FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ebbets Field
Quiz about Ebbets Field

Ebbets Field Trivia Quiz


A quiz on the home park for the Brooklyn Dodgers.

A multiple-choice quiz by AdmiralShark. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Los Angeles Dodgers

Author
AdmiralShark
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
197,660
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
398
- -
Question 1 of 10
1. Who did the Dodgers play in the first regular season home game at Ebbets Field? Hint


Question 2 of 10
2. If a player hit the Abe Stark sign in right field, what did he win? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the umpire that was attacked on the field at Ebbets Field in 1940? Hint


Question 4 of 10
4. Who was the only Dodgers' player to hit four home runs in a single game at Ebbets Field? Hint


Question 5 of 10
5. Where in Ebbets Field did Hilda Chester sit with her infamous cowbell? Hint


Question 6 of 10
6. What special event took place at Ebbets Field during the game between the Dodgers and Cardinals on August 2, 1938. Hint


Question 7 of 10
7. Casey Stengel was famous in Ebbets Field lore for the time he doffed his cap before his at-bat, and a bird flew out from under the cap. What team was Stengel playing for at the time? Hint


Question 8 of 10
8. How many All-Star Games were played at Ebbets Field? Hint


Question 9 of 10
9. In what city did the Dodgers play 15 home games in 1956 and 1957? Hint


Question 10 of 10
10. Who did the Dodgers play in their last home game at Ebbets Field? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who did the Dodgers play in the first regular season home game at Ebbets Field?

Answer: Philadelphia Phillies

The Dodgers were known as the Trolley Dodgers in 1913, when they lost their first game in Ebbets Field, 1-0 to the Phillies on April 9th.
2. If a player hit the Abe Stark sign in right field, what did he win?

Answer: suit

The sign was located at the bottom of the scoreboard located in right field.
3. Who was the umpire that was attacked on the field at Ebbets Field in 1940?

Answer: George Magerkurth

Magerkurth was attacked by a man who was identified as a parole violator. The attack took place on September 16, 1940, after the Dodgers had lost to the Cincinnati Reds 4-3.
4. Who was the only Dodgers' player to hit four home runs in a single game at Ebbets Field?

Answer: Gil Hodges

Hodges hit the four home runs during the Dodgers' 19-3 win over the Boston Braves on August 31, 1950.
5. Where in Ebbets Field did Hilda Chester sit with her infamous cowbell?

Answer: left center field bleachers

Chester was one of the more famous members of the bleacher bums that sat in the outfield year in and out.
6. What special event took place at Ebbets Field during the game between the Dodgers and Cardinals on August 2, 1938.

Answer: yellow baseballs used

Yellow baseballs were used only in the first game of a double-header between the two teams. The Dodgers won the game 6-2.
7. Casey Stengel was famous in Ebbets Field lore for the time he doffed his cap before his at-bat, and a bird flew out from under the cap. What team was Stengel playing for at the time?

Answer: Pittsburgh Pirates

The game took place in 1918. It was the first game that Stengel, a Brooklyn fan favorite, played back in Brooklyn after being traded to the Pirates by the Dodgers.
8. How many All-Star Games were played at Ebbets Field?

Answer: one

The only All-Star Game took place at Ebbets Field on July 12, 1949. The American League won the game 11-7.
9. In what city did the Dodgers play 15 home games in 1956 and 1957?

Answer: Jersey City

The games were played at Roosevelt Field in Jersey City, New Jersey.
10. Who did the Dodgers play in their last home game at Ebbets Field?

Answer: Pittsburgh Pirates

The Dodgers won the game 2-0 in front of 6702 fans on August 24, 1957.
Source: Author AdmiralShark

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us