FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Spurs
Quiz about Spurs

Spurs Trivia Quiz


San Antonio Spurs Trivia

A multiple-choice quiz by jaffies. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NBA Teams
  8. »
  9. San Antonio Spurs

Author
jaffies
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
77,343
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1574
Last 3 plays: Guest 199 (8/10), Guest 173 (6/10), Guest 166 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who was the first Spur to ever score over 70 points in a game?

Answer: (Two words, or just surname ... this one's obvious)
Question 2 of 10
2. David Robinson won the scoring title in 1994 over which player? Hint


Question 3 of 10
3. Where did Avery Johnson attend college? Hint


Question 4 of 10
4. In 1994, David Robinson tallied a quadruple-double, who was the only Spur to have accomplished this feat before him? Hint


Question 5 of 10
5. In what year did David Robinson win the league's MVP award? Hint


Question 6 of 10
6. Who eliminated the Spurs in the 2000 playoffs? Hint


Question 7 of 10
7. What is the name of the arena that the Spurs moved to after the Alamodome? Hint


Question 8 of 10
8. Sean Elliot played ball at which college? Hint


Question 9 of 10
9. How many seasons did the Spurs play in the HemisFair Arena? Hint


Question 10 of 10
10. Sean Elliot's Memorial Day miracle shot was against which team? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 07 2024 : Guest 199: 8/10
Apr 12 2024 : Guest 173: 6/10
Mar 24 2024 : Guest 166: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the first Spur to ever score over 70 points in a game?

Answer: David Robinson

This feat was accomplished against the Clippers on the last game of the 93-94 season.
2. David Robinson won the scoring title in 1994 over which player?

Answer: Shaquille O'Neal

With Robinson's 71 points, Shaq needed 68 to win the scoring title, he failed. Shaq ended up with 29.3 pts. a game and Robinson ended up with 29.8.
3. Where did Avery Johnson attend college?

Answer: Southern University

4. In 1994, David Robinson tallied a quadruple-double, who was the only Spur to have accomplished this feat before him?

Answer: Alvin Robertson

Only two other players have ever accomplished this: Nate Thurmond and Hakeem Olajuwon.
5. In what year did David Robinson win the league's MVP award?

Answer: 1995

Tim Duncan also received this award in 2002.
6. Who eliminated the Spurs in the 2000 playoffs?

Answer: Phoenix Suns

A huge factor in the Spurs' loss was the fact that Tim Duncan was hurt and could not play.
7. What is the name of the arena that the Spurs moved to after the Alamodome?

Answer: SBC Center

SBC stands for the former name Southwestern Bell Corporation, one of the baby Bells.
8. Sean Elliot played ball at which college?

Answer: Arizona

9. How many seasons did the Spurs play in the HemisFair Arena?

Answer: 20

Their last game was played there on May 20th, 1993.
10. Sean Elliot's Memorial Day miracle shot was against which team?

Answer: Portland

Sean hit his 6th three-pointer over Rasheed Wallace to put the Spurs up 2-0 in the Western Conference Finals in 1999.
Source: Author jaffies

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us