FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Lets Go Dodgers
Quiz about Lets Go Dodgers

Let's Go Dodgers! Trivia Quiz


You'll love this quiz if you love the LA Dodgers! :)

A multiple-choice quiz by lilshorty48. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Los Angeles Dodgers

Author
lilshorty48
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
53,138
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1457
- -
Question 1 of 10
1. When right fielder, Shawn Green, broke the Dodgers franchise record, in 2001, for most homeruns in a season, whose record did he beat? Hint


Question 2 of 10
2. Glenn Hoffman, the brother of the San Diego Padres' All-Star closer, Trevor Hoffman, was a coach from 1999 to 2005 for the Dodgers. Which position did he coach? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the last Dodger to make it into the 30-30 club in the 1990s, with at least 30 homeruns and 30 stolen bases in the same season? Hint


Question 4 of 10
4. Which Dodger pitcher led the National League with the lowest ERA (Earned Run Average) in 2000? Hint


Question 5 of 10
5. During the 2001 season ____ Lo Duca played as a Dodger catcher, 1st baseman, and left fielder.

Answer: ( One Word)
Question 6 of 10
6. During the 2001 regular season, which Dodger pitcher only pitched with Chad Krueter catching? Hint


Question 7 of 10
7. When did the Brooklyn Dodgers become the Los Angeles Dodgers? Hint


Question 8 of 10
8. For five consecutive season from 1992 to 1996, a Dodger received the N.L. Rookie of the Year Award. What is the order in which they received them? Hint


Question 9 of 10
9. When did the Dodgers receive the NL Wild Card for the first time? Hint


Question 10 of 10
10. Who had the most triples in the 2001 regular season as a Dodger? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When right fielder, Shawn Green, broke the Dodgers franchise record, in 2001, for most homeruns in a season, whose record did he beat?

Answer: Gary Sheffield

Shawn Green set a new record of 49 HRs in 2001, to break the record of 43 set by Gary Sheffield in 2000.
2. Glenn Hoffman, the brother of the San Diego Padres' All-Star closer, Trevor Hoffman, was a coach from 1999 to 2005 for the Dodgers. Which position did he coach?

Answer: Third Base

3. Who was the last Dodger to make it into the 30-30 club in the 1990s, with at least 30 homeruns and 30 stolen bases in the same season?

Answer: Raul Mondesi

He made it into the 30-30 club twice, in the 1997 and 1999 seasons.
4. Which Dodger pitcher led the National League with the lowest ERA (Earned Run Average) in 2000?

Answer: Kevin Brown

In the 2000 season, Kevin Brown had an ERA of 2.58
5. During the 2001 season ____ Lo Duca played as a Dodger catcher, 1st baseman, and left fielder.

Answer: Paul

6. During the 2001 regular season, which Dodger pitcher only pitched with Chad Krueter catching?

Answer: Chan Ho Park

When Chad Kreuter catched for Chan Ho Park, Paul Lo Duca usually took over as the 1st baseman.
7. When did the Brooklyn Dodgers become the Los Angeles Dodgers?

Answer: 1958

8. For five consecutive season from 1992 to 1996, a Dodger received the N.L. Rookie of the Year Award. What is the order in which they received them?

Answer: Karros, Piazza, Mondesi, Nomo, Hollandsworth

Eric Karros (1992), Mike Piazza (1993), Raul Mondesi (1994), Hideo Nomo (1995), and Todd Hollandsworth (1996) ... that's so cool!
9. When did the Dodgers receive the NL Wild Card for the first time?

Answer: 1996

Dodger Stadium hosted eight World Series and the Dodgers won four World Championships (1963, 1965, 1981, 1988), won eight National League pennants (1963, 1965-66, 1974, 1977-78, 1981, 1988), eight National League Western Division Crowns (1974, 1977-78, 1981, 1983, 1985, 1988, 1995), and the solitary National League Wild Card title in 1996.
10. Who had the most triples in the 2001 regular season as a Dodger?

Answer: Tom Goodwin

Speedy Tom Goodwin led the Dodgers with 5 triples and Shawn Green and Adrian Beltre tied with 4 by the end of the 2001 season.
Source: Author lilshorty48

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us