FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about San Antonio Spurs History
Quiz about San Antonio Spurs History

San Antonio Spurs History Trivia Quiz


Questions on the players, their accomplishments, and general knowledge in Spurs Franchise history.

A multiple-choice quiz by jr1715. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NBA Teams
  8. »
  9. San Antonio Spurs

Author
jr1715
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
182,561
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
935
Last 3 plays: Guest 199 (7/10), Guest 128 (5/10), Guest 174 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which former Spurs player finished his career with an average of 26.2 points per game? Hint


Question 2 of 10
2. Which kind of animal is the mascot for San Antonio Spurs? Hint


Question 3 of 10
3. The Spurs franchise originally played in Dallas.


Question 4 of 10
4. In which year was David Robinson named league MVP? Hint


Question 5 of 10
5. In the 1997 Draft Lottery, the Spurs had the first overall pick and used it to draft which super prospect? Hint


Question 6 of 10
6. Which Military Academy did David Robinson attend? Hint


Question 7 of 10
7. Which former Spur recorded the second quadruple-double in NBA history on February 18, during the 1985-86 season? Hint


Question 8 of 10
8. Jerry Tarkanian led the Spurs the entire season to the playoffs, in his one season as their head coach during the 1992-93 season.


Question 9 of 10
9. What was the name of the arena the Spurs played in after the 2001-02 season? Hint


Question 10 of 10
10. Which Spurs player hit the game winning and series clinching jumper, in Game 5 of the NBA Finals in 1999? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 07 2024 : Guest 199: 7/10
Apr 19 2024 : Guest 128: 5/10
Apr 13 2024 : Guest 174: 3/10
Apr 04 2024 : Guest 76: 8/10
Mar 29 2024 : Guest 66: 8/10
Mar 23 2024 : Guest 23: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which former Spurs player finished his career with an average of 26.2 points per game?

Answer: George Gervin

The "Iceman" scored 23,602 points for the Spurs, and broke or tied over 40 franchise records. Gervin played in 12 consecutive All-Star games.
2. Which kind of animal is the mascot for San Antonio Spurs?

Answer: Coyote

The Coyote started entertaining Spurs fans in June of 1983. In addition to the 41-plus home games he attends each season, the Coyote made over 500 community appearances a year.
3. The Spurs franchise originally played in Dallas.

Answer: True

The Dallas Chaparrals were established in 1967, and relocated to San Antonio as the Spurs in 1973.
4. In which year was David Robinson named league MVP?

Answer: 1995

The "Admiral" was third in the league in scoring (27.6 ppg), seventh in rebounding (10.8 rpg), and fourth in blocked shots (3.23 per game). He was also named to the NBA All-Defensive First Team.
5. In the 1997 Draft Lottery, the Spurs had the first overall pick and used it to draft which super prospect?

Answer: Tim Duncan

Duncan was named to the NBA All-Star Team and needless to say, he ran away with the NBA Rookie of the Year award. For the season, Duncan averaged 21.1 points (12th in the NBA), 11.9 rebounds (3rd), 2.51 blocks (6th), and led all NBA players with 57 double-doubles.
6. Which Military Academy did David Robinson attend?

Answer: Navy

After being selected by the Spurs with the first overall draft pick in the 1987 NBA Draft, Robinson did not play for the next two seasons in order to honor his two year Naval obligation.
7. Which former Spur recorded the second quadruple-double in NBA history on February 18, during the 1985-86 season?

Answer: Alvin Robertson

Robertson finished the game with 20 points, 11 rebounds, 10 assists, and 10 steals. He earned NBA Defensive Player of the Year and NBA Most Improved Player, and represented the Spurs at the NBA All-Star Game that season.
8. Jerry Tarkanian led the Spurs the entire season to the playoffs, in his one season as their head coach during the 1992-93 season.

Answer: False

Tarkanian lasted only 20 games that season before being fired, with the Spurs record at 9-11. John Lucas took over and led the team into the second round of the playoffs before losing to the Phoenix Suns.
9. What was the name of the arena the Spurs played in after the 2001-02 season?

Answer: SBC Center

SBC opened after the 2001-02 season when the Spurs left the Alamodome. The SBC Center was also home to the annual Livestock Show and Rodeo, and the minor league hockey team, San Antonio Rampage.
10. Which Spurs player hit the game winning and series clinching jumper, in Game 5 of the NBA Finals in 1999?

Answer: Avery Johnson

The "Little General" was a star at Southern University, leading the nation in assists twice, setting a season record of 13.3 assists per game, and earning conference player of the year honors two times as well. He also established the NCAA Division I record for career assist average (8.97 per game).
Source: Author jr1715

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us