FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The 200607 Spurs Roster
Quiz about The 200607 Spurs Roster

The 2006-07 Spurs Roster Trivia Quiz


Questions about the players for the 2006-07 San Antonio Spurs.

A multiple-choice quiz by davidsietsma. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NBA Teams
  8. »
  9. San Antonio Spurs

Author
davidsietsma
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
248,009
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1101
Question 1 of 10
1. Which player wore #21 on his jersey?

Answer: (Two words or just surname)
Question 2 of 10
2. Which Frenchman has played point guard for the 2006 Spurs since 2001? Hint


Question 3 of 10
3. The eldest member of the 2006-07 roster, who joined the Spurs in 2003, already owning five championship rings? Hint


Question 4 of 10
4. Which former Oregon State Beaver played guard for the Spurs in the season? Hint


Question 5 of 10
5. One of two Argentinians on the 2006-07 squad, who was selected to his first All-Star Game in 2005? Hint


Question 6 of 10
6. Although he played most of his career with the rival Mavericks, which 2006 veteran was signed by the team in 2005? Hint


Question 7 of 10
7. This defensive specialist played college ball at Cal State Fullerton. What six-time NBA All-Defensive Team player am I referring to? Hint


Question 8 of 10
8. This international player was added to the roster in 2005, after he had won Olympic gold in 2004. Who wore number #7 in the season? Hint


Question 9 of 10
9. Which player came to the Spurs from Toronto in a trade that sent Rasho Nesterovic north of the border? Hint


Question 10 of 10
10. How many Spurs were selected for the 2007 All-Star game in Las Vegas? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which player wore #21 on his jersey?

Answer: Duncan

Tim Duncan is known as "The Big Fundamental" and played his college ball at Wake Forest. Duncan was a member of the 1999, 2003, and 2005 world championship Spurs teams.
2. Which Frenchman has played point guard for the 2006 Spurs since 2001?

Answer: Tony Parker

Parker was a 2006 All-Star. Parker played professionally in France for two years prior to being acquired by the Spurs.
3. The eldest member of the 2006-07 roster, who joined the Spurs in 2003, already owning five championship rings?

Answer: Robert Horry

Horry won two rings in Houston ('94 and '95) and then three with the Lakers ('00, '01, and '02). After winning with the Spurs in '05 and '07, Horry now (as of 2007) has seven championships to his name.
4. Which former Oregon State Beaver played guard for the Spurs in the season?

Answer: Brent Barry

Although all of these players were on the 2006-07 roster, only Barry attended Oregon State. Barry was used mostly as a 3-point specialist.
5. One of two Argentinians on the 2006-07 squad, who was selected to his first All-Star Game in 2005?

Answer: Manu Ginobili

Ginobili was a member of the Argentine national basketball team when they won gold at the 2004 Atehns Olympics. He is the only player in history to win an NBA title, a Gold Medal at the Summer Olympics, and the Euroleague.
6. Although he played most of his career with the rival Mavericks, which 2006 veteran was signed by the team in 2005?

Answer: Michael Finley

Michael Finley attended the University of Wisconsin where he was the school's all-time leading scorer. He was drafted by the Suns in 1995.
7. This defensive specialist played college ball at Cal State Fullerton. What six-time NBA All-Defensive Team player am I referring to?

Answer: Bruce Bowen

Bruce was the runner-up for both the 2005 and 2006 NBA Defensive Player of the Year Awards (Ben Wallace won both).
8. This international player was added to the roster in 2005, after he had won Olympic gold in 2004. Who wore number #7 in the season?

Answer: Fabricio Oberto

Aside from the NBA, Oberto has also played professionally in Greece, Argentina, Italy, and Spain.
9. Which player came to the Spurs from Toronto in a trade that sent Rasho Nesterovic north of the border?

Answer: Matt Bonner

Bonner scored 1,570 points and collected 778 rebounds while playing at the University of Florida.
10. How many Spurs were selected for the 2007 All-Star game in Las Vegas?

Answer: 2

Tim Duncan was voted in as a starter by fans. Tony Parker was chosen as a reserve.
Source: Author davidsietsma

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us