FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Dodgers vs Giants  War on the Diamond
Quiz about Dodgers vs Giants  War on the Diamond

Dodgers vs. Giants - War on the Diamond Quiz


Questions about players, mamangers, games, and events in baseball's biggest rivalry.

A multiple-choice quiz by 81gaucho. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Los Angeles Dodgers

Author
81gaucho
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
150,252
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Difficult
Avg Score
8 / 15
Plays
767
- -
Question 1 of 15
1. Who was the on deck hitter when Bobby Thomson hit his historic home run in the 1951 playoff? Hint


Question 2 of 15
2. August, 22, 1965: the Dodgers won the game in which Giant pitcher Juan Marichal attacked Dodger catcher John Roseboro with his bat?


Question 3 of 15
3. In 1982, the Dodgers needed a win on the last day of the regular season to tie the Braves for the lead in the N.L. West. What Giant hit a three run homer that was the difference in the 5-3 SF victory that eliminated the Dodgers? Hint


Question 4 of 15
4. In 1991, the Giants beat the Dodgers on the second to the last day of the regular season to eliminate the Dodgers from the N.L. West race. Ironically, the Dodgers beat the Giants on the last day of the 1993 season to eliminate the Giants. The same team was the beneficiary both times and won the division. What team? Hint


Question 5 of 15
5. Which of the following players did NOT play for both the Dodgers and Giants? Hint


Question 6 of 15
6. Which of the following players played for both the Dodgers and Giants? Hint


Question 7 of 15
7. Which of these Giants' Managers never played for the Dodgers? Hint


Question 8 of 15
8. This long time Dodger was traded to the Giants, but he retired rather than play for the team he was so accustomed to hating. Who was he? Hint


Question 9 of 15
9. Which Dodger hit 3 home runs to lead L.A. to victory, spoiling the opening game at Pac Bell Park? Hint


Question 10 of 15
10. Which of the following Dodger pitchers did NOT toss a no-hitter against the Giants? Hint


Question 11 of 15
11. Which of these did NOT play for both teams? Hint


Question 12 of 15
12. Which of the following players did NOT play for both teams? Hint


Question 13 of 15
13. From 1958 (when the teams moved West) through 1993 (the last year of two divisions in each league): how many times did they finish 1-2 in the standings? Hint


Question 14 of 15
14. Off what Dodger pitcher did Barry Bonds hit his record 71st home run in the 2001 season? Hint


Question 15 of 15
15. Which of the following pitchers never won the Cy Young award? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the on deck hitter when Bobby Thomson hit his historic home run in the 1951 playoff?

Answer: Willie Mays

Mays was a rookie, and Thomson's blast brought together Mays, Mantle, and DiMaggio in the World Series for the only time.
2. August, 22, 1965: the Dodgers won the game in which Giant pitcher Juan Marichal attacked Dodger catcher John Roseboro with his bat?

Answer: False

After play resumed, a visibly shaken Sandy Koufax gave up a 3 run home run to Willie Mays and the Giants went on to win, 4-3. However, the Dodgers won the 1965 pennant and World Series.
3. In 1982, the Dodgers needed a win on the last day of the regular season to tie the Braves for the lead in the N.L. West. What Giant hit a three run homer that was the difference in the 5-3 SF victory that eliminated the Dodgers?

Answer: Joe Morgan

Morgan's blast off Terry Forster in the 8th inning gave the Giants a 5-2 lead. Ironically, the Dodgers and Giants entered this 3 game series tied for second, 1 game behind the Braves. The Dodgers won the first two games of the series, thereby eliminating the Giants.
4. In 1991, the Giants beat the Dodgers on the second to the last day of the regular season to eliminate the Dodgers from the N.L. West race. Ironically, the Dodgers beat the Giants on the last day of the 1993 season to eliminate the Giants. The same team was the beneficiary both times and won the division. What team?

Answer: Braves

The Braves went on to lose in the 1991 World Series to the Twins and they lost in the 1993 NLCS to the Phillies.
5. Which of the following players did NOT play for both the Dodgers and Giants?

Answer: Maury Wills

Wills played for the Dodgers, Pirates, and Expos, but never the Giants. Marichal had a brief stint at the end of his career in 1974 with L.A., and Snider spent the last year of his career (1964) with S.F.
6. Which of the following players played for both the Dodgers and Giants?

Answer: Reggie Smith

Smith played for the Dodgers from 1976 to 1981, and for the Giants in 1982. Lefebvre played for the Dodgers and was a base coach for the Giants, but never played for them.
7. Which of these Giants' Managers never played for the Dodgers?

Answer: Bill Rigney

Rigney played his entire career with the Giants. Craig and Baker spent a majority of their careers with the Dodgers, and Robinson played for the Dodgers in 1972. Rigney's association with Los Angeles was as manager of the Angels from 1961 to 69.
8. This long time Dodger was traded to the Giants, but he retired rather than play for the team he was so accustomed to hating. Who was he?

Answer: Jackie Robinson

Robinson was near the end of his career and after the 1956 season, he was traded to the Giants. He retired instead.
9. Which Dodger hit 3 home runs to lead L.A. to victory, spoiling the opening game at Pac Bell Park?

Answer: Kevin Elster

The light hitting shortstop hit 3 home runs in a game for the only time in his career.
10. Which of the following Dodger pitchers did NOT toss a no-hitter against the Giants?

Answer: Don Sutton

Sutton never threw a no-hitter in his career.
11. Which of these did NOT play for both teams?

Answer: Davey Lopes

Long time Dodger Lopes played across the Bay for the Oakland A's, but never for the Giants.
12. Which of the following players did NOT play for both teams?

Answer: Kevin Mitchell

Mitchell played briefly for southern California's other National League team (Padres) but never for the Dodgers.
13. From 1958 (when the teams moved West) through 1993 (the last year of two divisions in each league): how many times did they finish 1-2 in the standings?

Answer: 4

Surprisingly only 4 times in 36 years (1962, 1965, 1966, and 1971). They finished 1-3 or 2-3 nine other times (1959, 1961, 1963, 1970, 1973, 1975, 1978, 1982, and 1990)
14. Off what Dodger pitcher did Barry Bonds hit his record 71st home run in the 2001 season?

Answer: Chan Ho Park

The Dodgers won the game however, eliminating the Giants by dropping them 3 games behind Arizona with only 2 to play.
15. Which of the following pitchers never won the Cy Young award?

Answer: Juan Marichal

Oddly enough, Marichal never won the award. Drysdale (LA) won it in 1962, McCormick (SF) won it in 1967, and Marshall was the Dodger reliever who won it in 1974.
Source: Author 81gaucho

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Da Bums of Summer Average
2. Let's Go Dodgers! Tough
3. Your Los Angeles Dodgers! Tough
4. The Dodgers Easier
5. Los Angeles Dodger Nightmares Very Difficult
6. Dodger History Difficult
7. Dodgers Franchise Difficult
8. L.A. Dodgers World Series History Tough
9. Your 2008 Los Angeles Dodgers! Average
10. The 1978 Dodgers Difficult
11. The 1965 Dodgers Average
12. It's Time for Dodger Baseball! Average

7/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us