FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Your 2008 Los Angeles Dodgers
Quiz about Your 2008 Los Angeles Dodgers

Your 2008 Los Angeles Dodgers! Quiz


Did you pay attention to the spectacular season of the 2008 LA Dodgers? Let's see if you did! Enjoy.

A multiple-choice quiz by jaknginger. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Los Angeles Dodgers

Author
jaknginger
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
298,601
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
653
- -
Question 1 of 10
1. Who was the manager of the LA Dodgers for the 2008 season? Hint


Question 2 of 10
2. Which player saw opening day starting shortstop duties for the LA Dodgers? Hint


Question 3 of 10
3. What Boston Red Sox outfielder did the Dodgers acquire in a July 2008 trade? Hint


Question 4 of 10
4. What Dodger struck out over 150 times during the 2008 season? Hint


Question 5 of 10
5. Which Dodger starting pitcher finished the 2008 season with a disappointing 6.27 ERA? Hint


Question 6 of 10
6. Which outfielder led the 2008 Dodgers in home runs? Hint


Question 7 of 10
7. What team did LA trade with to re-acquire Greg Maddux in 2008? Hint


Question 8 of 10
8. Which Dodger led the 2008 roster in RBIs? Hint


Question 9 of 10
9. Which 2008 Dodger starting pitcher had the lowest ERA at 3.14? Hint


Question 10 of 10
10. What was the outcome of the 2008 LA Dodger season? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the manager of the LA Dodgers for the 2008 season?

Answer: Joe Torre

Maybe more famous for his tenure as a Yankee manager, Joe Torre's first year as the Dodgers' manager was 2008. He left the Yankees with a .605 regular season winning percentage and a .618 in the postseason.
2. Which player saw opening day starting shortstop duties for the LA Dodgers?

Answer: Rafael Furcal

Rafael Furcal started at shortstop and looked to have a great year before an injury sidelined him early in the 2008 season. Furcal played 2000-2005 with the Atlanta Braves before moving to the West Coast for the 2006 Dodgers.
3. What Boston Red Sox outfielder did the Dodgers acquire in a July 2008 trade?

Answer: Manny Ramirez

Hard-hitting Manny Ramirez was part of a 3-way trade involving the Dodgers, Red Sox, and Pittsburgh Pirates. Andy LaRoche and Bryan Morris were sent to the Pirates and Jason Bay to the Red Sox.
4. What Dodger struck out over 150 times during the 2008 season?

Answer: Matt Kemp

In his third major league season, outfielder Matt had 153 strikeouts. He made up for striking out by being second on the team in stolen bases, tallying up 35 in the 2008 season. Andre Ethier had the next highest strikeouts at 88.
5. Which Dodger starting pitcher finished the 2008 season with a disappointing 6.27 ERA?

Answer: Brad Penny

Having a 3.03 ERA in 2007, Brad Penny got the starting job for opening day against the San Francisco Giants and went seven innings. Despite the good showing, he struggled throughout the season and ended up with a 6.27 ERA.
6. Which outfielder led the 2008 Dodgers in home runs?

Answer: Andre Ethier

Leading the Dodgers, right fielder Andre Ethier had 20 homers in 2008, followed by Matt Kemp with 18.
7. What team did LA trade with to re-acquire Greg Maddux in 2008?

Answer: San Diego Padres

Greg Maddux was a Dodger in 2006 then went to the Padres for the 2007 season. He was traded back to the Dodgers mid-2008 and didn't fail to perform.
8. Which Dodger led the 2008 roster in RBIs?

Answer: James Loney

In his third MLB season, James Loney had 90 runs batted in. Andre Ethier had the next most RBIs at 77. Loney was the starting first baseman for the Dodgers during the 2008 season.
9. Which 2008 Dodger starting pitcher had the lowest ERA at 3.14?

Answer: Chad Billingsley

Chad Billingsley pitched 200.7 innings in the 30-plus games he started and tallied 16 wins. His 3.14 ERA was the best on the team. Derek Lowe was second best of the team's starting pitchers with a 3.24 ERA.
10. What was the outcome of the 2008 LA Dodger season?

Answer: National League Division Champions

By their season record, the 2008 LA Dodgers won the Western Division in the National League and went on to the postseason. They defeated the Chicago Cubs to claim the title of National League Divison Champions. They were defeated by the Philadelphia Phillies in the National League Championship Series. The Philadelphia Phillies went on to claim the MLB World Series title.
Source: Author jaknginger

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us