FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The National Lacrosse League 200708
Quiz about The National Lacrosse League 200708

The National Lacrosse League: 2007-08 Quiz


A quiz about the NLL in 2007-08. Enjoy!

A multiple-choice quiz by Foxtrot_fan. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Sports Other
  8. »
  9. Lacrosse

Author
Foxtrot_fan
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
286,918
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
206
- -
Question 1 of 10
1. Who were the NLL champions in the 2007 season? Hint


Question 2 of 10
2. There were three Canadian teams in the season.


Question 3 of 10
3. What were the official team colors of the Philadelphia Wings? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these teams did not play during the 2008 season, due to financial problems? Hint


Question 5 of 10
5. The Buffalo Bandits played at HSBC Arena in 2008.


Question 6 of 10
6. The newest team in the league in 2008 was the San Jose Stealth.


Question 7 of 10
7. How many NLL teams were in New York State in 2008? Hint


Question 8 of 10
8. Which Rochester Knighthawk won the NLL MVP award in 2007? Hint


Question 9 of 10
9. Which of these is not a real penalty? Hint


Question 10 of 10
10. How many more teams were in the Eastern Divison than the Western Division in 2007-08? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who were the NLL champions in the 2007 season?

Answer: The Rochester Knighthawks

The Knighthawks won their second title in 2007, winning their first in 1997.
2. There were three Canadian teams in the season.

Answer: True

There were 3 teams in Canada in 2008, Emonton Rush, Calgary Roughnecks, and the Toronto Rock.
3. What were the official team colors of the Philadelphia Wings?

Answer: Red, Black, and White

Their symbol consists of a white lacrosse stick, laying across a black and red wing.
4. Which of these teams did not play during the 2008 season, due to financial problems?

Answer: The Arizona Sting

The entire season was to be cancelled for the league, but came back just in time. The Atlanta bombers do not exist.
5. The Buffalo Bandits played at HSBC Arena in 2008.

Answer: True

The Buffalo Bandits did play at HSBC Arena, home of the Buffalo Sabres hockey team.
6. The newest team in the league in 2008 was the San Jose Stealth.

Answer: False

The newest teams in the league were the Chicago Shamrox and the New York Titans, expansion teams in 2006.
7. How many NLL teams were in New York State in 2008?

Answer: 3

The three teams were Rochester Knighthawks, Buffalo Bandits, and the New York Titans.
8. Which Rochester Knighthawk won the NLL MVP award in 2007?

Answer: John Grant Jr.

John Grant Jr. won the award in 2007, not his father.
9. Which of these is not a real penalty?

Answer: Goalie crease violation

Goalie crease violation is not a penalty, but does result in giving the ball to the opposing team.
10. How many more teams were in the Eastern Divison than the Western Division in 2007-08?

Answer: 2

The west included San Jose, Calgary, Colorado, Edmonton, and Portland. The east included Buffalo, Minnesota, New York, Philadelphia, Rochester, Toronto, and Chicago.
Source: Author Foxtrot_fan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us