FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about San Antonio Spurs
Quiz about San Antonio Spurs

San Antonio Spurs Trivia Quiz


Various facts about the NBA basketball team, the San Antonio Spurs.

A multiple-choice quiz by Ratcheth22. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NBA Teams
  8. »
  9. San Antonio Spurs

Author
Ratcheth22
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
309,621
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
451
- -
Question 1 of 10
1. In what year was Tim Duncan drafted? Hint


Question 2 of 10
2. In what season did the Spurs win their first NBA championship? Hint


Question 3 of 10
3. Which two San Antonio Spurs were the first to achieve the rare Quadruple Double for the team? Hint


Question 4 of 10
4. In what year did the San Antonio Spurs join the NBA? Hint


Question 5 of 10
5. In what year was David Robinson inducted into the Hall of Fame? Hint


Question 6 of 10
6. Who did the Spurs play in the NBA finals in the 2006-07 season? Hint


Question 7 of 10
7. Manu Ginobili was the first player to win a Euro League title, an NBA Championship, and an Olympic gold medal.


Question 8 of 10
8. Who won the NBA Sixth Man of the Year award during the 2007-08 season? Hint


Question 9 of 10
9. What was Avery Johnson's jersey number with the Spurs? Hint


Question 10 of 10
10. Doc Rivers played for the San Antonio Spurs.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what year was Tim Duncan drafted?

Answer: 1997

Tim Duncan was born on April 25, 1976. He was the first pick in the 1997 NBA draft. He has also won several awards, such as NBA MVP (2002, 2003) and the Rookie of the Year award in 1998.
2. In what season did the Spurs win their first NBA championship?

Answer: 1998-99

The 1998-99 season was shortened to a 50 games due to a lockout. The Spurs finished 37-13, and defeated the New York Knicks in the finals. Tim Duncan was named Finals MVP.
3. Which two San Antonio Spurs were the first to achieve the rare Quadruple Double for the team?

Answer: Alvin Robertson and David Robinson

Alvin Robertson achieved his Quadruple Double in February 1986 versus the Phoenix Suns. David Robinson achieved his in February 1994 versus the Detroit Pistons.
4. In what year did the San Antonio Spurs join the NBA?

Answer: 1976

In 1976, the Spurs and 3 other ABA teams joined the NBA. The other teams three teams that joined were the Denver Nuggets, Indiana Pacers, and the New York Nets.
5. In what year was David Robinson inducted into the Hall of Fame?

Answer: 2009

"The Admiral" retired after winning his second championship in the 2002-03 season. David Robinson won one MVP award in 1995, and was the Defensive Player of the Year in 1992.
6. Who did the Spurs play in the NBA finals in the 2006-07 season?

Answer: Cleveland Cavaliers

The Spurs ended up sweeping the Cavaliers 4-0 to win their fourth championship. Tony Parker also became the first European born player to win the NBA Finals MVP.
7. Manu Ginobili was the first player to win a Euro League title, an NBA Championship, and an Olympic gold medal.

Answer: True

He won a gold medal on the 2004 Summer Olympic team by playing for the Argentina team. Manu was the 57th overall pick in the 1999 NBA Draft.
8. Who won the NBA Sixth Man of the Year award during the 2007-08 season?

Answer: Manu Ginobili

Manu averaged 19.4 points per game during the 2007-08 season, as well as 31.0 minutes per game.
9. What was Avery Johnson's jersey number with the Spurs?

Answer: 6

Avery Johnson won his only championship during the 1998-99 season. He also won the NBA Sportsmanship award in 1998.
10. Doc Rivers played for the San Antonio Spurs.

Answer: True

Doc Rivers played with the Spurs for the final years of his career, where he served as a bench player. He won his first NBA championship while coaching the Boston Celtics.
Source: Author Ratcheth22

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us