FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Its Time for Dodger Baseball
Quiz about Its Time for Dodger Baseball

It's Time for Dodger Baseball! Quiz


In the famous words of Dodger broadcaster Vin Scully, "It's time for Dodger baseball." I hope that you enjoy it. :)

A multiple-choice quiz by Nightmare. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Los Angeles Dodgers

Author
Nightmare
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
316,848
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
541
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Which former Red Sox player wore the number 99 for the Dodgers in 2009? Hint


Question 2 of 10
2. Dodger Stadium is located in which Los Angeles park? Hint


Question 3 of 10
3. Which former Brooklyn Dodger had his number retired throughout the Major Leagues in 1997? Hint


Question 4 of 10
4. Who are the Dodgers' halo-wearing crosstown rivals? Hint


Question 5 of 10
5. There was a blue sign on the hills outside on the north side of Dodger Stadium for many years. What did the famous sign say? Hint


Question 6 of 10
6. This man is a historic sportscaster. He broadcasted the Dodger games in addition to many other sporting events for over 50 years. Who is this icon? Hint


Question 7 of 10
7. Dodger Jim Lefebvre wore the number 5 for the Dodgers in addition to many other greats. Which former Astros and Padres player wore the number 5 in the 2009 season? Hint


Question 8 of 10
8. The Dodgers in 2009 went through the season with a four-man starting rotation for pitching. Winning the National League West Division, the team's winningest pitcher won how many games in the season? Hint


Question 9 of 10
9. Which 2006 player along with Eric Gagne, became the first French-Canadian battery in Major League Baseball? Hint


Question 10 of 10
10. The 2009 Dodger roster saw only one batter hit over .300 who played in at least 100 games. Who was he? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 21 2024 : Guest 71: 7/10
Jun 14 2024 : Guest 128: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which former Red Sox player wore the number 99 for the Dodgers in 2009?

Answer: Manny Ramirez

After beginning his career for eight seasons with the Cleveland Indians, Manny went to the Red Sox for another eight seasons. In 2008, Ramirez became a Los Angeles Dodger. Although beginning the 2009 season with a 50-game suspension, Manny still banged out 102 hits, 19 of which were home runs. He batted .308 in the NLDS victory against the Cardinals.
2. Dodger Stadium is located in which Los Angeles park?

Answer: Elysian Park

Although the Dodgers play at Elysian Park, they did play in Exposition Park when they first moved to Los Angeles from Brooklyn. Dodger Stadium opened up for them in 1962. 2009 saw Dodger Stadium with over 3,500,000 fans in attendance for the fifth straight season.
3. Which former Brooklyn Dodger had his number retired throughout the Major Leagues in 1997?

Answer: Jackie Robinson

Jackie Robinson was the first African-American player to play in Major League Baseball. On his debut in 1947, he wore the number 42, and retired after the 1956 season. He won the Rookie of the Year Award in 1947, then the National League MVP in 1949. Robinson was inducted into the Hall of Fame in 1962, then died 10 years later.
4. Who are the Dodgers' halo-wearing crosstown rivals?

Answer: Angels

From 1962 through 1965, the Los Angeles/California Angels shared Dodger Stadium before finally moving into the new Anaheim Stadium in 1966. The Angels played at Wrigley Field in South Los Angeles in their inaugural season in 1961. Their ballpark was named after William Wrigley Jr., the same person whose Chicago's Wrigley Field was named after.

In 1962, the Angels drew 1.1 million fans at Dodger Stadium, while the Dodgers saw 2.7 fans of their own.
5. There was a blue sign on the hills outside on the north side of Dodger Stadium for many years. What did the famous sign say?

Answer: Think Blue

The sign, "Think Blue", looked like the famous Hollywood sign but just blue. It may become as famous as the "76" sign (Union 76) that hung above the right field scoreboard for many decades.
6. This man is a historic sportscaster. He broadcasted the Dodger games in addition to many other sporting events for over 50 years. Who is this icon?

Answer: Vin Scully

Vin Scully had been with the Dodgers since 1953 when the Dodgers were still playing in Brooklyn. He called all Sandy Koufax's four no-hitters, including his perfect game against the Cubs on September 9, 1965.
7. Dodger Jim Lefebvre wore the number 5 for the Dodgers in addition to many other greats. Which former Astros and Padres player wore the number 5 in the 2009 season?

Answer: Mark Loretta

In 2006, Mark Loretta plated with Manny Ramirez for the Boston Red Sox. Loretta became a Dodger in 2009 after being an Astro in 2008. As a Padre in 2004, Mark finished the season in ninth place for the MVP voting. Pinch-hitter Loretta had a 2009 NLDS game two walk-off hit against the Cardinals. The Dodgers won the NLDS three games to none.
8. The Dodgers in 2009 went through the season with a four-man starting rotation for pitching. Winning the National League West Division, the team's winningest pitcher won how many games in the season?

Answer: 12

With a pitching staff that never seemed to reach out and grab anyone, 24-year old Chad Billingsley led the team with his 12-11 record. Randy Wolf went 11-7. They were the only Dodger pitchers to win in double-figures, and amazingly still won their division.

The Dodgers' other two starters were Clay Kershaw and Hiroki Kuroda, who both won eight games each. The Dodgers finished the season with a 95-67 record.
9. Which 2006 player along with Eric Gagne, became the first French-Canadian battery in Major League Baseball?

Answer: Russell Martin

Martin was a rookie in the 2006 season, and finished 9th for the Rookie of the Year Award. Gagne was in his eighth and final season with the Dodgers in 2006. Eric won the 2003 Cy Young and NL Rolaids Relief Awards, and another NL Rolaids Relief Award in 2004.
10. The 2009 Dodger roster saw only one batter hit over .300 who played in at least 100 games. Who was he?

Answer: Juan Pierre

Pierre took the reins of left field during the 50-game suspension of Manny Ramirez. The Dodgers had a dilemma when Ramirez came back because Pierre was the Dodgers' best hitter. Juan was used mostly around the outfield for the rest of the season. He batted .308 with 117 hits and 30 stolen bases.
Source: Author Nightmare

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us