FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Your Los Angeles Dodgers
Quiz about Your Los Angeles Dodgers

Your Los Angeles Dodgers! Trivia Quiz


A quiz for all Dodger and baseball fans. Thanks for playing! :-)

A multiple-choice quiz by Nightmare. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Los Angeles Dodgers

Author
Nightmare
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
106,993
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1129
Question 1 of 10
1. The Dodgers moved to Los Angeles to play in the 1958 season. Where were they located before? Hint


Question 2 of 10
2. What manager transitioned the team from Brooklyn to Los Angeles? Hint


Question 3 of 10
3. When did the Los Angeles Dodgers win their first World Series? Hint


Question 4 of 10
4. Who was the first Los Angeles Dodger to hit 40 home runs in a season? Hint


Question 5 of 10
5. Where did the Dodgers play their home games upon moving to Los Angeles? Hint


Question 6 of 10
6. In what year did the Los Angeles Dodgers first win 100 games in a season? Hint


Question 7 of 10
7. Who was the first Los Angeles Dodger pitcher to win 25 games in a season? Hint


Question 8 of 10
8. Which of the following Los Angeles Dodgers, had more victories in a Dodger uniform? Hint


Question 9 of 10
9. What Los Angeles Dodger set a team record for highest batting average in a season by hitting .362? Hint


Question 10 of 10
10. Who was the first Los Angeles Dodger starter, to hit over .300 in a season? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 15 2024 : Guest 68: 5/10
Jun 21 2024 : Guest 71: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Dodgers moved to Los Angeles to play in the 1958 season. Where were they located before?

Answer: Brooklyn

They were the Brooklyn Dodgers from 1911 and 1912, then from 1932 to the 1957 season. Before being named the Dodgers, they were the Brooklyn Robins in 1931.
2. What manager transitioned the team from Brooklyn to Los Angeles?

Answer: Walter Alston

The great Walter Alston managed the Dodgers from 1954-1976. Although finishing in 7th place in the National League after the move in 1958, he carried the Dodgers in 1959 to a World Series, by defeating the Chicago White Sox 4 games to 2. Alston compiled 2,040 wins for the Dodgers in their history. Few know that 'Smokey' as he was nicknamed, played in one Major League game in his career, with the St.Louis Cardinals in 1936.
3. When did the Los Angeles Dodgers win their first World Series?

Answer: 1959

The Dodgers beat the Chicago White Sox 4 games to 2. After losing game one 11-0, the Dodgers bounced back behind the pitching of Johnny Podres, Don Drysdale, and Larry Sherry, to win their first Series in Los Angeles.
4. Who was the first Los Angeles Dodger to hit 40 home runs in a season?

Answer: Mike Piazza

Piazza hit 40 in 1997 to set the team record. Shawn Green broke Gary Sheffield's team record of 43 in 2000, by hitting 49 in 2001. Snider hit 40 in 1957 in a Brooklyn uniform, and never hit more than 25 again, when he retired in 1964.
5. Where did the Dodgers play their home games upon moving to Los Angeles?

Answer: Los Angeles Memorial Coliseum

While Ebbetts Field was their New York ballpark, the Los Angeles Memorial Coliseum and the Dodgers were bonding in 1958. They would play their for 4 seasons before moving to Dodger Stadium in 1962. In moving from Brooklyn to Los Angeles in 1958, the Dodgers increased their attendance by almost 1 million.
6. In what year did the Los Angeles Dodgers first win 100 games in a season?

Answer: 1962

The Dodgers were 102-63 in the infamous 1962 season. They tied the season standings with the San Francisco Giants, and two went to the playoffs, in which the Giants won. The playoffs had much controversy, because the infield had been wet down tremendously in San Francisco, trying to slow down the Dodger speedster Maury Wills.

The Dodgers had filed numerous complaints with the league before and after the loss, but it was to no avail.
7. Who was the first Los Angeles Dodger pitcher to win 25 games in a season?

Answer: Don Drysdale

1962 saw the great Don Drysdale go 25-9 in the season, which earned him the Cy Young Award. It would be his greatest year in baseball. Sandy Koufax matched that the following year by winning 25 games. In 1965, Koufax went 26-8, and then Koufax went a blistering 27-9 in his last season of baseball in 1966.
8. Which of the following Los Angeles Dodgers, had more victories in a Dodger uniform?

Answer: Don Sutton

Sutton produced 233 wins as a Dodger from 1966-1980, and won his 3 final games of his career in 1988 as a Dodger. Drysdale won 209 games for the franchise, and 187 in Los Angeles. Drysdale played his entire career of 14 seasons in a Dodger uniform, 2 seasons being with Brooklyn.
9. What Los Angeles Dodger set a team record for highest batting average in a season by hitting .362?

Answer: Mike Piazza

Piazza hit .362 in 1997. He also hit 40 home runs and smacked 201 hits. He was runner-up to the National League MVP.
10. Who was the first Los Angeles Dodger starter, to hit over .300 in a season?

Answer: Duke Snider

Although all these players hit over .300 in a season, 'The Duke' was the first, and the only Dodger to hit over .300 in 1958, after the move from New York. Snider hit .312 that season, with Carl Furillo being the team's runner-up by hitting .290. Wally Moon hit .302 in 1959, Larker hit .323 in 1960, and Herman Thomas "Tommy" Davis Jr., won two consecutive batting titles by hitting .346 in 1962, and .326 in 1963.
Source: Author Nightmare

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ozzz2002 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us