
- -
Question 1 of 10
1. The great Nolan Ryan threw seven no-hitters in his career. When he threw number five, whose record did he surpass that had four no-hitters? Hint


Question 2 of 10
2. Which of these greats hit more home runs in World Series play? Hint


Question 3 of 10
3. Dodger Jackie Robinson broke the color barrier in baseball and the National League in 1947. Which player was the first to break the wall down in the American League? Hint


Question 4 of 10
4. The Baltimore Orioles had a tremendous pitching staff in the 1971 season, with four starters winning 20 games in the season. Their starters consisted of Jim Palmer, Pat Dobson, Dave McNally, and which other 20-game winner? Hint


Question 5 of 10
5. The biggest thief in baseball was Rickey Henderson. Rickey was the first player in history to steal 1000 bases, and stole a career 1406. Whose career record did Henderson break? Hint


Question 6 of 10
6. Who was the first American League player to win 16 Gold Glove awards? Hint


Question 7 of 10
7. Which of these second basemen hit the most home runs in their career? Hint


Question 8 of 10
8. Which of these pitchers became the youngest to pitch a shutout in a World Series game? Hint


Question 9 of 10
9. Hall of Fame great Cy Young retired in 1911 after winning a record 511 career games. He was the first pitcher in history to win 400 games. Which pitcher was next to notch 400 wins? Hint


Question 10 of 10
10. Which of these pitchers became the youngest American Leaguer to throw a no-hitter? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The great Nolan Ryan threw seven no-hitters in his career. When he threw number five, whose record did he surpass that had four no-hitters?

Answer: Sandy Koufax

Even more remarkable, when Nolan threw his fourth no-hitter, it was also his 100th career victory. A no-hitter in every 25 wins? What an average. Koufax threw his no-hitters with the Dodgers in the 1960s, with his fourth being a perfect game against the Cubs in 1965.
2. Which of these greats hit more home runs in World Series play?

Answer: Mickey Mantle

Mantle played his entire career with the Yankees, and hit 18 big ones when it counted. Mickey played in 12 World Series with the Yankees. He hit three in each of the 1956 and 1960 series. Jackson, known as "Mr. October" went to five World Series. Although Reggie hit 18 postseason home runs, 10 were in World Series play. Yogi hit 12 World Series home runs in 14 appearances. Banks of the Cubs never saw World Series action.
3. Dodger Jackie Robinson broke the color barrier in baseball and the National League in 1947. Which player was the first to break the wall down in the American League?

Answer: Larry Doby

Doby was given a contract with the Cleveland Indians in 1947. He was runner-up for the AL MVP in 1954 to Yogi Berra of the Yankees. Paige joined the Indians in 1948. Stargell was a career Pittsburgh Pirate of the National League. Musial did not have the proper background for the question.
4. The Baltimore Orioles had a tremendous pitching staff in the 1971 season, with four starters winning 20 games in the season. Their starters consisted of Jim Palmer, Pat Dobson, Dave McNally, and which other 20-game winner?

Answer: Mike Cuellar

McNally led the team with a 21-5 record, although not even being in the top three for the Cy Young Award. Both Dobson and Palmer went 20-8 while Cuellar threw a 20-9 record. The Orioles' staff put them in the World Series, but they would lose to the Pirates.
5. The biggest thief in baseball was Rickey Henderson. Rickey was the first player in history to steal 1000 bases, and stole a career 1406. Whose career record did Henderson break?

Answer: Lou Brock

The Hall of Famer Brock played 16 of his 20 seasons with the Cardinals in the 1960s and 1970s. Lou broke Maury Wills' modern day season theft record when he stole 118 in 1974. Brock retired with 938 in 1979. Ironically, Brock's final season in 1979 was Henderson's rookie season with the Athletics.
6. Who was the first American League player to win 16 Gold Glove awards?

Answer: Brooks Robinson

Robinson was a career Baltimore Oriole from 1955-1977. All his gold gloves were at the third base position and consecutive from 1960-1975. Brooks was also the 1964 AL MVP, and won the 1970 World Series MVP Award. The hall inducted him in 1983.
7. Which of these second basemen hit the most home runs in their career?

Answer: Jeff Kent

Kent played for six teams during his 17-season career, and retired in 2008 with 377. Morgan played most of his career with the Astros and Reds, hitting 268 big ones. Hornsby hit 301, and Sandberg hit 282.
8. Which of these pitchers became the youngest to pitch a shutout in a World Series game?

Answer: Jim Palmer

It was game two of the 1966 World Series against the heavily-favored Dodgers. Palmer was 20 years and 11 months old when he blanked the Los Angeles team 6-0 on a four-hitter. So much for odds, as the Orioles would skunk the Dodgers in four games.
9. Hall of Fame great Cy Young retired in 1911 after winning a record 511 career games. He was the first pitcher in history to win 400 games. Which pitcher was next to notch 400 wins?

Answer: Walter Johnson

Johnson and Young were the only pitchers through the 20th century to amass more than 400 victories. Johnson played his entire career as a Washington Senator from 1907-1927. Walter set a career mark by throwing 110 shutouts in his career, while Young threw 76. Johnson won the AL MVP in 1913 and 1924, and also threw for three Triple Crowns.

He was one of the five players first inducted into the Hall of Fame in 1936.
10. Which of these pitchers became the youngest American Leaguer to throw a no-hitter?

Answer: Vida Blue

Blue's no-no came on September 21, 1970, in a 6-0 win over the Twins. It was the Oakland pitcher's second and final win of the season. He was just 20 years and two months old. The following season would see Vida win the AL MVP and Cy Young Award.
Source: Author Nightmare

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us