FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about PBA 2005
Quiz about PBA 2005

PBA 2005 Trivia Quiz


PBA 2005 and its most memorable moments!

A multiple-choice quiz by SpectroMagic. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Bowling
  8. »
  9. PBA

Author
SpectroMagic
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
205,848
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
276
- -
Question 1 of 10
1. Randy Pedersen was defeated in the tournament of Champions on April 10th. When the fan on the sideline distracted him when he went to bowl, what did he tell the fan to act like? Hint


Question 2 of 10
2. Which PBA bowler is from West Melbourne Florida that competed in a Major? Hint


Question 3 of 10
3. Who other than Norm Duke competed in the Dexter Tournament of Champions in the final round? Hint


Question 4 of 10
4. Who was the ESPN announcers for PBA this season? Hint


Question 5 of 10
5. On what pattern did Parker Bohn III win on in El Paso Texas? Hint


Question 6 of 10
6. Going into 2005, Chris Barnes was 0 and __ in majors. Hint


Question 7 of 10
7. Who won the Banquet Open in 2005? Hint


Question 8 of 10
8. What PBA player dropped out of the three tournaments due to an arm injury Hint


Question 9 of 10
9. Brian Voss' "Black Ball" is actually a house ball.


Question 10 of 10
10. Who did Brian Voss lose to in the Chicago Open? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Randy Pedersen was defeated in the tournament of Champions on April 10th. When the fan on the sideline distracted him when he went to bowl, what did he tell the fan to act like?

Answer: Act like a statue

The man was crossing his legs when Randy Pedersen went to throw the ball. Randy violated the shot clock because of this.
2. Which PBA bowler is from West Melbourne Florida that competed in a Major?

Answer: Chris Loschetter

Chris Loschetter not only made TV for the first time, but made his first major, placing second.
3. Who other than Norm Duke competed in the Dexter Tournament of Champions in the final round?

Answer: Steve Jaros

Steve Jaros's career was on the line in this game, pulling off a major victory over Norm Duke.
4. Who was the ESPN announcers for PBA this season?

Answer: Pedersen/Ryan

Dave Ryan and Randy Pedersen have had some great times announcing for the PBA in 2005.
5. On what pattern did Parker Bohn III win on in El Paso Texas?

Answer: Cheetah

The Cheetah is the fastest scoring paced pattern in all of the PBA, where it forces players to play in spots a normal house shot would not allow you to play in.
6. Going into 2005, Chris Barnes was 0 and __ in majors.

Answer: 8

Chris Barnes defeated Patrick Allen to snap the streak of eight straight final round losses in majors.
7. Who won the Banquet Open in 2005?

Answer: Tommy Jones

It was Jones and Johnson in the final, with Tommy winning 219-192.
8. What PBA player dropped out of the three tournaments due to an arm injury

Answer: Pete Weber

Pete Weber had to pull out of the tournament due to an arm injury in the round of 32.
9. Brian Voss' "Black Ball" is actually a house ball.

Answer: False

I know its hard to believe, but Brian voss only owned three bowling balls in 2005. His Baby Ruth spare ball is one of the three.
10. Who did Brian Voss lose to in the Chicago Open?

Answer: Brian Himmler

Battle of the Brians, Voss and Himmler that is, Himmler defeating Voss in the finals earning him a two year tour exempion. Not only that, but he successfully defended his title, and was only the 27th person in PBA history to do so.
Source: Author SpectroMagic

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Professional Bowling Difficult
2. Pro Bowlers Tour Tough
3. PBA on Free TV Difficult
4. The 2005-06 PBA Average
5. Test Your Bowling Knowledge Average
6. Bowling In General Easier
7. Quick 'n Easy Bowling Easier
8. Basic Bowling Average
9. Bowling Scores Average
10. Obscure Bowling Facts Average
11. Bowling Average
12. Tough Bowling Difficult

6/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us