FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Los Angeles Dodger Nightmares
Quiz about Los Angeles Dodger Nightmares

Los Angeles Dodger Nightmares Trivia Quiz


10 tough multiple choice questions about one of the greatest baseball teams in history. Good Luck! :-)

A multiple-choice quiz by Nightmare. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Los Angeles Dodgers

Author
Nightmare
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
72,825
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
976
Question 1 of 10
1. In Dodger history, which of the following team names were they NEVER called? Hint


Question 2 of 10
2. What Dodger of the 20th Century has the highest career strikeout ratio per nine innings pitched with at least two full seasons with the Dodgers? Hint


Question 3 of 10
3. How many career wins did Sandy Koufax retire with? Hint


Question 4 of 10
4. What 20th Century Dodger has the highest single-season batting average? Hint


Question 5 of 10
5. Which of the following Dodgers has NOT hit over 300 career doubles? Hint


Question 6 of 10
6. Which of the following Dodgers has more career shutouts? Hint


Question 7 of 10
7. In history, how many Dodger players have hit 300 or more career home runs? Hint


Question 8 of 10
8. How many Dodgers of the 20th Century won 27 or more games in a season? Hint


Question 9 of 10
9. In Jackie Robinson's Dodger career, how many times was he hit by a pitch? Hint


Question 10 of 10
10. Which of the following was NEVER a Dodger manager? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In Dodger history, which of the following team names were they NEVER called?

Answer: Browns

They were named the Booklyn Bridegrooms from 1888-1898. They were never called the Browns. They were also named the Robins during their franchise history.
2. What Dodger of the 20th Century has the highest career strikeout ratio per nine innings pitched with at least two full seasons with the Dodgers?

Answer: Hideo Nomo

Nomo's rating of 10.05 strikeouts per nine innings is tops. He pitched 694.7 innings as a Dodger. Koufax is second.
3. How many career wins did Sandy Koufax retire with?

Answer: 165

With a tragic-shortened career, Sandy won only 165 games. Don Sutton is tops with 233 wins, and Don Drysdale retired with 209 Dodger wins.
4. What 20th Century Dodger has the highest single-season batting average?

Answer: Babe Herman

Herman hit .393 in 1930. He also has the second highest season average of .391 in 1929. Piazza's .362 in 1997 ranks 8th.
5. Which of the following Dodgers has NOT hit over 300 career doubles?

Answer: Gil Hodges

Gil retired with 294 career doubles. All the others have over 300. Zack Wheat is the only Dodger in history to hit over 400 with 464.
6. Which of the following Dodgers has more career shutouts?

Answer: Don Drysdale

Drysdale retired with 49 ahead of Koufax's 40. Claude Osteen finished his Dodger career with 34. Don Sutton is the all-time leader with 52 shutouts.
7. In history, how many Dodger players have hit 300 or more career home runs?

Answer: 2

Duke Snider with 389 and Gil Hodges with 361 are the only Dodgers to accomplish this. There are only 6 who have hit over 200 home runs.
8. How many Dodgers of the 20th Century won 27 or more games in a season?

Answer: 3

Koufax won 27 in 1966 and Don Newcombe won 27 in 1956. Dazzy Vance won 28 in 1924. 13 more pitchers for the franchise had won 27 or more before the turn of the century.
9. In Jackie Robinson's Dodger career, how many times was he hit by a pitch?

Answer: 72

He ranks second all-time with 72 whacks as a Dodger. Zack Wheat was hit 73 times in his Dodger career.
10. Which of the following was NEVER a Dodger manager?

Answer: Mark Ward

All except Ward were Dodger managers. Hanlon was the turn of the century manager in 1900, Donovan managed from 1906-1908, and Blades was one the second of three managers in the 1948 season.
Source: Author Nightmare

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us