FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Dodgers
Quiz about The Dodgers

The Dodgers Trivia Quiz


This is a Dodger quiz for all the Dodger fans out there.

A multiple-choice quiz by paulisnotdead. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Los Angeles Dodgers

Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
239,014
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1095
- -
Question 1 of 10
1. Where did the Dodgers play before Los Angeles? Hint


Question 2 of 10
2. What team was not in the Dodgers division in 2006? Hint


Question 3 of 10
3. Which of the following stadiums did the franchise play their home games for the least amount of time? Hint


Question 4 of 10
4. What two letters are used on the hat as the logo for the Los Angeles Dodgers? Hint


Question 5 of 10
5. What are the main colors for the Los Angeles Dodgers? Hint


Question 6 of 10
6. Who was the first African-American player to play for the Dodgers? Hint


Question 7 of 10
7. What were the Dodgers called before the "Dodgers"? Hint


Question 8 of 10
8. What number did the legendary pitcher Sandy Koufax wear for the Dodgers? Hint


Question 9 of 10
9. Which of these players never played for the Dodgers? Hint


Question 10 of 10
10. Which one of these years was not a year when the Dodgers won a World Series? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where did the Dodgers play before Los Angeles?

Answer: Brooklyn

They played in Brooklyn until 1958 when the moved to Los Angeles.
2. What team was not in the Dodgers division in 2006?

Answer: New York Yankees

The Yankees were in the American League East.
3. Which of the following stadiums did the franchise play their home games for the least amount of time?

Answer: Los Angeles Memorial Coliseum

The Dodgers only played at the Coliseum for four years from 1958-1961.
4. What two letters are used on the hat as the logo for the Los Angeles Dodgers?

Answer: LA

LA stands for Los Angeles. While in Brooklyn, a simple "B" was used.
5. What are the main colors for the Los Angeles Dodgers?

Answer: Blue and white

Blue and white were the only colors the Dodgers used since moving to Los Angeles in 1958.
6. Who was the first African-American player to play for the Dodgers?

Answer: Jackie Robinson

Jackie Robinson was assigned to play for the Dodgers in 1946, and debuted in the Major Leagues in 1947. He was the Rookie of the Year in 1947.
7. What were the Dodgers called before the "Dodgers"?

Answer: The Robins

The "Robins" name came from manager Wilbert Robinson, who managed the team from 1914-1931.
8. What number did the legendary pitcher Sandy Koufax wear for the Dodgers?

Answer: 32

His number is retired and is on one of the signs at Dodger Stadium where other legendary Dodger players numbers are also retired. He retired in 1966.
9. Which of these players never played for the Dodgers?

Answer: Satchel Paige

The other three were all pitchers for the Dodgers.
10. Which one of these years was not a year when the Dodgers won a World Series?

Answer: 1973

In 1973 the Oakland Athletics won the World Series. In 1965, the Dodgers defeated the Twins. In 1981, the Dodgers defeated the Yankees, and in 1988 the Athletics.
Source: Author paulisnotdead

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us