Quiz about Dodgers Franchise
Quiz about Dodgers Franchise

Dodgers Franchise Trivia Quiz


This is a quiz about the first baseball franchise willing to take a chance. Why don't you take your chance at a perfect score.

A multiple-choice quiz by Homeboy. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Los Angeles Dodgers

Author
Homeboy
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
40,596
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
818
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who was the first player for the Dodgers franchise to win the NL MVP award? Hint

Dolph Camilli
Maury Wills
Jackie Robinson
Roy Campanella

2. The Dodgers franchise retired the number 19 in my honor. Who am I? Hint

Don Sutton
Don Drysdale
Wes Parker
Jim Gilliam

3. In 1994 I was voted the top Rookie in the National League. Who am I? Hint

Raul Mondesi
Eric Karros
Mike Piazza
Hideo Nomo

4. Which one of these players had the most RBIs in a single season for the Dodgers? Hint

Tommy Davis
Mike Piazza
Duke Snider
Roy Campanella

5. Who was the first Dodgers player to win concecutive NL batting titles? Hint

Maury Wills
Tommy Davis
Jackie Robinson
Jake Daubert

6. Which was the last year the Dodgers franchise won the NL pennant in the 20th century? Hint

1988
1977
1981
1978

7. Who was the last Dodger player to win the NL MVP award in the 20th century? Hint

Mike Piazza
Duke Snider
Steve Garvey
Kirk Gibson

8. In my career as a member of the Dodgers franchise I had 335 stolen bases. Who am I? Hint

Davey Lopes
Maury Wills
Jackie Robinson
Willie Davis

9. Which of these Dodger pitchers led the NL in strikeouts for seven concecutive seasons? Hint

Don Drysdale
Sandy Koufax
Dazzy Vance
Brickyard Kennedy

10. In my career as a member of the Dodgers franchise I had 2804 hits. Who am I? Hint

Duke Snider
Zack Wheat
Steve Garvey
Pee Wee Reese


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the first player for the Dodgers franchise to win the NL MVP award?

Answer: Dolph Camilli

The Dodger first baseman was NL MVP in 1941.
2. The Dodgers franchise retired the number 19 in my honor. Who am I?

Answer: Jim Gilliam

3. In 1994 I was voted the top Rookie in the National League. Who am I?

Answer: Raul Mondesi

4. Which one of these players had the most RBIs in a single season for the Dodgers?

Answer: Tommy Davis

Tommy Davis drove in 153 runs in 1962.
5. Who was the first Dodgers player to win concecutive NL batting titles?

Answer: Jake Daubert

Jake Daubert won the NL batting title in 1913 and 1914.
6. Which was the last year the Dodgers franchise won the NL pennant in the 20th century?

Answer: 1988

The Dodgers went on to defeat the Athletics in the 1988 World Series.
7. Who was the last Dodger player to win the NL MVP award in the 20th century?

Answer: Kirk Gibson

Kirk Gibson won the NL MVP award in 1988.
8. In my career as a member of the Dodgers franchise I had 335 stolen bases. Who am I?

Answer: Willie Davis

9. Which of these Dodger pitchers led the NL in strikeouts for seven concecutive seasons?

Answer: Dazzy Vance

Dazzy Vance led the NL in strikeouts from 1922 to 1928.
10. In my career as a member of the Dodgers franchise I had 2804 hits. Who am I?

Answer: Zack Wheat

Source: Author Homeboy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 22 2023 : Guest 12: 5/10
Feb 17 2023 : Guest 67: 6/10

Score Distribution

quiz
3/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us