FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The 200506 PBA
Quiz about The 200506 PBA

The 2005-06 PBA Trivia Quiz


Test your knowledge of the 2005-06 season of the Professional Bowlers Association.

A multiple-choice quiz by Zacky1053. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Bowling
  8. »
  9. PBA

Author
Zacky1053
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
234,880
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
343
- -
Question 1 of 10
1. After winning four titles during the 2004-05 season, he won the season-opening Japan Cup for his fifth career title. Who was he? Hint


Question 2 of 10
2. Making his third consecutive television finals to start the season, only a four-pin denied him a 300-game at the 2005 Mile High Classic. Who was this bowler? Hint


Question 3 of 10
3. Which two-time PBA titlist won his first career major at the 2005 USBC Masters in Milwaukee, defeating Norm Duke in the final match? Hint


Question 4 of 10
4. Which 23-year old became the first non-exempt PBA member to win a Denny's PBA Tour title at the 2006 West Virginia Championship? Hint


Question 5 of 10
5. In his seventh and final television appearance of the season, who finally won a title at the 2006 Ace Hardware Championship? Hint


Question 6 of 10
6. After the match had already been decided, who attempted a two-ball conversion of the 7-10 split in the tenth frame of his semi-final match at the 2006 Denny's World Championship? Hint


Question 7 of 10
7. Who won his landmark 41st title at the 2006 Denny's World Championship, tying Earl Anthony for the all-time title record? Hint


Question 8 of 10
8. Who won his second career major title at the 2006 Dexter Tournament of Champions, despite battling early season injuries and problems with his game? Hint


Question 9 of 10
9. She finished sixth at the 2006 Denny's PBA Tour Trials, becoming the first woman to earn a full-season exemption on the PBA Tour. Who was she? Hint


Question 10 of 10
10. Despite making just two television finals in 2005-06 with no titles, his consistency placed him 7th in the Denny's PBA Tour World Point Rankings at the end of the season. Who was he? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. After winning four titles during the 2004-05 season, he won the season-opening Japan Cup for his fifth career title. Who was he?

Answer: Tommy Jones

Tommy Jones burst onto the PBA scene in the 2004-05 season, winning his first four titles. In 2005-06, he won four more titles including his first major at the 63rd U.S. Open. He later won the Chris Schenkel Player of the Year award.
2. Making his third consecutive television finals to start the season, only a four-pin denied him a 300-game at the 2005 Mile High Classic. Who was this bowler?

Answer: Wes Malott

Malott was only one pin away from bowling a 300-game in his third consecutive tournament. He went on to defeat Mika Kouivuniemi in the final for his first PBA title.
3. Which two-time PBA titlist won his first career major at the 2005 USBC Masters in Milwaukee, defeating Norm Duke in the final match?

Answer: Mike Scroggins

Scroggins finished 3rd at the 2005 Denny's World Championship. Scroggins would go on to make six television appearances in undoubtedly his best season on tour.
4. Which 23-year old became the first non-exempt PBA member to win a Denny's PBA Tour title at the 2006 West Virginia Championship?

Answer: Sean Rash

Rash was the first bowler to win a tour title in his first career TV appearance since Ritchie Allen did it at The Dallas Open in 2002.
5. In his seventh and final television appearance of the season, who finally won a title at the 2006 Ace Hardware Championship?

Answer: Norm Duke

The win was Norm's 23rd career title. Norm had finished 2nd in four tournaments since his last win in February 2005.
6. After the match had already been decided, who attempted a two-ball conversion of the 7-10 split in the tenth frame of his semi-final match at the 2006 Denny's World Championship?

Answer: Brad Angelo

It was nice to see Brad have fun with the moment, despite the fact that he had lost his match to Pete Weber. Angelo was only able to convert the 7-pin on the attempt.
7. Who won his landmark 41st title at the 2006 Denny's World Championship, tying Earl Anthony for the all-time title record?

Answer: Walter Ray Williams, Jr.

The Denny's World Championship was Walter Ray's seventh attempt at tying Earl Anthony's all-time titles record. His victory also earned him a four-season exemption.
8. Who won his second career major title at the 2006 Dexter Tournament of Champions, despite battling early season injuries and problems with his game?

Answer: Chris Barnes

Barnes missed a number of events early in the season due to a back injury suffered taping a commercial for ESPN. The win was his second major in the last two years, despite his troubles at major championships early in his career.
9. She finished sixth at the 2006 Denny's PBA Tour Trials, becoming the first woman to earn a full-season exemption on the PBA Tour. Who was she?

Answer: Kelly Kulick

Kulick has received a ton of media attention for her feat, including front page articles in the New York Times and USA Today, as well as numerous television show interviews.
10. Despite making just two television finals in 2005-06 with no titles, his consistency placed him 7th in the Denny's PBA Tour World Point Rankings at the end of the season. Who was he?

Answer: Mike DeVaney

DeVaney finished 25th or better in 15 of the 20 events he entered during the season. And although he didn't win a title, he was one of the best bowlers on the tour.
Source: Author Zacky1053

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Professional Bowling Difficult
2. Pro Bowlers Tour Tough
3. PBA on Free TV Difficult
4. PBA 2005 Tough
5. Test Your Bowling Knowledge Average
6. Bowling In General Easier
7. Quick 'n Easy Bowling Easier
8. Basic Bowling Average
9. Bowling Scores Average
10. Obscure Bowling Facts Average
11. Bowling Average
12. Tough Bowling Difficult

6/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us