FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Dodger History
Quiz about Dodger History

Dodger History Trivia Quiz


Some fun trivia for the true die-hard Dodger fan!

A multiple-choice quiz by AntMDS. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Los Angeles Dodgers

Author
AntMDS
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
10,252
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Difficult
Avg Score
7 / 15
Plays
919
- -
Question 1 of 15
1. What did Babe Herman do for the first time (of a major league record 3 times) on May 18, 1931? Hint


Question 2 of 15
2. For how many seasons did Walter Alston manage the Dodgers? Hint


Question 3 of 15
3. Who was the first NL Player to win MVP and Cy Young awards in the same season? Hint


Question 4 of 15
4. When did the Dodgers play their first game in Los Angeles? Hint


Question 5 of 15
5. Who was the 'Rookie of the Year' in 1979?

Answer: (Two Words)
Question 6 of 15
6. Who hit the 7,000th home run in Dodger history? Hint


Question 7 of 15
7. What year did Chan Ho Park make his major league debut?

Answer: (One Word)
Question 8 of 15
8. What year did the Dodgers begin their long association with Vero Beach as their training home? Hint


Question 9 of 15
9. Which Dodger struck out Reggie Jackson on an unforgettable moment in Game 2 of the 1978 World Series? Hint


Question 10 of 15
10. What Major League record did Manny Mota set on September 2, 1979? Hint


Question 11 of 15
11. How many strike outs did Ramon Martinez have against the Atlantia Braves in a 6-0 win on June 4, 1990? Hint


Question 12 of 15
12. Against which team did Hideo Nomo get his first major league win?

Answer: (Three Words)
Question 13 of 15
13. Which year was the All Star Game played at Dodger Stadium? Hint


Question 14 of 15
14. Against which team did Sandy Koufax pitch a perfect game on September 9, 1965? Hint


Question 15 of 15
15. Who did the Sporting News name as the first ever 'Rookie of the Year' on September 12, 1947?

Answer: (Two Words)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What did Babe Herman do for the first time (of a major league record 3 times) on May 18, 1931?

Answer: Hit for the cycle

2. For how many seasons did Walter Alston manage the Dodgers?

Answer: 23

He won 4 World Championships!
3. Who was the first NL Player to win MVP and Cy Young awards in the same season?

Answer: Don Newcombe

4. When did the Dodgers play their first game in Los Angeles?

Answer: April 18, 1958

Before a crowd of 78,672 the Dodgers beat the San Francisco Giants 6-5.
5. Who was the 'Rookie of the Year' in 1979?

Answer: Rick Sutcliffe

6. Who hit the 7,000th home run in Dodger history?

Answer: Reggie Smith

He hit it on July 4, 1980 in a 4-0 game against the San Francisco Giants. In the same game Don Sutton set a Dodger record with his 52nd career shutout.
7. What year did Chan Ho Park make his major league debut?

Answer: 1994

8. What year did the Dodgers begin their long association with Vero Beach as their training home?

Answer: 1948

9. Which Dodger struck out Reggie Jackson on an unforgettable moment in Game 2 of the 1978 World Series?

Answer: Bob Welch

10. What Major League record did Manny Mota set on September 2, 1979?

Answer: career pinch hits

11. How many strike outs did Ramon Martinez have against the Atlantia Braves in a 6-0 win on June 4, 1990?

Answer: 18

He tied Sandy Koufax's record.
12. Against which team did Hideo Nomo get his first major league win?

Answer: New York Mets

He kept the Mets to one run on two hits on June 2, 1995.
13. Which year was the All Star Game played at Dodger Stadium?

Answer: 1980

14. Against which team did Sandy Koufax pitch a perfect game on September 9, 1965?

Answer: Chicago Cubs

15. Who did the Sporting News name as the first ever 'Rookie of the Year' on September 12, 1947?

Answer: Jackie Robinson

Source: Author AntMDS

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us