Quiz about All About Greys Anatomy
Quiz about All About Greys Anatomy

All About "Grey's Anatomy" Trivia Quiz


Love "Grey's Anatomy" and think you know everything about the show? Quiz yourself on questions from the first three seasons, and see how much you truly do know.

A multiple-choice quiz by SwtChaos. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Grey's Anatomy

Author
SwtChaos
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
241,375
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
13998
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 23 (2/10), Guest 125 (9/10), Guest 72 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What's Dr. Burke's first name? Hint

Preston
Richard
Alex
Derek

2. What was the nickname George received from the other interns in the first season? Hint

Bond
Dr. Strangelove
Goldfinger
007

3. Which actor played the role of Joe? Hint

Jerry O'Malley
Justin Chambers
Steven W. Bailey
Eric Dane

4. Dr. Bailey gave birth to a baby boy. What did she name him? Hint

William Alexander Bailey Jones
William George Bailey Jones
William Preston Bailey Jones
William Richard Bailey Jones

5. Who played the paramedic who appeared on the explosive episode of Grey's Anatomy? Hint

Christina Applegate
Christina Ricci
Shiri Appleby
Sara Ramirez

6. What was the name of the actress who played Ellis Grey? Hint

Kate Burton
Kate Walsh
Chandra Wilson
Shonda Rhimes

7. In the second American season, which couple experienced an ectopic pregnancy in which the embyro could not be saved? Hint

Addison and Mark
Meredith and Derek
Cristina and Burke
Addison and Derek

8. In the episode "I Am a Tree", what were the names of Burke's parents? Hint

Preston Sr. and Emily
John and Jane
Donald and Jane
Donald and Jennifer

9. In episode two "The First Cut Is The Deepest", who arrived at the hospital on a motorbike? Hint

Cristina
Derek
Meredith
Izzie

10. In episode thirty "Superstition", who said "I figured we could all use a little good juju"? Hint

Addison
Bailey
Derek
Meredith


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What's Dr. Burke's first name?

Answer: Preston

The others are Alex Karev, Richard Webber, and Derek Shepherd.
2. What was the nickname George received from the other interns in the first season?

Answer: 007

007 is from James Bond and means "A License to Kill." The nickname was given after his first patient almost died.
3. Which actor played the role of Joe?

Answer: Steven W. Bailey

Joe was the bartender at the bar near the hospital. Justin Chambers plays Alex Karev, Jerry O'Malley was the name of one of George's brothers in the episode "Thanks for the Memories", Eric Dane plays Dr. Mark Sloan.
4. Dr. Bailey gave birth to a baby boy. What did she name him?

Answer: William George Bailey Jones

Bailey gave her son the middle name of George, since George was the one who convinced her to begin labor.
5. Who played the paramedic who appeared on the explosive episode of Grey's Anatomy?

Answer: Christina Ricci

Sara Ramirez plays Dr. Torres, Shiri Appleby is from the show "Roswell" where she co-starred with Katherine Heigl (Izzie), Christina Applegate was from "Married with Children". Also, neither Applegate or Appleby have guest starred in seasons one, two, or the first five episodes of season three. Ricci played the paramedic Hannah, who had her hand on the device.
6. What was the name of the actress who played Ellis Grey?

Answer: Kate Burton

Chandra Wilson plays Dr. Bailey, Kate Walsh plays Dr. Montgomery-Shepherd, and Shonda Rhimes is the writer of this brilliant show.
7. In the second American season, which couple experienced an ectopic pregnancy in which the embyro could not be saved?

Answer: Cristina and Burke

The only couple to get pregnant, in season two, were Cristina and Burke. Season one in the USA was nine episodes and aired first in mid-season. Then, season two returned with 27 total episodes, with episodes 26 (1 hour) and 27 (2 hours) comprising a 3 hours season finale.
8. In the episode "I Am a Tree", what were the names of Burke's parents?

Answer: Donald and Jane

Burke's parents were Donald and Jane. Their names were revealed when they were conversing with one another.
9. In episode two "The First Cut Is The Deepest", who arrived at the hospital on a motorbike?

Answer: Cristina

Cristina was seen riding up to the hospital on her motorbike in the second episode.
10. In episode thirty "Superstition", who said "I figured we could all use a little good juju"?

Answer: Addison

The juju was a good-luck ritual Addison started in NY.
Source: Author SwtChaos

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 30 2023 : Guest 23: 2/10
Jan 29 2023 : Guest 125: 9/10
Jan 27 2023 : Guest 72: 9/10
Jan 25 2023 : Guest 172: 9/10
Jan 24 2023 : Guest 45: 8/10
Jan 24 2023 : Guest 152: 10/10
Jan 23 2023 : Guest 172: 10/10
Jan 22 2023 : Guest 72: 6/10
Jan 20 2023 : crazy10149: 10/10

Score Distribution

quiz
1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us